Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    October 05
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    PLATNIK + problem!!!!! pilne!!!!!

    MAM PROBLEM Z PLATNIKIEM!!! MUSIALEM ZROBIC FORMAT!!! ;-( PO PONOWNEJ INSTALACJI NIE CHCE SIE POLACZYC Z BAZA!!! MAM DO WYBORU SQL I MICIRSOFT! WYBIERAM SQL I CHCE CHASLA UZYTKOWNIKA! MOZE KTOS WIE JAK POSTEPOWAC DASLEJ? JAKA BAZE POZDAC? PROSZE POMOZCIE! BO INACZEJ ;-( W PRACY!!! MOJ MEIL TO mareksch@gazeta.pl!!!! ;-)
    pozdrawiam

  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    November 02
    Postów
    514
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Hm.

    No to chyba nabroiłeś.
    Jeśli, przed sformatowaniem dysku nie wykonałeś kopii bezpieczeństwa bazy, to już jej na pewno nie ma.

    Nie napisałeś czy program korzystał z bazy na komputerze czy łączył się z serwerem, na którym jest SQL SERVER a na nim baza płatnika.

    Patrząc na Twój post, to raczej tam SQL SERVERA nie macie. ;-)

    Reasumując.

    Możesz próbować dać dysk do firmy, która zajmuje się odzyskiwaniem danych. To jednak będzie sporo kosztować, o ile w ogóle po sformatowaniu i ponownej instalacji systemu coś odzyskają.

    Musisz utworzyć bazę danych na nowo, będzie pusta a dotychczasowe dane o pracownikach trzeba będzie wprowadzić ponownie.
    Niestety, nie odzyskasz w bazie danych dot. wysłanych dokumentów. Jeśli kadrowa i księgowa robiły wydruki to nie ma tragedii, jest jakiś dowód, że coś wysyłaliście do ZUSu.

    Koniecznie trzeba będzie zainstalować też wszelkie certyfikaty.
    Proponuję zadzownić na InfoLinię Płatnika: 0-801-446-002

    Na poniższej stronie znajdziesz opisy co i jak się robi.
    http://www.platnik.info.pl/index.php?p=pomoc

    Powodzenia.

    Napisz, jak zakończyła się ta historia.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    October 05
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    dzieki

    dzieki za wiadomosci! no niestety narozrabialem! kopie mam z czerwca wiec tylko kikla miesiecy brakuje! baza sql to tylko to co zainstlowalo sie razem z platnikiem!!! wiec chyba nie duzo! ;-( jakbys wiedzial jak ponownie polaczyc sie z baza (nawet ta z czerwca)? po zainstalowaniu nowego platnika? to narazie to mi nie wychodzi z rzadnej strony! nawet nie przymuje mi hasla uzytkownika!!! ;-( poprostu tragedia!!!
    dzieki za pomoc

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    November 02
    Postów
    514
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Ciągle nie ma informacji jaki rodzaj masz bazy, czy jest to baza typu MS ACCESS czy baza SQL SERVER.

    Ta kopia z czerwca jak wygląda? Co to jest, gdzie to jest?

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    October 05
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    ---------- 08:37 27.10.2005 ----------

    baza sql
    a komunikaty sa dwa
    plik SQLSVC.DLL polaczony z brakujacym eksporterem ODBCBCP.DLL:29
    i crog filesMiscrosoft SQL Server80ToolsBinnsqlmangr.exe - urzadzenie podlaczone
    do komputera nie dziala
    podminaka plikow z innego kompka nic nie daje

    ---------- 08:44 ----------

    kopia jest calej bazy ale wlasnie nie moge jej zaaplikowac!!! przez te dwa komunikaty

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    February 04
    Postów
    826
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    to takie pytania:

    1. czy masz teraz na pewno zainstalowany serwer SQL? Czy na pewno instalując teraz płatnika wybrałeś bazę SQL, a nie bazę ACCESS?

    2. czy obok zegarka na pasku systemowym masz ikonę, która (nie pamiętam jak wygląda ) po najechaniu myszą przedstawia się "MS SQL Server is running", albo jakoś podobnie.

    Jeżeli odp. 1. jest nie, to ponów instalację płatnika. Usuń tego i zainstaluj ponownie wybierając bazę SQL (nie Access!).
    Jeżeli odp. 2. jest nie, to wejdź do katalogu crogram filesmicrosoft sql server80 oolsinn i uruchom ręcznie sqlmangr.exe.

    Jeżeli obie odpowiedzi są TAK, to lecimy dalej:
    Komunikat dotyczy raczej niewłączonego silnika bazy danych, ale jeżeli jest włączony, to warto sprawdzić jeszcze ODBC.

    3. Uruchom Panel Sterowania (przycisk Start -> Panel Sterowania) i znajdź ikonę ... właśnie, jaki to Windows? W Windowsie 95/98 poszukaj ikony Źródła Danych ODBC, albo jakoś tak (ja mam angielskie windowsy i trudno mi powiedzieć dokładnie jak to jest po naszemu przetłumaczone). W 2000/XP/2003 wejdź najpierw w narzędzia administracyjne, potem w Źródła Danych ODBC. Potem w zakładkę Sterowniki i zobacz, czy jest tam SQL Server. Być może coś zostało źle zainstalowane.

    Jeżeli dalej nic, to pisz. Będziemy szukać.

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    October 05
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    odp

    Krystian1 ;-) dzieki za pomoc! juz to sprawdzalem! ;-( niestety!
    sprawa wyglada nastepujaco! tez przypuszczasm ze chodzi o server sql! do odpo i nie ma bo odrazu po uruchomieniu kompka wywala sie ten blad!
    instalka byla z sql, probowalem recznie i tez niestety odrazu sie wywala ten bald o ktorym pislaem wczesniej! a co do ODBC hm chyba dobrze! bo sql jest! ;-(
    jezeli masz jeszcze jakies pomysly to czekam!!! napewno nie zaszkodzi ich wyprobowac!!! ;-)
    dzieki

  8. #8
    Obserwator
    Dołączył
    February 04
    Postów
    826
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał mareksch
    odrazu po uruchomieniu kompka wywala sie ten blad!
    Czy li na pewno chodzi o SQL-a. Wywal to wszystko w cholerę, usuń katalog crogram filesmicrosoft sql server, zrestartuj komputer i spróbuj ponownie. Niestety ja mam płatnika na Accesie, więc mogę jedynie zgadywać na podstawie tego, co pamiętam o wyglądzie silnika SQL.

  9. #9
    Obserwator
    Dołączył
    October 05
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    ulga

    ---------- 11:53 27.10.2005 ----------

    bede probowal!
    jak co swyjdzie lub nie to napisze!!!
    dla potomnych ;-)
    heheheeheh

    ---------- 13:03 14.11.2005 ----------

    dzieki wszystkim za pomoc! w trakcie awarii jaka opisalem! wszystko poszlo! ;-) platnik wgrany od nowa i baza podgrana! i wszystko smiga! ;-)
    dzieki

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 18-12-14, 13:04

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer