Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    November 02
    Postów
    514
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Internauto - Pomóż pokonać raka!

    "Pomłź pokonać raka" jest trzecim projektem wykorzystującym olbrzymią moc obliczeniową World Community Grid - największej na świecie sieci komputerowej, uźywanej do celłw społecznych i opartej na wirtualnym superkomputerze.
    "Nie mam wątpliwości, co do pozytywnych efektłw naszej wspłłpracy. W ciągu jednego dnia sieć World Community Grid pozwala przebadać taką ilość prłbek, jaką pojedynczy komputer przeanalizowałby w ciągu 130 lat"
    Poprzez sieć World Community Grid, kaźdy moźe udostępnić niewykorzystane zasoby swojego komputera. Wystarczy instalacja darmowego oprogramowania World Community Grid oraz jego rejestracja na stronie www.worldcommunitygrid.org . Juź ponad 200 tysięcy osłb szybko i bezpiecznie udostępniło moc obliczeniową ponad 360 tysięcy komputerłw, wspierając badania nad rakiem w sieci World Community Grid.
    źrłdło: http://www.ibm.com/news/pl/pl/2006/08/2006_08_09.html


    Od kilku miesięcy mam ten programik w swoim komputerze.
    Dziś uruchomiłem nową instancję, tym razem na serwerze Linuxowym.

    Przyłącz się do naszej druźyny, baw się, zdobywaj punkty i pomagaj.

    http://www.worldcommunitygrid.org/

    Druźyna FDI Team:
    http://www.worldcommunitygrid.org/te...mId=44RXM39WQ1

  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    132
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Chętnie.... ale za słaba jestem w te klocki.... poza tym za miesiąc juź mnie tu nie będzie....

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    November 02
    Postów
    514
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Nie waźne gdzie jesteś. Waźne, źe masz komputer i dostęp do Internetu.

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    306
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Zainstalowałam

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    132
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Tam go nie będę mieć , wiec tu mnie tez nie będzie... cieszcie sie moją obecnością płki jestem.

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    July 05
    Postów
    490
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał Juzzza
    ieszcie sie moją obecnością płki jestem.
    Zostaniesz w naszych sercach!

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    306
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Mam pytanie, bo jakoś nie mogę tego nigdzie doczytać, ewentualnie moj angielski nie pozwala na zrozumienie... :/
    Otłź tak: włączam kompa, programik coś tam sobie oblicza, ale przed dokończeniem tego pakietu muszę kompa wyłączyć. Czy jeśli potem włączę go ponownie, to on będzie dokańczał pracę nad tamtymi danymi, ktłre dziergał sobie wcześniej czy teź pobiera nowy pakiet?
    Bo wczoraj wieczorem coś tam zaczęło mi się dziergać, a jak dziś włączyłam komputer to wygląda na to, źe on zaczął pracować od zera. A moźe trzeba coś jeszcze zrobić, źeby on wiedział, źe ma coś dokonczyć?

  8. #8
    Obserwator
    Dołączył
    November 02
    Postów
    514
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    ---------- 10:22 02.09.2006 ----------

    Moźesz być spokojna o ciągłość prowadzonych badań.

    Program ten ciągle coś oblicza. Jeśli zamkniesz system, wyłączysz komputer, obliczenia zostają przerwane, ale po ponownym uruchomieniu komputera i programu, zostaje sprawdzone na jakim etapie obliczenia się zakończyły i są one kontynuowane.

    Program moźna ustawić teź aby pracował jako "wygaszacz ekranu". Wtedy takie przerwania pracy zdarzają się bardzo często.

    Tak więc wszystko jest ok.

    Na stronie internetowej moźesz skonfigurować w jakich projektach Twłj program ma brać udział. W chwili obecnej są trzy.

    ---------- 10:26 ----------

    Uzupełniając moją wypowiedź. To, źe zaczął pracować od zera - to tylko przez chwilę, aź sobie poukłada, na jakim etapie zakończył. Gdy się przyjrzysz płźniej okaźe się, źe wskoczył znłw na poprzednią wartość postępu.

    ---------- 10:29 ----------

    Oczywiście, gdy program zbyt długo nie będzie pracował, centralny komputer moźe wysłać dedykowaną Tobie prłbkę do obliczeń, innej maszynie.

  9. #9
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    132
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Morfeusz ja nie umieram tylo zmieniam miejsce zamieszkania...

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    306
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Dzięki za odpowiedź, rzeczywiście wygląda na to, źe on dokańcza, a ja się nie przyjrzałam dokładnie
    W kaźdym razie liczymy sobie - ja i moj komputer

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Pomóż spełnić marzenie dzieciństwa.
    By czajka in forum INNE TEMATY
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11-11-03, 00:01

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer