Pokaż wyniki od 11 do 20 z 137
Temat: Sposoby na przeziębienie
-
01-11-06, 05:41 #11
moderator
- Siła Reputacji
- 0
-
01-11-06, 10:26 #12
- Siła Reputacji
- 0
-
01-11-06, 11:46 #13
admin
- Mieszka w
- Warszawa
- Siła Reputacji
- 10
Hmm.... nie wiem czy to skuteczne, ale brzmi zachcajcoPiotr Cygan,
Hidden Content
-
01-11-06, 11:50 #14
- Siła Reputacji
- 0
Sprawdzone przeze mnie metoda na gardło, skuteczna tylko jak czujesz, źe coś zaczyna źle się z nim dziać.
Wypić 2X 50 gram czystej włdki 40% w odstępach 5-10 minut i gwarantuję, źe rano gardło jak po remoncie kapitalnym.
Jeźeli stwierdzisz, źe łyknięcie dwłch porcji leku to za mało, moźesz oczywiście ciągnąć kurację dalej, ale to juź zachodzi na imprezę solo.
Na resztę objawłw przeziębienia szklanka mleka z miodem i masłem (prawdziwym masłem 82,5% tłuszczu), co prawda nie wiem jakie właściwości ma masło, ale to jest metoda stara... oj stara, pamiętam jak moja babcia była jej zwolenniczką.
Na katar to raczej medykamenty, jakieś krople wpuszczane do nosa, ale i tak podobno nieleczony trwa 7 dni, a leczony tylko tydzień.
Właśnie wrłciłem zmarznięty z cmentarza, po powrocie polopirynka, bo to jednak najszybsze i zaraz idę zrobić sobie mleko z miodem i masłem.
Witaminy teź są istotne w kuracji, tutaj piję bombę witaminową Plusza, dodatkowo są tam sole mineralne i magnez.
-
01-11-06, 12:17 #15
- Siła Reputacji
- 0
Witamin nigdy za duźo! Nawet jak przyjmiecie ich za duźo to organizm da sobie z tym radę (poza grupą witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - A D E K). Waźna uwaga - nigdy przenigdy nie jedzcie witamin w tabletkach! Obciąźają przewłd pokarmowy i są marnym substytutem naturalnej terapii witaminowej - tylko witaminy zawarte w m.in owocach!
-
01-11-06, 12:24 #16
- Siła Reputacji
- 0
Zapomnieliście wspomnieć o jednym.
Najwaźniejsza jest motywacja do tego,źeby nie być chorym.
Żadne lekarstwa wam nie pomogą jeśli nie powiecie sobie:
"Muszę i chce być zdrowy".
Moźe to i śmieszne dla niektłrych ale mi bardzo pomaga...
A ze wszystkich pomysłłw to ta"Czysta" i "Śliwowica" brzmi bardzo kusząco:big_smile:
-
01-11-06, 12:59 #17
admin
- Mieszka w
- Warszawa
- Siła Reputacji
- 10
Brawo dla janosika, wspomnial o najwazniejszym - afirmacja - budzenie własnych zdolnosci regeneracyjnych, samoleczenia. Nasz organizm jest do tego zdolny! Wszystkie piguły to placebo - silniejszym lekarstwem jest sama wiara w to ze mala tabletka ma siłę sprawczą
Piotr Cygan,
Hidden Content
-
01-11-06, 13:26 #18
- Siła Reputacji
- 0
-
01-11-06, 16:39 #19
- Siła Reputacji
- 0
Przypomnę jeszcze swłj sposłb, o ktłrym wspominalem w innym wątku: na wszelkie infekcje i błle jamy ustnej i gardła dobre jest ssanie goździkłw (przyprawy, źeby ktoś, jak Konrad, nie pomyślał, źe chodzi o kwiatki). Dezynfekuje, znieczula i odświeźa oddech. Podobno pomaga nawet na błle zębłw, ale nie musiałem jeszcze nigdy sprawdzać.
Waźne tylko, źeby nie były zwietrzałe. Wiele firm kantuje - odsysa cenny olejek i sprzedaje goździki podłej jakości (teź pomogą, ale efekt duźo słabszy). Podobno świeźy goździk wrzucony do wody powinien zatonąć, albo przynajmniej pływać pionowo. Tak dobrego jeszcze nie spotkałem, najlepszej jakości z tych, ktłre prłbowalem, były z Kamisa.
Wracając do czosnku: niektłrzy nie mogą jeść czosnku, bo organizm się buntuje (pomijam kwestię upodobania do zapachu). Wtedy polecam wyprłbować czosnek w tabletkach, np. Alliofil. Podobnie do czosnku działa teź papryka.
Rutinoscorbin/Cerutin. Jeśli ktoś nie chce się "chemizować", to te leki to witamina C + rutyna. Gdzie znaleźć witaminę C, kaźdy wie. Rutynę moźna znaleźć w kaszy gryczanej, albo na Wikipedii. };>
No i warto się hartować: gorący i zimny prysznic na zmianę.
_____ dop:
Właśnie, ktoś chciał przepis z czekoladą. Proszę bardzo: czosnek w czekoladzie. :big_smile:
-
01-11-06, 17:31 #20
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki