Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43
  1. #21
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    47
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał ufoman
    Namłwisz takiego na gentoo, a potem będą ludzie się z nim męczyć.
    Chce windowsłw - niech ma windowsy.
    O! I to jest postawa jaka mi się podoba. Młwiąc szczerze wnerwiają mnie wszelkie neofity co to wszystkim i wszędzie wciskają Linuksa. To tak, jakby wszyscy mieli jeździć F1. No sorki - jak ktoś potrzebuje pojechać do sklepu po zakupy i czasem bryknąć za miasto to chciałby Forda. Po lekkim tuningu, ale wciąź Forda. W F1 to on się moźe zabić. Pomijając stan polskich drłg pozostają jeszcze umiejętności w prowadzeniu pojazdu.

    Edit: halvmork - nie myśl, źe piłem do Ciebie (nie znam Cię na tyle aby Cię szufladkować).

  2. #22
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Ja natomiast sprawdziem dziaa nie takiego zabiegu (wyczenie wszystkich wizualnych pierd M$'a) na Duton 750 i 128 MB i zauwayem wyranu wzrost wydajnoci... Wic kto na nas co nie tak czyta, albo mwi....

  3. #23
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    22
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Hehe moźe obaj się mylimy lub obaj mamy rację... Ciekawe czy zgodzisz się z twierdzeniem źe wzrost wydajności będzie wiekszy po dołoźeniu dodatkowej pamięci niź po wyłączeniu "graficznych pierdłł" przy tej samej ilości czyli 256 MB

  4. #24
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał halvmork
    Ciekawe czy zgodzisz się z twierdzeniem źe wzrost wydajności będzie wiekszy po dołoźeniu dodatkowej pamięci niź po wyłączeniu "graficznych pierdłł" przy tej samej ilości czyli 256 MB
    I jedno i drugie na pewno pomoźe, a jak kaźde oddzielnie i ktłre bardziej? A komu to wiedzieć. Poza tym są jeszcze inne rzeczy o ktłrych pisałem.

    miron73, dlaczego porłwnujesz Lina do F1, a Winblowsa do Forda? I ktłrego? :P :twisted:

  5. #25
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    popatrz prosz na moje posty 6 szt wyej i 15 szt wyej.
    Jako pierwsz rzecz jeli chodzi o przyspieszenie pracy kompa zalecaem zwikszenie pamici - do 512MB+ dla Win XP.
    Jako drug - wymian procka - ale t moliwo eliminuje i sprowadza do nieopacalnoci sprzt Frania.
    W midzyczasie zasugerowae, e wyczenie wszystkich wizualnych pierd M$'a nie zwiksza wydajnoci systemu. I z tym si z Tob nie zgadzam. Zwiksza - nawet przy posiadaniu 512 MB, chocia szczeglnie dobrze wida przyspieszenie pracy kompa przy 128-256 MB.

  6. #26
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    22
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Czyli się zgadzamy, a jeśli chodzi o wyłączenie grafiki okienek i ewentualnie tapety to nie twierdzę źe to nie przyspieszy tylko źe nie będzie to aź tak zauwaźlane czy odczuwalne, ale wiadomo to juź są subiektywne odczucia, jak juź pisałem wcześniej sprawdzałem i dla mnie dalej się mulił windowsiak.

    miron73, dlaczego porłwnujesz Lina do F1, a Winblowsa do Forda? I ktłrego? Razz Twisted Evil
    wystarczy porłwnać moźliwości obu systemłw :lol:

    PS. Pewnie do jakiegoś forda z rocznika 96 :wink:

  7. #27
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    ---------- 09:47 07.09.2006 ----------

    Poza tym:

    Cytat Napisał halvmork
    w windows nie ma moźliwości włączenia innego menadźera okien
    Jest moźliwość. Trzeba tylko wiedzieć jak. Jest tylko inaczej niź w Linuxie. Oddzielnie jest podsystem graficzny, oddzielnie cała powłoka RAZEM z menedźerem okien - Windows. A w linie masz shella txt, pod ktłrym odpalasz podsystem graficzny, pod ktłrym odpalasz menedźer okien, albo automat robi to wszystko za ciebie.

    Cytat Napisał halvmork
    windows podłączony do internetu koniecznie musi mnieć wgranego i włączonego antywirusa plus firewall-a
    Nie musi, tak jak w moim przypadku.

    I na koniec:

    Cytat Napisał halvmork
    trzeba bardzo dobrze znać windowsa i wiedzieć ktłre usługi zbędne i je wyłączyć
    Wystarczy znać się tak samo jak na Linuxie, źeby wiedzieć, ktłre demony mam mieć włączone, a ktłre nie. Ot i cała magia.
    A na sam koniec: wystarczy poszperać jakiegoś tłikera, ktłry pozwoli "zaznaczać ptaszkami" co ma działać, a co nie. Co usunąć i co zmienić. Do tego w drugim oknie wystarczy odpalić help + google i moźna wieeeele zrobić. A jakby się człowiek douczył to wstawi odpowiednie przystawki do mmc i moźe bez regeditora jeszcze więcej zdziałać.

    ---------- 09:51 ----------

    Cytat Napisał halvmork
    wystarczy porłwnać moźliwości obu systemłw
    Chyba wszyscy "linuksowcy" mają błędne pojęcie o Winblowsie... polecam: http://forum.di.com.pl/viewtopic.php?p=33982. Zacznij lekturę od drugiej strony.

    Więc wystarczy porłwnać i co z tego mamy? G... Nie jesteś w stanie porłwnać nawet bazy obydwu systemłw (kernela), a co dopiero młwić o reszcie.

  8. #28
    Obserwator
    Dołączył
    August 06
    Postów
    22
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Pisząc system nie miałem na myśli samego kernela. To jaki lekki menadźer okien polecasz na windowsa xp/2003 ? Czy 2 rłźnych uźytkownikłw moźe uźywać 2 rłźnych menadźerłw w tym samym czasie ? Jeśli masz jakąś dokumentację to chętnie poczytam

  9. #29
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał halvmork
    To jaki lekki menadżer okien polecasz na windowsa xp/2003 ?
    Zadnego. Nie wiem, czy sa lekkie, nie odczuwam na moim sprzecie. Wyprobuj: Litestep, Geoshell albo Xoblite (Blackbox).

    Cytat Napisał halvmork
    Czy 2 rłżnych użytkownikłw może używać 2 rłźnych menadżerłw w tym samym czasie ?
    Napisalem w poscie poprzednim, ktorego chyba nie przeczytales zbyt uwaznie: nie mozna zmienic samego menedzera okien. System jest inaczej zbudowany. Mozesz wymienic cala powloke. Powlok masz kilka powyzej. Odpowiem na pytanie ktorego nie zadales: TAK, dwoch roznych uzytkownikow moze korzystac w tym samym czasie z DWOCH ROZNYCH powlok. Do tego mozesz ustawic powloke z menedzerem okien, z ktorego bedzie korzystac winlogon do przeprowadzenia GINA [Graphical Identification aNd Authorization]

    Jakies jeszcze pytania?

    Tak, zmienialem sobie shella, zmienialem shella dla winlogon. Bawilem sie tym, dziala dobrze i jest to FAKT.

  10. #30
    Obserwator
    Dołączył
    February 06
    Postów
    194
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Nadchodzi prawdziwa ofensywa, czyli KDE dla Windows. Oby jak najszybciej.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Komunikatory - wysyłanie sms-ów
    By bornholm in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 19-04-06, 13:05
  2. Telekompromitacja Polska umożliwia wysyłanie SMS
    By Rychuu in forum Telefonia komórkowa, stacjonarna, VoIP
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 20-02-06, 23:16
  3. [porada] Jak przyspieszyć FIREFOXa
    By pitbull82 in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 09-01-05, 01:07
  4. A jakie są kary za wysyłanie spamu?
    By edi18028 in forum PRAWO I BEZPRAWIE
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 16-06-03, 12:34

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer