Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    709
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    problem z wyświetlaniem stron internetowych

    Po pierwsze to nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat czy w programach czy tu gdzie teraz się on znajduje, ale to nie ważne (może przydało by się subforum "mam problem", dla takich niezdecydowanych jak ja )

    Ale przejdźmy do rzeczy:

    gdy jestem poza domem (czyli od poniedziałku do piątku) mam możliwość skorzystania z internetu u znajomych. tylko niestety nie działa on zbyt dobrze. Strony internetowenie nie ładują się zawsze, a jak sie ładują to stosunkowo wolno, niezależnie na jakiej przeglądarce. i dla tego mam pytanie co może być tego przyczyną i czy da się, a jeżeli tak, to jak to naprawić.

    niżej podaje wszystkie moje spostrzeżenia:

    System operacyjny: windows 98 wydanie drugie

    Przeglądarki internetowe: Firefox 1.0.7 i IE 6.0.2800.1106

    Internet: jakiś dostawca lokalny (Emil Junior) przez modem adsl ST 330 usb thomson, szybkość 128 kb/s

    Osłona www w avast włączona ustawiona na wysoka

    niezależnie od tego czy strony się ładują czy nie gadu-gadu działa poprawnie

    przy próbie ściągania pliku z internetu, podczas gdy strony się ładują wolno, plik pobierany jest z prędkością ok 16 KB/s (co jest wg. mnie normalne na łączu 128 kb/s, gdyż w domu na neozdradzie 128 pliki też się ściągają z taką prędkością)

    gdy poprawnie (ale nadal wolno) mogę przeglądać jedną witrynę (np. fdi) to czasami się zdarza, że za chiny nie mogę przeglądać innej (np. onet)

    To tyle co na razie zaobserwowałem. jeżeli chcecie więcej informacji to napiszcie jakie, a ja postaram się jak najszybciej odpisać.

    Co do rozwiązania problemu nie wchodzą w gre następujące opcje:
    -reinstalacja systemu
    -instalacja innego systemu
    -zbytniego mieszania w komputerze (jest to komputer firmowy i nie chcę w nim mieszać, bo jeszcze zabardzo zamieszam i ... lepiej nie mówić )

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    758
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    A próbowałeś wyłączyć tego avasta? Może to jego wina?

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    709
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    właśnie wyłączyłem. efekt ten sam, tzn. 30 min. ładowała się strona :demon09:

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    758
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Może łącze jest zapchane przez jakiegoś szpiega (spyware) przeszukaj kompa pod tym punktem, ja używam do tego: Spybot S&D

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    709
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    ---------- 16:16 19.04.2006 ----------

    ok dzięki, zaraz będę sprawdzał.

    ---------- 16:49 ----------

    zainstalowałem, przeszukałem ... i dalej to samo.
    hmm ciekawa sprawa z tym internetem

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    February 05
    Postów
    25
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    skanuj kompa w poszukiwanie wirusow, szpiegow, trojanow, rokitow. jak nie nie pomoze zainstaluj na nowo win - moze tak.

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    February 04
    Postów
    826
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Ja mam podobną sytuację, ale wina nie leży po stronie komputera, Windowsa, czy wirusów. U mnie problemem jest samo łącze. Mam kartę GPRS/EDGE i często są takie problemy, że strona google.pl, która przepchana grafiką raczej nie jest, wczytuje się 20-30 minut.

    Ja bym zaryzykował sprawdzenie jak działa Internet na innym modemie. Może da się pożyczyć od znajomego/sąsiada na 5 minut modem i sprawdzić.

    Z doświadczenia wiem, że na łączu 128 kb/s może działać cała firma

  8. #8
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    2,236
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Może problem leży w jakims limicie jednoczesnych połączeń nawiązywanych z internetem? Gdzieś w windzie musi być takie ustawienie. Albo to dostawca nałożył jakieś chore limity - jeśli to amatorska firma, to możliwe.
    Czy u innych osób z internetem od tego dostawcy też tak jest?

  9. #9
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    758
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał regoat
    skanuj kompa w poszukiwanie wirusow, szpiegow, trojanow, rokitow
    Te ostatnie są szczególnie groźne i atakują z nienacka :twisted:

  10. #10
    Anonymous
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał wojpap
    System operacyjny: windows 98 wydanie drugie

    Zmienić na Linux.

    Wiem, że to nie pomoże, ale nie zaszkodzi.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Word-numerowanie stron
    By bornholm in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 29-03-08, 16:11
  2. Katalog Ciekawych Stron
    By MartinB in forum Oceń moja stronę WWW
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 20-10-05, 21:56
  3. Archiwum stron internetowych
    By tomasz rakoczy in forum INNE TEMATY
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24-05-05, 14:46
  4. Katalog stron www.
    By underman in forum Oceń moja stronę WWW
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 05-01-05, 13:51
  5. kurs tworzenia stron
    By Yrsa in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 11-09-03, 16:26

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer