Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
  1. #1
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Pomóżcie w zakupach II

    Kod:
    MSI K9N Platinum nForce 570 s.AM2 PCI-E	            409,00
    Athlon 64 3000+ Manila AM2 BOX	                        279,00
    Chieftec GPS-450AA-101A ATX 450 Watt	                199,00
    TwinMos 512MB DDR2-667	             	                 245,00
    Seagate ST3200827AS 200GB sATA II	                   275,00
    MSI 7300GT 256MB DDR2 128Bit PCI-E	                  319,00
    
    ceny są oczywiście z dzisiaj - więc pewnie już jutro będą nieaktualne ;-)
    mam zamiar odrobinkę polepszyć kompa o części jak wyżej. I pytanie do ogółu. Co sądzicie o takiej konfiguracji? Co tutaj można/trzeba jeszcze zmienić?
    Ze starego kompa zostanie:
    - nagrywaczka DVD Lite-On;
    - 2xHDD Seagate 80 GB SATA;
    - 2xHDD Maxtor 80 GB PATA;
    - monitor 19' LG;
    - mysz, klawiatura, obudowa;

    Ogólnie komputer służy do wszystkiego :wink: :
    - system Linux;
    - internet;
    - gry;
    - filmy;
    - obróbka grafiki;
    - obróbka wideo (kompresja z DV na DVD lub DivX);
    - obróbka audio.

    Pytanie mam także takie: czy 7300GT to dobry wybór? Co z modingiem takiego cuda? Czy toto daje się przerobić w... nie wiem... 7800GT np.? :wink: czy inne cóś. Czy 7300GT ma poblokowane jakieś rzeczy, które można odblokować i cieszyć się lepszą kartą? I ogólnie - jak się sprawuje 7300GT

  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Nie wiele droźej kupisz 7600 GS, ktłry po podkręceniu ma całkiem dobre wyniki

    Do ramu teź nie wiele więcej dopłacisz, a dostaniesz kość jeden giga, takźe trzeba pokombinować np.: z hurtowniami etc.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    September 06
    Postów
    44
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Co do pyty gwnej to sprbuj poszuka podobnego Gigabyte'a, bo ja si na MSI dwa razy przejechaem. Trafiaj si fabryznie nowe buble.

    Pami - polecam Kingston - mam lepsze wspomnienia...

    Grafa: ja se kupiem Galaxy GF7600GS 256MB DDR3 1,2ns Zalman...i nie auj. Idzie jak zoto, a podkrci mona take przyzwoicie (zasuga chodzenia ZALMAN).

    Reszta jak najbardziej w porzdku, tylko mona za niewiele PLN kupi 250GB dysk, wic warto to przemyle.

    Pozdrawiam.

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Do 1 GB ramu trzeba dorzuci 130 z (do 245) czyli waciwie 50% droej - na razie zostan przy 512 MB.

    Co do pyty g. - z Gigabyte'a nie znalazem nic, co by byo porwnywalne cena/wyposaenie co tego MSI. A waciwie znalazem, ale biedniej wyposaona (na plus byo tylko SLI z ktrego w yciu nie skorzystam) i drosza o prawie 100 z - czyli 25%. Co do fabrycznie nowych trupw - zdarzay si Asus'y (za dobrych czasw - teraz to myl norma), Abit'y, e o Zida'ch czy PC-Chips'ach nie wspomn.

    Jeeli chodzi o dysk - :wink: - te 200 GB to jest160 z niewielk dopat... Wic nie bd dokada dalej... Bo z 0,5 TB wylduj... :wink:

    I do sedna - bo tak naprawd najwikszym dylematem jest dla mnie karta graficzna. DamianT - Ty mi tu wyskakujesz z grafik za 545 z... :wink: ale chyba bliej ju mi bdzie do:
    Kod:
    Galaxy GF 7600GS 256MB 128Bit PCI-E DDR2 pasywne chodzenie          379z
    Take bardziej bybym skonny w t stron... Jednak koszty s tutaj te mocno znaczc opcj...

    Ale prosz jeszcze o sugestie - szczeglnie co do grafiki.

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    March 03
    Postów
    3,115
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Siriah grafika to zupełnie nie to na czym się znam. Co do MoBo - ja spaliłem 2 płytki MSI dosyć szybko. Gigabyte dzielnie się trzyma juź rok. Pamięci - Kingstony są droźsze, ale ja mam Kingmax`y z naprawdę świetnymi timingami i jestem bardzo zadowolony.

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    September 06
    Postów
    44
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    W sumie z tego, co widzę, to w sumie rozsądnie dobrany sprzęt. Grafę faktycznie trochę wystrzeliłem, ale moim zdaniem warto Przynajmniej dla mnie kolejne 5 lat, a przesiadłem się z Radeon 9550). Nie polecam Radeonłw. W tej cenie raczej z wydajnością troszkę gorzej od GF7300/7600. Jak masz jeszcze gdzieś wtyki, to sprobuj poszukać GF 6600GT za dobrą cenę.

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    July 05
    Postów
    487
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jeśli to ma działać na linuksie to moźe lepiej kupić cos nvidii, bo z tego co słyszałem to są problemy ze stabilnością sterownikłw do radeona.

  8. #8
    Obserwator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    211
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jeśli to ma działać na linuksie to moźe lepiej kupić cos nvidii, bo z tego co słyszałem to są problemy ze stabilnością sterownikłw do radeona.
    oj tysięczny raz powtarzana plotka. Mam Radeona 9000 i jedyny problem ze sterami do tej karty miałem na Red Hat 7.0 . Pamiętaj o tym, źe pod linuxem jeśli stery nie działają pod gnome zawsze moźesz odpalić KDE czy Xfce Nie twierdzę, źe problemłw nie ma, ale takie powtarzanie uogłlnień powoduje tylko bicie piany między tymi za i tymi przeciw Ati/NVidia.
    Cytat Napisał Siriah
    I do sedna - bo tak naprawdę największym dylematem jest dla mnie karta graficzna
    moźe się przyda: http://benchmark.pl/r.php?file=http:...SI_7900GS.html

  9. #9
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    370
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał szary_user
    Pamiętaj o tym, źe pod linuxem jeśli stery nie działają pod gnome zawsze moźesz odpalić KDE czy Xfce
    Ta... Sterowniki są ładowna przez Xorg tudzieź coś mu odpowiadającego i są niezaleźne od menedźera jak Gnome czy Kde, kto Ci takich rzeczy naopowiadał, co napisałeś?

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    211
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał PaneQ
    szary_user napisał/a:
    Pamiętaj o tym, źe pod linuxem jeśli stery nie działają pod gnome zawsze moźesz odpalić KDE czy Xfce


    Ta... Sterowniki są ładowna przez Xorg tudzieź coś mu odpowiadającego i są niezaleźne od menedźera jak Gnome czy Kde, kto Ci takich rzeczy naopowiadał, co napisałeś?
    :zakuty_leb: ops:

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Pomóżcie w zakupach
    By elbow in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 07-10-06, 14:10
  2. Pomóżcie złożyć kompa.
    By malakaj1981 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 22-06-06, 16:52
  3. Chcę skatalogować bibliotekę. Pomóżcie!
    By m_wolosz in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 29-10-05, 09:43
  4. Sherlock Holmes - pomóżcie
    By mdwe in forum FILM, MUZYKA, KSIĄŻKI
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 26-04-05, 14:44
  5. Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14-01-04, 06:35

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer