Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
Temat: TPSA i kwestie faktur
-
18-04-05, 14:28 #11
- Siła Reputacji
- 0
Czy sprawdzał ktoś z jakim terminem płatności dostajecie rachunek , ja ostatnio się przyglądałem i zauważyłem że termin płatności najczęściej to 8 - 10 dni a zdażyło się nawet 5 dni , według polskiego prawa powinno to być 14 dni , więc kolejny raz telekomuna łamie prawo. Zgłaszałem to na 9393 ale oczywiście nie przyniasło to skutku. Pewnie nikt nie zwraca na to uwagi ale to kolejne łamanie prawa które można reklamować.
-
18-04-05, 18:57 #12
- Siła Reputacji
- 0
Przyznaję się: nie sprawdzałam terminu płatności faktur. Jednak nie napisałeś czy te 8-10 dni to czas między otrzymaniem faktury a datą zapłaty, czy jest to czas między datą wystawienia faktury a terminem zapłaty. To może być ważne.
Kiedyś - dawno temu - miałam komórkę w Idei, na abonament i bardzo często zdarzało się, że od otrzymania faktury do terminu zapłaty miałam 3-5 dni. Niestety, reklamować tego nie było można, ponieważ było to dokładnie 14 dni od daty wystawienia faktury. A to, kiedy była wysłana oraz kiedy poczta doręczyła fakturę adresatowi, to ich nie interesowało.
-
18-04-05, 21:14 #13
Napisał Annabella
Wezmiemy to na warsztat w DI.W sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
18-04-05, 22:06 #14
- Siła Reputacji
- 0
To było sporo lat temu. Może 5, a może więcej. Nie wiem jak jest u nich teraz, bo już nie mam abonamentu w Idei. Tamtą umowę zakończyłam przed czasem i to z ich winy - taki mi "numer wywinęli", że sama bym nie uwierzyła, gdyby ktoś mi opowiadał.
Teraz abonament mam tylko za stacjonarny. Nie sprawdzam daty wysłania faktury, tylko płacę kiedy mam kasę. Faktur z odsetkami karnymi mi nie przysyłają, więc chyba wszystko jest OK. Wkrótce także z tego zamierzam zrezygnować. Ja mało dzwonię, więc telefon na abonament jest dla mnie nieopłacalny.
-
19-04-05, 16:57 #15AnonymousGość
-
19-04-05, 17:40 #16
- Siła Reputacji
- 0
Od czasu rezygnacji z abonamentu w Idei (o ktrym pisaam wyej) mam 3 komrki na kart. To mi wystarczy
Abonamet w TP mam tylko ze wzgldu na neostrad. Jednak jako ich usug w stosunku do ceny, jak trzeba za to paci jest... szkoda gada, bo zaraz bym tu pewnie rzucia jakim "miskiem" i admin musiaby moderowa - oszczdz mu pracy i nie wypowiem si.
Prawa Murphy'ego (jejku, nie wiem jak to si powinno pisa) na mnie nie dziaaj
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)