Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53
-
22-01-06, 14:32 #1
- Siła Reputacji
- 0
-
22-01-06, 14:54 #2
- Siła Reputacji
- 0
Z swoich doświadczeń mogę śmiało polecić firmy STOLICA oraz POCZTEX.
Ale obecnie korzystam tylko z POCZTEXu a to z uwagi na to, że np. STOLICA dostarcza paczki, ale tylko do większych miejscowości. W ubiegłym roku potrzebowałem wysłać paczkę do krewnych, tak żeby dotarła najpóźniej w Wigilię - STOLICA odmówiła. I to nie dlatego, że gorący okres, lecz że do takiej małej miejscowości oni nie docierają.
Natomiast POCZTEX wywodzi się z poczty polskiej. Mnóstwo punków obsługi - praktycznie każdy punkt pocztowy. Na początku myślałem, że skoro to Poczta Polska to będą kiepscy, ale od kiedy raz spróbowałem jestem bardzo zadowolony z ich usług.
Właśnie wtedy ta wigilijna przesyłka - wyobraźcie sobie, że ludzie na tamtejszej poczcie byli zobligowanie czekać na kuriera, który pędził na złamanie karku w Wigilię...
Nigdy mnie nie zawiedli, zawsze na czas.
Paczkę albo oddawałem na poczcie, albo kurier przyjeżdża do domu.
Polecam POCZTEX.
-
22-01-06, 22:59 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
23-01-06, 08:12 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
23-01-06, 08:27 #5
- Siła Reputacji
- 0
Stasiektoja ja wysyłając rzeczy na sprzedane na alledrogo.pl korzystam z usług poczty polskiej i paczki poleconej. Troszkę już wysłałem i wcale nie narzekam. Raz przed świętami paczka została na sortowni w W-wie tydzień dłużej bo mieli bałagan, ale nic więcej. Jeśli jednak zalezy Ci na solidnym i szybkim doręczeniu paczek to masz UPS (United Parcel Service) lub DHL. Pocztexu nie wypróbowałem bo nie było potrzeby.
-
23-01-06, 13:45 #6
oj, pocztex to najdrozsza firma na rynku, kiedys chcialem wyslac wozek, polazlem z tym cholerstwem na poczte i mi krzykneli 100 zl!!! Stolica zrobila to samo z 39 zl... Jest jeszcze Siodemka, Masterlink, DHL. Wszystkie calkiem sprawnie dzialaja, choc w Siodemce kiedys mi cos zepsuli przy wysylce, wiec mam lekki uraz do tej firmy.
W sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
23-01-06, 16:47 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
24-01-06, 01:43 #8
- Siła Reputacji
- 0
Schenker - akcja z pitku. Czekam na kuriera... Godzina 16'ta... Wczeniej nie byo mnie przez jak godzin w domu, wic myl - moe ju by - zadzwoni.
Zdobyem nr do kuriera, dzwoni, a on do mnie: 23? aaaaa..... Tak pamitam! Byem u Pana, ale nikogo niebyo... Zostawiem Pana ssiadce pitro niej!...
Rce mi opady... Paczka, na ktr czekaem, bo koniecznie miaa tego dnia do mnie dotrze. Warto okoo 1500 z... A ten debil j zostawi "mojej ssiadce"!
ao! :?
Nawet siy mi zabrako, eby Pana ochrzani...
Za to polecam Sidemk! (w Siedlcach komputery im naprawiam!!!)
-
24-01-06, 07:00 #9
- Siła Reputacji
- 0
Trochę off, ostatnio czekając u wulkanizatora na swoją kolej:
Ja jako wolny i zarazem wkurzony słuchacz (bo chyba nikt nie lubi w takie mrozy wygrzebywać koło zapasowe i tym bardziej na ulicy je zmieniać)
Poza mną taksówkarz i jakiś klient, który kierując swoje słowa do masy cierpiarskiejWy to jesteście za drodzy, ja zamiast dzwonić po taxi, dzwonię do firmy kurierskiej, która mnie przewiezie za połowę ceny.
Im jest wszystko jedno czy wiozą paczkę, czy człowieka.
-
24-01-06, 12:25 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)