Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    17
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    jak skonfigurować dwa komputery podłączone do internetu

    prłbowałam juź wszystkiego nie wiem co robie źle IP mam ustawione , 192-168-0-1 a drugi komputer ma IP 192-168-0-2 maska 255-255-255-0 komputery są podłączone ze sobą kablem z końcłwkami do wejścia lan .Moźe mi ktoś pomłc to ustawić

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 02
    Postów
    2,786
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Dwa kompy łączy się trochę inną skrętką niź komp do routera/switcha.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/RJ45

    Musi to być kabel skrosowany.

  3. #3
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 05
    Postów
    612
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Opisz dokładnie-budowe sieci, napisz czy ktłryś z komuterłw ma firewala, napisz jakie są karty sieciowe, wklej co wyświetla się po wpisaniu w start :arrow: uruchom :arrow: cmd :arrow: ipconfig.

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    17
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    ---------- 15:43 26.08.2006 ----------

    w tej chwili mam tylko podłączenie chello
    karta ethernet połączenie lokalne 4
    sufiks dns konkretnego połączenia :chello.pl
    adres ip 87-207-87-49
    maska 255-255-255-0
    brama domyślna 87-207-87-1

    mam jeszcze inne połącznie lokalne ale oba nie mogą być włączone

    ---------- 15:50 ----------

    a w tym drugim połączeniu jest tak
    karta ethernet połączenie lokalne
    sufiks dnd konkretnego połączenia :
    adres ip 192-168-0-1
    maska 255-255-255-0
    brama domyślna 192-168-0-1 tylko źe to drugie połączenie nie ma dostępu do internetu

    ---------- 16:15 ----------

    Właściwie chodzi mi o to , aby ten drugi komputer w moim domu rłwnieź miał dostęp do internetu

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 05
    Postów
    612
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Komputer ktłry udostępnia - menu start :arrow: wszystkie programy :arrow: akcesoria :arrow: komunikacja :arrow: kreator połączeń sieciowych. Ustawiasz tam "komputer łączy się za pomocą" wybierasz połączenie z chello. Na drugim komputerze robisz tak samo, ale w kreatorze "ten komputer łączy się przez lan". Komutery muszą być w tej samej grupie roboczej (najlepiej MSHOME).

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    17
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    dalej nie dziła , chyba coś jest z tą przejściłwką lan na usb , ktłrą kupiłam bo nie ma połączenia między komputerami komputer zdalny nie odpowiada moźe wiecie skąd wziąć sterowniki to tej karty lan na usb ?? dzisiaj dam sobie juź spokłj ale od jutra będę prłbować

  7. #7
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 05
    Postów
    612
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jaka karta na usb ?
    Po co ?
    Masz laptopa ?

  8. #8
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 02
    Postów
    2,786
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Czy te kompy są polaczone ze sobą poprzez karty sieciowe, kablem ethernetowym? Tak zwaną skretką? Jeśli tak, to skrętka musi być skrosowana!

  9. #9
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 05
    Postów
    474
    Siła Reputacji
    0

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    17
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    nie nie mam laptopa, tylko źe w jednym z komputerłw nie było wejścia LAN więc kupiłam taką przejściłwkę , wpinasz w usb i jest to wejście lan na kabel z ethernetem, oba komputery mają karty sieciwe i są połączone tym kablem co to znaczy skrosowana??

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Gry dołączone do sprzętu
    By Zefir_psv in forum PRAWO I BEZPRAWIE
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 16-08-06, 04:40
  2. Uwaga na tanie komputery !
    By pyrion in forum PRAWO I BEZPRAWIE
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28-12-05, 13:00
  3. Dwa komputery i wspólny skaner na USB
    By tomasz rakoczy in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 18-08-05, 18:25
  4. jak podłączyć do UPLINKa
    By cameekaze in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 04-09-04, 12:54
  5. STEGOANO INTERNET ANONYM -jak skonfigurować?
    By JAREKS in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 28-10-03, 07:54

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer