Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
Temat: Czytnik ebooków
-
14-08-14, 14:40 #1pepkaGość
-
14-08-14, 16:42 #2mezoGość
Odp: Czytnik ebooków
W tym zakresie chyba Amazon Kindle jest bezkonkurencyjny. Tzn jest tam konkurencja która też robi dobry sprzęt, ale jakaś taka moda nastała na tego Kindle.
Są generalnie dwie wersje czytników e-booków - z podświetlaniem i bez.
- Amazon Kindle 5 - bez podświetlania, czyta wszystkie ważne formaty, bateria trzyma stosunkowo długo. To jest ten tutaj: http://www.skapiec.pl/site/cat/3313/comp/5185822
- Amazon Kindle Paperwhite II - podobnie jak wyżej, tyle tylko, że z podświetlaniem - można go obejrzeć tutaj: http://www.skapiec.pl/site/cat/3313/comp/8597145
-
14-08-14, 22:38 #3
- Siła Reputacji
- 0
Kindle pdf-a co prawda nie przeczyta, ale po rejestracji sprzętu dostaniesz "specialny" adres mailowy, i wszystkie pdf-y które na niego wyślesz zostaną za free przerobione na "strawny" format i odesłane na twojego kindla (ściągną*się jak podepniesz go do sieci). Generalnie jeśli chodzi o czytniki, to nie stosuje się PDF-ów tylko np mobi czy jego nowsza wersja azw (są one oparte o system zbliżony do strony internetowej, więc łatwo się dopasowują do różnych rozmiarów ekranu i ustawionej przez użytkownika wielkości czcionki).
ps jak byś jednach chciał pdf-a to proponuję*czytać na tablecie, czas pracy na baterii nie ten co na e-inku (tutaj ekran jako taki pobiera prąd wyłącznie przy zmianie strony, sam mam kindle-a bez podświetlania i ładuję*go gdzieś tak co 7-8 nie zawsze "cienkich" książek) ale za to czyta w zasadzie wszystko.
-
13-10-14, 12:55 #4
- Siła Reputacji
- 0
Ja używam kindla classic od Amazona i sprawuje mi się super, nie męczy oczu praktycznie jak kartka papieru, czyta pdf i inne formaty, tylko, że przy innych niz mobi i pdf może być konieczność przekonwertowania na pdf lub mobi ale doc czyta też jako mobi ale ma problemy z polskimi znakami. Co do baterii to przy częstym użytkowaniu trzyma prawie miesiąc
-
29-01-15, 23:33 #5
Ja też polecam Kindle Classic. Jak ktoś pisze, że obsługuje mało formatów to po prostu szuka dziury w całym. Bo przecież jaki jest problem, żeby odpalić program do konwersji i przekonwertować np. ebup na mobi. No, ale wszystkim nie dogodzisz
Zapraszamy do centrum biznesowego, wynajem powierzchni biurowych - ogrodowa58.pl
-
21-02-15, 19:59 #6
- Siła Reputacji
- 0
Na chwilę obecną z nowych kindle-ów polecił bym w zasadzie tylko odysey, paradoksalnie tylko on jako najdroższy został łaskawie wyposażony w fizyczne guziki. Te tańsze mają*tylko ich namiastkę w postaci ekranu dotykowego. A takowe albo coś mnie "nie lubią" i wariują w mojej obecności (miałem tablet i miewam styczność z smarfoen-ami (w tym samsungiem galaxy IV) albo też są po prostu kiepskie. Osobiście obstawiam to drugie. Tak więc polecił bym raczej coś innego producenta, ale z e-inkiem.
-
25-03-15, 15:22 #7
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki