Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49
Temat: Pomysł na biznes
-
18-08-14, 11:07 #21Bromek4Gość
-
21-08-14, 13:18 #22
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Pomysł na biznes
Muszę przyznać, że jeszcze nie otwierałem konta biznesowego, więc w tej kwestii się nie wypowiem. Obecnie zajmuję kwestią lokalizacji no i zakupem licencji. Dowiedziałem się, że jeśli uda mi się otworzyć restaurację w ciągu roku od zakupu licencji, to zwrócą mi połowę jej kosztów.
-
27-08-14, 12:39 #23
- Siła Reputacji
- 0
Wszystko zależy od miasta. Gastronomia nie jest łatwa, a nawet w przypadku małych lokali przez ok. 2 lata raczej dokładasz do tego biznesu niż coś z niego wyciągasz.
To oczywiście jest zupełnie coś innego niż doradztwo kredytowe, które nie wymaga aż tak wielu inwestycji. A w przypadku wejścia pod skrzydła większego gracza, o czym było wcześniej, również możesz skorzystać ze szkoleń e-learningowych. Inna sprawa, że na kredytach, jak również prowadzeniu gastronomii minimum wiedzy jest wymagane.
-
29-08-14, 20:52 #24
- Siła Reputacji
- 0
Według mnie najlepszym pomysłem na biznes jest wyszukanie luki na rynku i wypełnienie jej. Drugim sposobem zainteresowania klienta jest zaproponowanie mu sprawdzonych produktów z których będzie zadowolony po zakupie. Wiąże się to ze znalezieniem odpowiedniej hurtowni - sam korzystam z jednej z nich, które umożliwią sprzedaż sprawdzonych towarów. Nie od dzisiaj wiadomo że zadowolony klient wraca do sklepu i robi tam kolejne zamówienia
Ostatnio edytowane przez wolf ; 14-04-15 o 08:15
-
04-09-14, 10:16 #25
- Siła Reputacji
- 0
Otwierając gastronomiczny biznes we franczyzie, typu właśnie subway, też wchodzisz "pod skrzydła" dużego gracza- w metaforycznym sensie
dostajesz całą wiedzę od sieci o tym, jak prowadzić lokal, pomoc i wsparcie, różne szkolenia itp. A zaproponowałem Ci właśnie subwaya, bo to inny lokal gastronomiczny, niż wszystkie- tu nie musisz być szefem kuchni i ekspertem od oczekiwań klienta, wystarczy, że masz zmysł biznesowy i umiesz słuchać na szkoleniach
-
08-09-14, 15:56 #26
- Siła Reputacji
- 0
Dzięki za odpowiedzi!
No rzeczywiście oferta Subway wygląda porządnie, zwłaszcza po tym jak zaprosili mnie na seminarium informacyjne i wszystko miałem dość precyzyjnie i... zrozumiale wyłożone. Fajne jest to, że nie mają żadnych haczyków, ukrytych kosztów albo dziwnych wymagań co do lokalizacji jak niektóre inne sieci franczyzowe.
-
10-09-14, 15:38 #27
- Siła Reputacji
- 0
-
16-09-14, 16:24 #28
- Siła Reputacji
- 0
-
17-09-14, 14:59 #29
- Siła Reputacji
- 0
Ja gastronomii w ogóle nie czuję, nie mój temat zupełnie.Najlepiej to bym chciał dwa biznesy połączyć jakby się dało. Pierwszym byłaby multiagencja pod logo CUK ,a drugim coś co by można powiązać - szukam pomysłu. Warunkiem jest żeby tak jak w przypadku CUK nie trzeba było dużych środków na start.
-
03-10-14, 12:31 #30
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki