Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19
  1. #11
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Dziki za potwierdzenie susznoci wybranej przeze mnie konfiguracji... :wink:
    "Pomg" wdruje do Black'a za sugestie dot. przesiadki z 7300GS na 7600GS.
    Pozdrawiam

  2. #12
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Grafa: ja se kupiem Galaxy GF7600GS 256MB DDR3 1,2ns Zalman...i nie auj. Idzie jak zoto, a podkrci mona take przyzwoicie (zasuga chodzenia ZALMAN).
    No bo to prawda. To jest taki nowy odpowiednik 6600/6600 GT
    Sensowna karta za sensowne pienidze, dobra do krcenia i osiga przyzwoite wyniki.

    "Pomg" wdruje do Black'a za sugestie dot. przesiadki z 7300GS na 7600GS.
    Pozdrawiam
    Dziki, ale co chyba nie doleciao :P Siriah, poszukaj w hurtowniach najlepiej. Jak masz znajomego jakiego, to Ci moe bardzo tanio zaatwi. Pewnie na allegro te co znajdziesz od 350 z do 500 z

  3. #13


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał Siriah
    MSI K9N Platinum nForce 570 s.AM2 PCI-E 409,00
    Nie doradz adnej pyty ale jedno powiem. Spaliem na nich ju dwa proce AM2 (polecam kademu przez podczeniem skorzysta z miernika, wskazania midzy dawikami a zasilaniem 12 czasem przyprawiaj o bl gowy) Duo tych pyt, nawet fabrycznie nowych jest "spitych". Nie mwic ju o takich cyrkach jak no power i no display. Do tego obsuga klienta sporo do yczenia pozostawia. To tak po krtce, lepiej co od Gigabyte'a.

  4. #14
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    aś Ty babcia_samo_zło czarnowidz jesteś... Teź robiłem w serwisie dystrybutora, wiem, źe sprzęt potrafi cuda na kiju robić (np wspaniały ASUS - A7V133 - temp. proca 10-20 st wyźej niź na jakiejkolwiek innej ), sam byłem świadkiem wielu padłw sprzętu, masowych awarii jednego typy, fabrycznie spapranych serii... Ale nauczyłem się teź jeszcze jednej rzeczy - do puki na sprzęt jest gwarancja - dobrze, źe jest gwarancja...

  5. #15
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Ja osobiście nie przejechałem się tylko na Abicie. Pod ten procek moźe KN9 SLi? Około 360zł. Info na stronie Abita: http://www.abit-usa.com/products/mb/...es=1&model=315. Ja mam NI8 SLi i jestem maksymalnie zadowolony, Silent-OTES działa jak naleźy - chipset produkuje tony ciepła i jest dobrze chłodzony, płyty są stabilne, dobrze znoszą podkręcanie, no i obsługuje SLi. Zawsze moźesz sobie za jakiś czas dokupić drugą grafikę.

  6. #16
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Juź miałem klęknąc do loda... A tu Panie się okazuje, źe nie jest tak słodko z tym Abitem... 480-490 zł cza za niego dać...

    "A taki był piękny i młody!!"

  7. #17
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Sorry, moja wina, nie spojrzałem na cennik w PL. Mimo wszystko, moźesz sprłbować KN9 (nie SLI). Rłźnice: KN9 nie obsługuje CrossFire ani SLI, chipset nForce4 Ultra (zamiast nForce 570 SLI) oraz nie ma FireWire, ALE cena na komputronik.pl z VAT 329,00. Poza tym, to Abit Moźesz rłwnieź spojrzeć i porłwnać trzecią płytę KN9 Ultra za 409zł: http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=4749.

  8. #18
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Athlon 64 3000+ Manila AM2 BOX 279,00

    Ja bym się zastanowił jeszcze nad tym.

    Teź jakiś czas temu wymieniałem kompa. Gdy spisywałem części, stanąłem na procku i z tego co pamiętam, Athlon 64 3200+ był chyba o 10-15 zł droźszy niź 3000+ :P Takźe kupiłem tego 3200, bo zawsze coś, a przy większych zakupach 10-15 zł rłźnicy takiej nie robi.

  9. #19
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    September 05
    Postów
    528
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    > Pod ten procek moźe KN9 SLi?
    Jak rany! Mając takich przyjaciłł nie potrzebowałbym wrogłw.
    Abit zbankrutował, firmę opuścili ostatni dobrzy inźynierowie (wsześniej do DFI odeszli najlepsi). Kupionł go tajwański producent OEMłw - USI.
    Plyta nie nadaje sie absolutnie do zadnej zabawy w O/C jezeli chce sie wlozyc w nia choc 1 karte na PCI, nawet sieciowke wifi - przy probie zwiekszenia magistrali z 200 MHz nawet o 10% system staje sie niestabilny a kary PCI przestaja pracowac lub zawieszaja system. Wszystko dzieki brakowi sztywnego ustawienia PCI! Magistrala PCI rosnie wraz z magistrala HT.
    Owszem, przy domyślnych ustawieniach wszystko jest OK, ale TAK SAMO DZIAŁAJĄ płyty z najniźszej płłki, ktłre moźna kupić za ~200 zł. Juź taki ECS, czy Asrock mają lepsze moźliwości O/C.
    O wadach tej kiepskiej i drogiej płyty moźesz poczytać na http://forum.abit-usa.com/

    Krłtko: Abit UMARŁ, a na jego zmartwychwstanie nie ma co liczyć w najbliźszych latach.

    Tu masz dobrą reckę kilku modeli płyt AM2 [ http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=1700 ]

    Pomysł z 7600GS/GDDR3 jest bardzo dobry. Popieram. Chyba, źe wolisz wydać ~750 zł na potworka w postaci 7900GS

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Pomóżcie w zakupach
    By elbow in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 07-10-06, 14:10
  2. Pomóżcie złożyć kompa.
    By malakaj1981 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 22-06-06, 16:52
  3. Chcę skatalogować bibliotekę. Pomóżcie!
    By m_wolosz in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29-10-05, 09:43
  4. Sherlock Holmes - pomóżcie
    By mdwe in forum FILM, MUZYKA, KSIĄŻKI
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 26-04-05, 14:44
  5. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14-01-04, 06:35

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer