Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
-
06-03-14, 19:25 #1SalonowiecGość
Problem z przemówieniami publicznymi
Mam wielki problem z przemówieniami publicznymi. Strasznie się zawsze denerwuję i nie mogę nic sensownego powiedzieć. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Niestety muszę się przełamać i szukam wszelkiej pomocy. Sporo o tym czytam. Znalazłem artykuł o tym jak przygotować dobre przemówienie. Może ktoś ma jeszcze jakieś dobre pomysły i zechciałby się nimi podzielić?
Ostatnio edytowane przez wolf ; 09-04-15 o 09:08
-
23-03-14, 19:49 #2
-
25-05-14, 23:19 #3
- Mieszka w
- Gdańsk
- Siła Reputacji
- 0
-
29-05-14, 17:39 #4mezoGość
-
31-10-14, 11:33 #5
Odp: Problem z przemówieniami publicznymi
Miałem podobnie, jednakże w mojej pracy musiałem się przełamać. Pierwsze i najważniejsze to jest dobre przygotowanie się do prezentacji, a także perfekcyjny wygląd - to daje bardzo dużo pewności siebie. Co więcej, zawsze na takie wystąpienie przychodzę sporo wcześniej, aby móc przywitać się z uczestnikami i porozmawiać, co pozwala mi choć trochę poczuć się swobodniej. I ostatnia rzecz, zauważyłem że problemem jest natłok myśli - za dużo chcę powiedzieć w jednej chwili i przez to bardzo często człowiek się zacina dlatego w tym przypadku jest doskonałe przygotowanie się wypisując listę kolejnych spraw, jakie chcesz poruszyć. Co więcej, jeśli nawiązałeś jakiś kontakt z uczestnikami przed spotkaniem, możesz poprowadzić całą prezentację angażując innych do wypowiedzi wskazując konkretne osoby do odpowiedzi czy podania swoich problemów, gdyż jeśli zadasz pytanie ogólnie, bardzo rzadko ktokolwiek się odezwie.
-
23-01-18, 20:21 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
18-07-19, 11:31 #7
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki