Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
-
02-07-14, 19:06 #1
- Siła Reputacji
- 0
Brak połączenia WiFi duży problem ...
Witam.
Mam problem z połączeniem się z siecią WiFi na laptopie.
Zacznę od początku.
Laptop : Medion MD 96630 N
System : Vista SP2
Menadżer urządzeń : Karty sieciowe :
802.11.n Wireless LAN Card
AVM FritzWLAN USB Stick <tutaj działa internet z anteną WiFi podpiętą pod USB>
Realtek RTL8101E Family PCI - E Fast Ethernet NIC
Sterowniki zainstalowałem już kilka razy i wszystkie różne - jedne z jakiegoś forum, jedne ze strony Ralink < podczas wyszukiwania sprzętu ściągnąłem program do wykrywania sprzętu i wykazało że mam kartę Network Card : Ralink Technology RT2860 802.11n Wireless LAN Card> i jedne ze strony producenta Mediona.
Następnie w cmd ipconfig all wyszło że : Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej stan nośnika - nośnik odłączony DHCP włączony, autokonfiguracja włączona.
W tym laptopie jest przycisk po prawej strony do włączania WiFi zaraz obok włącznika komputera, tylko że on nie działa, nie świeci.
Próbowałem Launch Menadger ale też nie chce się włączyć.
W menadżerze urządzeń urządzenie działa poprawnie.
P.S. Podczas instalacji sterów od Ralinka mam taki dodatkowy programik do łączenia się z WiFi na pasku zadań ale po najechaniu na niego pisze że IEEE 802.11 DISCONECTED Wlan.
Przy próbach włączenia nic nie daje.Wpisywałem ręcznie SSID, hasło, typ zabezpieczeń WPA2-PSK i nic.
Router to TP-Link.
Nie mam pojęcia jak dziada włączyć.
Proszę Was o pomoc.
-
25-09-14, 11:43 #2
- Mieszka w
- Oborniki
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Brak połączenia WiFi duży problem ...
Jeśli sprzęt jest na gwarancji, to może warto skontaktować się z serwisem. Jeśli np. kupiłeś go jako używanego, to możliwe, że padł po prostu odbiornik Wi-Fi, skoro żadne sterowniki nie działają. Polecam jeszcze raz sprawdzić sprzęt poprzez Everest Home Edition - może poprzedni program błędnie pokazał model karty sieciowej.
Ostatnio edytowane przez wolf ; 28-05-15 o 15:16
-
29-09-14, 13:31 #3
- Mieszka w
- Wrocław
- Siła Reputacji
- 0
Zobacz czy ustawienia routera są zgodne z ustawieniami karty sieciowej. Może być tak, że router masz ustawiony na standard g, a kartę sieciową tak aby odczytywała tylko i wyłącznie standard n. Miałam niedawno ten sam problem i właśnie takie rozwiązanie mi pomogło.
Spróbuj też podłączyć internet po prostu kablem. Jeżeli będzie działał to bardzo prawdopodobne, że wystąpił tu problem, który opisałam wcześniej.
-
25-11-14, 10:19 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
28-05-15, 15:13 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
24-03-17, 09:33 #6ZarthunGość
Narzędzie do rozwiązywania problemów z siecią może pomóc w zdiagnozowaniu i rozwiązaniu typowych problemów z połączeniem. Użycie tego narzędzia i, w razie potrzeby, uruchomienie pewnych poleceń związanych z siecią może pomóc w nawiązaniu połączenia. W polu wyszukiwania na pasku zadań wpisz Rozwiązywanie problemów z siecią, a następnie wybierz pozycję Identyfikuj i napraw problemy z siecią na liście wyników. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi przez narzędzie do rozwiązywania problemów, a następnie sprawdź, czy problem został rozwiązany. Jeżeli problem dalej występuje skontaktuj się z dostawcą internetu. W upc możesz to zrobić za pomocą strony https://www.upc.pl/pomoc/
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki