Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
Temat: radzenie sobie ze stresem
-
30-10-14, 11:39 #1kaasiaaGość
-
30-10-14, 12:03 #2
- Mieszka w
- Wrocław
- Siła Reputacji
- 0
Odp: radzenie sobie ze stresem
Ja ze stresem radzę sobie poprzez trening. Idę na trening, wyładowuję energię i jest mi lepiej. Jeżeli w danym dniu nie mam treningu to idę pobiegać, co koniec końców też treningiem jest. Do tego słucham jakiejś bardzo dynamicznej muzyki rockowej, która mnie nakręca. Czasami lubię też po prostu przyjść i pograć na komputerze, wtedy także potrafię zapomnieć o całym świecie.
Generalnie wydaje mi się, że ze stresem powinniśmy walczyć tym co po prostu lubimy robić. Wyjść z bliską osobą na spacer, pograć, pobiegać, iść na trening, posłuchać muzyki. Każdy ma swoje sposoby i każdy swoich sposobów powinien szukać, bo nikt nam w tym temacie złotego środka nie wynajdzie.
-
31-10-14, 10:54 #3RameckiGość
-
31-10-14, 11:22 #4kaasiaaGość
Próbowałam już na prawdę różnych sposobów. Niestety jestem po ciężkiej kontuzji więc niestety sport odpada...chociaż jeszcze niedawno bardzo mi pomagał faktycznie w odstresowaniu się. Za grami komputerowymi nie przepadam ale może spróbuje poeksperymentować z muzyką. A polecacie jakieś utwory, które podziałają na 100% przy dużym stresie i napięciu nerwowym?
-
03-11-14, 08:22 #5Bromek4Gość
-
03-11-14, 09:22 #6kaasiaaGość
-
12-11-14, 08:28 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
12-01-15, 08:57 #8MirtkaGość
-
15-01-15, 21:57 #9dibraGość
-
04-02-15, 12:01 #10pepkaGość
Ohoho. Ja też tak myślałam
DO czasu kiedy nie zmieniłam pracy na bardziej wymagającą i odznaczającą się dużą odpowiedzialnością. Wtedy zobaczyłam co naprawdę znaczy stres.
Byłam nadpobudliwa, wpadłam w lekką depresję. Całe dnie siedziałam na niewygodnym krześle w pracy przed komputerem. Koleżanka poleciła mi terapię czaszkowo krzyżową. Szłam na to z pewną dozą niepewności ale terapia okazała się bardzo skuteczna. Tutaj możecie sobie o niej poczytać
(spam)
Chodzę regularnie co dwa tygodnie do tego gabinetu.
Terapeutka stymuluje ważne punkty na Waszym ciele czym powoduje wytworzenie dobrej energii. Czujemy się lepiej , zdrowiej.Ostatnio edytowane przez wolf ; 01-03-15 o 11:12
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki