Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49
Temat: Pomysł na biznes
-
18-07-14, 09:05 #11
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Pomysł na biznes
kazik, brzmi całkiem przyzwoicie, akurat jeśli chodzi o Subway to jacyś znajomi moich znajomych zastanawiali się nad otwarciem ich lokalu, kiedy uskładają kapitał, właśnie dlatego, że mają całkiem uczciwą tą ofertę, więc jeśli masz kasę na start, to ja bym na twoim miejscu w to szedł. Subway to chyba akurat jest dość popularny wśród studentów, a jako, że ich ciągle w naszym kraju przybywa (biorąc pod uwagę sytuację polityczną i to, że teraz WSZYSCY koniecznie chcą iść na studia) - widzę potencjał
-
18-07-14, 12:17 #12
- Siła Reputacji
- 0
Dzięki wielkie za poradę, chyba faktycznie spróbuję z tym Subwayem. Dzisiaj do nich napisałem i dostałem w odpowiedzi broszurę (swoją drogą szybka odpowiedź
). Trochę poczytałem i brzmi to rzeczywiście rozsądnie, zwłaszcza jak porównuję z ofertami innych franczyzodawców...
-
28-07-14, 13:00 #13
- Siła Reputacji
- 0
-
06-08-14, 14:26 #14
- Siła Reputacji
- 0
Fart, muszę przyznać, że kompletnie się na tym nie znam, a lokal gastronomiczny wydaje mi się stabilniejszy jeśli nie znasz się na czymś. W Subwayu oferują szkolenia pomoc itp, zresztą żeby akurat otworzyć gastronomiczny lokal nie potrzeba żadnej specyficznej wiedzy- a w każdym razie większej od tej "normalnie" potrzebnej przy zakładaniu własnego biznesu.
-
11-08-14, 10:03 #15
- Siła Reputacji
- 0
@kazik jeśli chodzi o Subway to tam w ogóle nie musisz mieć żadnej wiedzy. Wszystko będziesz miał rozpisane, podliczone i po części zrobione za Ciebie.Tylko zastanów się nad doborem lokalizacji- żeby to nie było odludzie. Polecam pod jakimś akademikiem, albo uczelnią- wtedy będziesz na pewno miał duży napływ klientów
-
12-08-14, 13:24 #16
- Siła Reputacji
- 0
-
12-08-14, 20:40 #17
-
14-08-14, 16:19 #18
- Siła Reputacji
- 0
Popieram entuzjastyczną koleżankę Karolinę, że pomysł jest dobry
Studenci chętnie jedzą właśnie w miejscach typu Subway, zresztą on ostatnio robi się coraz modniejszy zwłaszcza wśród studentów (zastanawiam się nad tym fenomenem- najpierw był "hipsterski", a teraz robi się popularny). A nawet jeśli ta moda jest chwilowa, to i tak skorzystasz w takiej lokalizacji, bo młodzi ludzie, ciągle głodni, na pewno będą chętnie zaglądać w jakichś przerwach pomiędzy zajęciami itp.
-
14-08-14, 16:39 #19mezoGość
-
18-08-14, 10:47 #20
- Siła Reputacji
- 0
Coś w tym jest, wcześniej takie kanapki były "zarezerwowane" dla bogatszych ludzi, a teraz wydatek rzędu 10-15zł nie wydaje się taki wysoki, zwłaszcza, że i tak ludzie bardzo dużo jedza na mieście. Tak jeszcze wpadło mi do głowy @kazik, możesz pomyśleć też o jakiejś lokalizacji niedaleko biur (o ile jest coś takiego w Twojej miejscowości). Ludzie, wykonujący pracę biurową wychodzą na lunche i to też jest potencjalna klientela Subwaya.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki