Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32
-
09-09-05, 14:32 #11Ponadto ile jest "bezpańskich" psów
Przypuszczam że i tak ktoś pomyśli: " A co mnie to interesuje, jak bezpański pies to zastrzelić i spokoj będzie " ale mimo wszystko i "czym" by bezpańskie psy nie były, żyją i czują . ..[/url]
-
09-09-05, 23:09 #12
- Siła Reputacji
- 0
-
10-09-05, 05:12 #13AnonymousGość
-
10-09-05, 13:23 #14
- Siła Reputacji
- 0
-
10-09-05, 18:46 #15AnonymousGość
-
10-09-05, 19:52 #16
- Siła Reputacji
- 0
-
10-09-05, 21:13 #17
-
11-09-05, 00:16 #18
- Siła Reputacji
- 0
Moim zdaniem:
- pies(jakakolwiek rasa - do 5 kg) bez kagańca/smyczy - mandat dla właściciela - min. 200 zł;
- pies(jakakolwiek raza - pow 5 kg ) bez kagańca/smyczy - mandat dla właściciela - min. 1000 zł;
- przy recydywie, czy po np. trzecim wykroczeniu tego typu - konfiskata psa - grzywna 5000 zł i 30 dni aresztu.
I druga rzecz... Bo już widzę tych wszystkich "Wielkie Jo!", co chodząc bujają się bardziej niż czerwony autobus przy 120 km/h... W przypadku uniemożliwiania kontroli (ucieczka i inne...) - umożliwienie policjantom odstrzału zwierząt.
PS. Przykro mi, że za błędy i głupotę ludzi musiałyby zapłacić zwierzęta, ale wolę widzieć jeszcze 100 zwierzaków w formie www.ochyda... niż raz mojego młodego.
-
11-09-05, 08:03 #19- przy recydywie, czy po np. trzecim wykroczeniu tego typu - konfiskata psa - grzywna 5000 zł i 30 dni aresztu.- przy recydywie, czy po np. trzecim wykroczeniu tego typu - konfiskata psa - grzywna 5000 zł i 30 dni aresztu.
Nie przesadzasz? rozumiem grzywna, ale nie areszt, przecież takiemu komuś zostajeto do końca życia. A wyobraź sobie taką sytuacje:
12-letnia dziewczynka mieszka w bloku i ma 65kg-mowego Bernardyna lub 50 kg-mowego Dobermana. Rodzice są do wieczora w pracy. Zawsze Jej mówili że ma zakładać psu smycz i kaganiec ale Ona nigdy mu niezakladała bo widzi że pies jest . . . no np. smutny, zły etc. Poraz trzeci tą dziewczynke zatrzymuje policjant. I co teraz? Ja wsadzisz do Aresztu czy Rodziców?
I druga rzecz... Bo już widzę tych wszystkich "Wielkie Jo!", co chodząc bujają się bardziej niż czerwony autobus przy 120 km/h...
Móglbyś być troche bardziej tolerancyjny dla ludzi . . . przypuszczam że chodzi Ci o ludzi w szerokich spodniach, bluzy z kapturem i innimy dodatkami słuchających rapu. Otóż ja też słucham rapu i też się tak ubieram i nie życze sobie żeby jakiś technomózg, jazzowa panienka czy rockowe beztalencie tak mówił ( o żadnym gatunku muzyki tak nie uważam . . . to tylko odpowiedź na Twoje wielkie Jo, otóż jak chceszto załóż wątek na ten temat, podyskutujemu . . . ale moim zdaniem kwestia gustu muzyki to poprostu osobiste poglądy i z takiej rozmowy mogą wyjśc niepotrzebne kłótnie . . . )
PS. Przykro mi, że za błędy i głupotę ludzi musiałyby zapłacić zwierzęta, ale wolę widzieć jeszcze 100 zwierzaków w formie www.ochyda... niż raz mojego młodego.
A nie lepiej pomyśleć jak zrobić żebyś nie oglądał więcej zdjęć wstylu " ochyda " i żebyś swojego małego nie widział w takim stanie? Ruzmiem że łatwiej wytłuc wszystko co chodzi i po drodze " Wielkich Jo! ", wtedy niewątpliwie nic Twojemu synowi nie będzie . . . niezapominają że zawsze może jechać pijany kierowca . . . ale co tam . . kierowców też można wystrzelić. Niebezpieczeństwo jestwszędzie więc żeby Twojemu Synowi nic nie zagrażało musiałbyś pół świata zmienić, rozumiem że można zacząć od bezpańskich psów ale chyba lepiej zacząć tak żeby owych psów nie było na ulicach i nie trzebabyło odstrzeliwać.
Pozdrawiam !
-
11-09-05, 09:07 #20AnonymousGość
Napisał Troll_pl
Móglbyś być troche bardziej tolerancyjny dla ludzi . . . przypuszczam że chodzi Ci o ludzi w szerokich spodniach, bluzy z kapturem i innimy dodatkami słuchających rapu.
Uwaga ode mnie: jak miałem praktyki w poprawczaku to muszę przyznać, że słuchano tam tylko tego co nazywa się hip-hopem (co jest raczej rapem bo w polsce te pojęcia się dziwnie zamieniły), mimo wszystko nie kojarze tej muzyki z przestępczością.
Zauważ jednak działanie pewnego społecznego mechanizmu. Każdy zestandardyzowany ubiór naraża grupę społeczną na to, że będzie ona źle kojarzona. Gdyby słuchacze rapu byli znani ze swojej działalności społecznej i osiągów intelektualnych to z pewnością byliby postrzegani inaczej. Prawda jest taka, że dzisiejszy młody narybek żuleryjno-łazikowy ubiera się jak raperzy i to robi wam złą opinię. Ani muzyka, ani unbór nie jest temu winny i my to wiemy. Mimo wszystko skojarzenia zostają.
Pozdrawiam
Marcin
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)