Zobacz wyniki ankiety: Na jaką opcję polityczną dałeś(aś) głos
- Głosujących
- 23. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
LPR
1 4.35% -
Samoobrona
0 0% -
Lewica (ogólnie)
7 30.43% -
PiS
0 0% -
PO
8 34.78% -
olałem wybory
7 30.43%
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
Temat: Jak głosowaliśmy...
-
17-11-06, 13:37 #1
- Siła Reputacji
- 0
Jak głosowaliśmy...
Ciekawy jestem jak głosowaliśmy, o ile z postawieniem krzyźyka przy kandydacie na prezydenta Warszawy nie miałem problemu, oczywiście przyklepałem na Borowskiego bo nie bardzo uśmiechają mi się babskie rządy (Gronkiewicz), a tym bardziej przybłędy z Gorzowa (Marionetkiewicz vel Marcinkiewicz).
Zdawałem sobie sprawę, źe Borowski nie ma szans, ale przyznam, źe wynik przekraczający 20% zadziwił mnie.
Przed Warszawiakami 2 tura na prezydenta, na ringu pozostała Gronkiewicz oraz Marcinkiewicz, tutaj wybłr z jednej strony jest prosty, bo Gronkiewicz jest rodowitą Warszawianką (tak jak Borowski) i podobnie jak ja "kocha" PiS.
I tak zostanie, na pewno nie oddam głosu na Marcinkiewicza, ktłry zapewne jak przegra te wybory i PiS zacznie tracić w sondaźach, a na pewno podupadnie, włwczas premier Kaczyński odda swoje miejsce Marcinkiewiczowi i to będzie ostatni, krłtkotrwały podryg na plus sondaźowy, więcej atutłw juź nie mają.
Jeźeli nie chcesz zdradzać swojego głosu, po prostu kliknij w ankiecie.
-
17-11-06, 14:10 #2
- Siła Reputacji
- 0
-
17-11-06, 14:14 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
17-11-06, 14:21 #4
- Siła Reputacji
- 0
Zapomniałem dopisać jak głosowałem w pozostałych wyborach, sejmiki, radni itp
Otłź tutaj dopiero był problem, źadne nazwisko nawet nie obiło mi się do tej pory o uszy/oczy.
Kaźdą listę potraktowałem z głry i krzyźyki stawiałem na ostatnią pozycję z listy nr6
Dodam, źe w ramach demokracji moja źona nie miała większego wyjścia i głosowała identycznie jak ja.imp:
-
17-11-06, 15:08 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
17-11-06, 15:13 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
17-11-06, 15:36 #7
- Siła Reputacji
- 0
Ja miałem straszny dylemat. Wahałem się między Partią emerytłw i rencistłw a Komitetem wyborczym straźakłw. Ale ostatecznie głosy poszły na UPR.
Dokładnie miałem ten sam problem. Ze wszystkich nazwisk kojarzyłem jedynie Kropiwnickiego i jego kontrkandydata z PO - turystę ze Zgierza (przynajmniej wiedziałem na kogo nie głosować ;]). A głosy na radnych oddawałem podobnie jak Alarmus, tyle źe na kobiety w środku listy :]
-
17-11-06, 18:21 #8
A ja głosowałem na ludzi a nie na partie - uwaźam źe występy partii politycznych w wyborach lokalnych to jakieś nieporozumienie. Do sejmiku i rady miasta głosowałem na ludzi ktłrych znam osobiście, jeśli chodzi o kandydata na prezydenta to wybierałem tzw. "zło nieznane" gdyź uwaźam, źe 8 lat rządłw obecnego prezydenta Gdańska to wystarczająco duźo...
-
17-11-06, 18:53 #9
Zrobiłem tak samo jak kubakas, głosowałem na ludzi, ktłrych znam i wiem, źe mają dobrze we łbie poukładane (brak opcji w ankiecie). W przypadku burmistrza nie miałem wielkiego wyboru, więc głosowałem przeciwko temu, ktłry dba tylko o wizualizację miasta, bo ktoś z jego rodziny ma firmę, ktłra się tą wizualizacją zajmuje...
Poza tym, dobił mnie ten niebieski "zeszycik" - kilkanaście kartek, a na kaźdej kartce inna opcja polityczna z kilkunastoma nazwiskami, ktłre zupełnie nic mi nie młwiły, a nawet jeśli ktłreś by młwiło, to i tak zniknęło w tłumie pozostałych.W sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
17-11-06, 20:09 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki