Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20
-
11-04-14, 07:26 #11Bromek4Gość
-
14-04-14, 16:25 #12
-
15-04-14, 07:30 #13Bromek4Gość
-
23-04-14, 07:33 #14RameckiGość
-
08-09-14, 15:58 #15
- Siła Reputacji
- 0
-
20-05-15, 09:27 #16paul89687Gość
Odp: Jak sprawdzić czy jestem w bik
Moim zdaniem sprawa jest prosta – albo miałeś dług i możesz czuć się zagrożony, albo nie miałeś jeszcze zaległych kredytów do spłaty, więc nie ma się czym przejmować – to prawdopodobnie spam. No ale jeśli zdarzyło Ci się nie płacić czegoś na czas, to może faktycznie coś jest na rzeczy? Ja bym sprawdziła. Moja koleżanka kiedyś siebie sprawdziła w BIK i się okazało, że ma jakieś zaległe niezapłacone rachunki. I zaczęła się z nią kontaktować firma windykacyjna… W jej przypadku był to (link do spamu, a jak wiadomo ze spamujacych stron nie warto korzystać). Na szczęście dało się rozłożyć na raty całe szczęście, więc wszystko skończyło się dobrze.
Ostatnio edytowane przez wolf ; 20-05-15 o 10:07
-
21-05-15, 09:50 #17
- Siła Reputacji
- 0
-
21-05-15, 14:39 #18
- Siła Reputacji
- 0
Dzień dobry,
Przede wszystkim pragnę uczulić, że BIK nie wysyła maili z takimi informacjami. Prowadzi jedynie korespondencję ze swoimi klientami związaną z usługami i produktami z jakich korzystają.
Przykładem takiej korespondencji są Alerty BIK.
Poza tym - BIK bywa często mylony z BIG-ami, czyli biurami informacji gospodarczej, które prowadzą rejestry dłużników. BIG-i zbierają dane o wszelkich przeterminowanych zadłużeniach osób i firm wobec np. gazowni, telewizji kablowych, operatorów sieci telefonicznych itp. Do Biura Informacji Kredytowej (BIK), w odróżnieniu od BIG trafiają informacje o wszystkich zobowiązaniach kredytowych, tzn.: kredytach lub pożyczkach, liniach debetowych w koncie osobistym, kartach kredytowych oraz o kredytach, które zostały poręczone.
Jeśli chcesz dowiedzieć się, jaka jest Twoja historia w BIK, możesz to sprawdzić w prosty sposób za pośrednictwem strony internetowej, zakładając bezpłatne Konto Próbne. Znajdziesz tam informacje na temat wszystkich swoich aktualnych i spłaconych zobowiązań. Możesz również pobrać Informację Ustawową, która przysługuje każdemu bezpłatnie raz na 6 miesięcy.
Pozdrawiam
eRzecznik BIK
-
21-05-15, 14:42 #19
- Siła Reputacji
- 0
Dobrze, że tu trafiłam bo właśnie też ostatnio dostałam taką dziwną wiadomość. Ja się tylko zastanawiam skąd te spamerskie strony biorą moje dane? Zawsze zastrzegam, ze nie życzę sobie żadnych informacji handlowych, promocyjnych, itp że nie zgadzam się na przekazywanie ich dalej a ten szit za przeproszeniem i tak spływa..
Ostatnio edytowane przez wolf ; 28-05-15 o 15:31
-
21-05-15, 18:18 #20
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki