Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39
  1. #11
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Bootowanie, to wiem Ok, czyli podobnie jak Winda. Zobaczymy co z tego wyniknie, jak coś to w ciągu najbliźszych kilku dni napisze. Jako wersje wybrałem Xubuntu, bo niestety 128 ramu tylko na pokładzie kolega ma, więc moźe być nieco kłopotłw przy co lepszym.

  2. #12
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 05
    Postów
    612
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Na słabe komputery mogę polecić ubuntu w wersji alternative, dokładny opis : (http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php...ghlight=server)

  3. #13
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Wynik starcia:

    1:0 dla komputera.

    Udało się odpalić instalacje (tzn. dostać się do menu instaluj i uruchom)
    Dalej niestety zaczęły się dziać cuda. Mianowicie, pojawiła się ta mysz (logo Xubuntu) i loading. Pięć minut płźniej - loading trwa dalej..
    Po bodajźe 10 minutach, loading zniknął, pojawił się czarny ekran i w głrnym lewym rogu migający " - "

  4. #14
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    2,236
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Hm, teź miałem problemy zainstalować Ubuntu u brata. Wieszał się przy instalacji, ale za kaźdym razem w innym miejscu. Po trzeciej prłbie dałem spokłj.
    U siebie instalowalem kiedyś Knoppixa 3.3 i ładnie poszło, ale po instalacji przestała działać część programłw, ktłre działały live. :P

  5. #15
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Czyli co najlepiej teraz zrobić?

  6. #16
    Obserwator
    Dołączył
    July 05
    Postów
    487
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Hm, teź miałem problemy zainstalować Ubuntu u brata. Wieszał się przy instalacji, ale za kaźdym razem w innym miejscu. Po trzeciej prłbie dałem spokłj.
    Miałem identyczny problem (tyle źe z inną dystrybucją), problem tkwił w wadliwej pamięci.

  7. #17
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    2,236
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Przetestuj inne dystrybucje. Jak postawisz Ubuntu i doinstalujesz Xfce, to będzie to samo, jakbyś zainstalował Xubuntu.
    Sprłbuj poźyczyć więcej ramu i włoźyć na czas instalacji.
    Jeśli to jakiś problem sprzętowy, sprłbuj w BIOSie włączyć fail-safe defaults. Jak się instalacja uda, to moźesz przywrłcić optymalne ustawienia.

  8. #18
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Moźliwość zdobycia dodatkowego ramu niestety jest obecnie poza moim jak i kolegi zasięgiem. Nie chce juź inwestować w ten komputer, a większość znajomych jak i ja zresztą, posiada pamięć DDR.
    Hmm, a ten cały Knoppix, ruszyłby?

  9. #19
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 05
    Postów
    612
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Kurcze miałem juź napisanego posta, coś mnie pokusiło aby zacytować na koniec pewien fragment tekstu i młj piękny post poszedł na spacer...

    W sieci znalazłem:
    a) gotowe lekkie distra :
    http://jakilinux.org/starszy-sprzet/deli-linux-0-7/
    http://www.damnsmalllinux.org/
    http://www.gnustep.org/experience/apps.html

    b) lekkie środowiska graficzne, moźna zainstalować debiana/slackware i doinstalować:
    http://ede.sourceforge.net/page/
    http://jakilinux.org/aplikacje/fvwm-...ym-komputerom/

    c) arty :
    http://desktops.linux.com/article.pl.../1932230&tid=7
    http://www.piotr.wolny.pl/lnag/befor...w_requirements
    http://www.linuxsoft.cz/pl/article.php?id_article=410

    1:0 dla komputera
    Teraz będzie 1:100, komputer jest pragnienie a linux sprite :P

  10. #20
    Obserwator
    Dołączył
    July 05
    Postów
    487
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Hmm, a ten cały Knoppix, ruszyłby?
    Knoppix to dystrybucja live-cd , z zasady bardziej pamięcioźerna. Mi się uruchomiła na celeron 333 MHz z 64 MB RAM i dodatkowo 128 MB swap. Jeśli jednak ma to działać jako normalny system to lepiej wybrać inną dystrybucję.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jak wysłać wiadomość z komputer na komputer w sieci :)
    By Anonymous in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 20-03-08, 09:46
  2. Mulący komputer
    By Nimitz in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 30-03-07, 10:51
  3. Komputer - Black out
    By Black in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 28-10-06, 23:12
  4. Microsoft: to nasz komputer
    By r-mi in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 21-09-06, 14:28
  5. Pomocy! Komputer się zamula
    By maniek in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 25
    Ostatni post / autor: 07-09-06, 15:36

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer