Jestem Zwycięzcą !
Printable View
Jestem Zwycięzcą !
Możecie coś więcej o tym napisać. Kompletnie nie wiem na czym to polega...
Te od hepiki polecam :)
Do tego czasu poczyniłam naprawdę super efekty w nauce z tymi afirmacjami - chyba mogę się pokusić o stwierdzenie że "zdziałały cuda"
Oszystwo??? ja bym bardziej powiedziała programowanie mózgu albo nastawianie go na określony rozwój.
Jeśli jest to na plus dla nas to dlaczego traktować to jako jakieś oszustwo, które od razu się źle kojarzy? Polecam poczytać o zaletach pozytywnego myślenia :)
Nie mówię, że jest to złe w 100% ale niektórzy ludzie myślą, żę pozytywne myślenie w ich życiu coś zmieni, a nic nie robią w tym kierunku ;) czytałam parę książek, tematyka ta sama - wystarczy jedną i już wszystko wiesz. Zero nowości. Bardziej porywające już wydają się filmiki na youtubie. A stymulować rozwój mózgu można inaczej, np. poprzez rozwiązywanie krzyżówek, uczenie się nowego języka, etc.
Do nauki należny sobie wyrobić odpowiednie nawyki. Jest sporo materiałów na ten temat. Warto poczytać.
Jak ktoś chce się nauczyć to nie potrzebuje żadnych tam afirmacji. Najważniejsze są materiały do nauki. Niektórzy łatwiej przyswajają słowo usłyszane niż pisane. Jak miałem egzamin z zarządzania to ze uczyłem się z https://pledu.pl/o-nas/. Słuchawki na uszy i do przodu:)
Takie platformy jako pomoc edukacyjna są idealne, ale i tak wszystkiego nie zastąpią. Bez należytej motywacji nauka nie będzie skuteczna.