Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    November 05
    Postów
    17
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    proszę Was o pomoc.........

    Mam internet z UPC a ze nikt przy budowie mieszkania nie pomyslał ,mam tylko jedno gniazdko do podłączenia kablówki w duzym pokoju.Komputer mam w drugim wiec kabel do internetu ciągnie sie przez cały duzy pokój i przedpokój i cały drugi pokój.Postanowiłam to zlikwidować zeby moje dziecko sie nie potykało wiecznie i kupiłam bezprzewodowy router D-Link oraz karte sieciowa d-link.Tak mi poradzili i mówili ze bedzie działac.Zaznacze ,ze mój komputer składa sie z monitora przyłączonego do laptopa gdyz mam w laptopie pęknięty ekran i musiałam zrobic z tego komputer stacjonarny.Pan w sklepie dodał tylko:,,powodzenia przy konfiguracji' i mia racje .Siedziałam przy tym godzinę i nic.Zaczełam sie zastanwiac czy to wogóle tak moze działac ze router z tą antenką podłączony do modemu z upc,który łaczy sie z gniazdkiem z upc i stoi w duzym pokoju a w laptopie ta karta sieciowa(ten prostokącik co sie wsuwa).Niby swiatełka migały ,niby miałam połaczenie,prędkosc jakas tam kiepska ale internet nie chodził.Czy to znaczy ze dałam sie zrobic w konia ,czy powinnam zadzwonic po informatyka?

  2. #2
    Anonymous
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Router, kabel, laptop z monitorem.... kchm.

    Może łatwiej przestawić komputer?

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    November 05
    Postów
    17
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    ---------- 14:56 11.11.2005 ----------

    Wiem,ze to tak wygląda skomplikowanie ale laptop sobie lezy złozony pod biurkiem wiec nie rózni się to niczym od zwykłego komputera.Biurko mam w drugim pokoju a w salonie nie chce miec graciarni bo mam tylko w domu 2 pokoje.Nie chce tez przebijac dziury w scianie i meblach kuchennych zeby poprowadzic kabel wiec dlatego pytam czy ten router moze tak działac.Zaraz wkleje rysunek z instrukcji....

    ---------- 15:25 ----------



    Na zdjeciu laptop to komputer 1 a stacjonarny to komputer 2,czyli jak ktos chce zrobic sieć.Ja mam tylko ten pierwszy.Czy to jest róznica?

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 02
    Postów
    2,786
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Kolejność powinna być taka:
    Gniazdko->kabel->modem->kabel->router->powietrze->sieciowka

    Teoretycznie wszystko powinno dzialac, ale zeby Cie pocieszyc powiem ze mam modem D-Linka i konfiguruje go od póltoraroku. I dalej nie dziala jak powinien...

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    November 05
    Postów
    17
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Czyli kolejność dobra.
    Bardzo mnie pocieszyłeś,zaraz idę to oblać :lol: Czy informatyk mi to zrobi ?

  6. #6
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    March 03
    Postów
    3,115
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Wszystko zależy od jego umiejętności ;-) Teoretycznie powinien. W praktyce - tutaj bywa różnie z ekspertami o czym przekonuje nas program Usterka :lol:

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    August 03
    Postów
    668
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał Nimitz
    Wszystko zależy od jego umiejętności ;-) Teoretycznie powinien. W praktyce - tutaj bywa różnie z ekspertami o czym przekonuje nas program Usterka :lol:
    Ja Ci zrobie. Cena to 30 zł + koszty przejazdu z Krakowa + dodatek motywacyjny za 24h w pociągu: 100 złotych. :P Ot - taki żarcik :P

  8. #8
    Obserwator
    Dołączył
    November 05
    Postów
    17
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    dzięki za propozycje,ale za 100 to raczej sie nie opłaca jechać do Gdańska :lol: 8)

  9. #9
    Anonymous
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Piotrek! Zaproponuj płatne konsultacje 8)

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    August 03
    Postów
    668
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał aneczkak
    dzięki za propozycje,ale za 100 to raczej sie nie opłaca jechać do Gdańska :lol: 8)
    E tam się nie opłaca Jest jeszcze walor edukacyjny wycieczki :P W Gdańsku jeszcze nie byłem :P

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Motocykle zabytkowe i współczesne- proszę o opinię i krytykę
    By wowo18 in forum Oceń moja stronę WWW
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 11-10-05, 17:17
  2. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17-04-05, 12:28
  3. PILNIE PROSZE O POMOC!!!!!!
    By zgodiii in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 20-03-05, 10:58
  4. prosze o pomoc
    By blink in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 29-04-04, 15:23
  5. Pomoc
    By Guteq in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 10-11-03, 20:14

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer