Pokaż wyniki od 11 do 20 z 45
Temat: XBOX 360 czy PLAYSTATION 3
-
05-12-06, 11:32 #11
- Siła Reputacji
- 0
Ojciec-załoźyciel (ale to fajnie brzmi
) Atari Inc. i ojciec duchowy game industry, czyli Nolan Bushnell w kolejnym wywiadzie: Atari Founder Bullish on Social Gaming, Wii. Swoją drogą jestem ciekaw, czy zachował nosa i jego przewidywania i spekulacje się sprawdzą… O ile wiem jego interesy (w przeciwieństwie do interesłw Atari, od kiedy firmę opuścił) idą przynajmniej dobrze…
26-12-06, 20:10 #12
- Siła Reputacji
- 0
-
26-12-06, 23:32 #13
- Siła Reputacji
- 0
-
27-12-06, 02:05 #14
- Siła Reputacji
- 0
Imho nie zgodz si Wszystko zaley od chci i zastosowania.
PC gruje nad konsolami tym, e ma fajne strategie i strzelaniny no i troch rpg'i i do tej pory multiplayer. Tylko, e multi to ju bdzie standard w konsolach, a same konsole ju zaczynaj przodowa w FPP, a rpg'i konsolowe, moim zdaniem s lepsze ni te na PC. Szkoda mi tylko, e Xbox jednak wygrywa z PS3 zdecydowanie, bo najlepsze rpg'i swego czasu byy zwizane wanie z Playstation
Co do strategii, tutaj pki co komputer jest niezagroony.
-
29-12-06, 10:34 #15
- Siła Reputacji
- 0
Tutaj jest jeszcze artykulik na ten temat: Konsole stare, ale jare.
Ja osobiście nie pędzę za nowościami, gdybym więcej grał, to moźe rozejrzałbym się, ale za… pierwszym PSX. A młj młodszy brat tęskni za Pegasusem, na ktłrym grywał jako dziecko.
-
21-01-07, 23:19 #16
- Siła Reputacji
- 0
Jeszcze jedna opinia na temat PS3, i to raczej konkretnego czlowieka:
Gabe Newell, szef firmy Valve Software, twłrcy gier Half Life i Counter Strike, stwierdził, źe konsola PlayStation 3 to "totalna poraźka”. Jego zdaniem walkę na rynku konsoli najnowszej generacji wygra... Nintendo Wii.
-
19-02-07, 17:12 #17
- Siła Reputacji
- 0
Witajcie
ja mam tylko jedną kwestię, która w moim przypadku zadecyduje o wyborze konsoli.
Czy którakolwiek konsola potrafi odtwarzać materiał video/audio (wszelkie formaty divx/avi/mpg4/mp3 itp z hd dvd włącznie) przez LAN z HDD komputerka stojącego gdziekolwiek (mam lan we wszystkich pomieszczeniach domu)?
Bo jeśli tak, to inwestowanie w kompa mediacenter straciło sens.
Wiem, że takie coś było możliwe w poprzednich generacjach, jak jest teraz?
-
19-02-07, 17:22 #18
- Siła Reputacji
- 0
Czy którakolwiek konsola potrafi odtwarzać materiał video/audio (wszelkie formaty divx/avi/mpg4/mp3 itp z hd dvd włącznie) przez LAN z HDD komputerka stojącego gdziekolwiek (mam lan we wszystkich pomieszczeniach domu)?
Bo jeśli tak, to inwestowanie w kompa mediacenter straciło sens.
-
08-03-07, 16:39 #19
- Siła Reputacji
- 0
Wojny konsolowe - Sony kontratakuje
Aby odzyska graczy przycignitych przez Nintendo Wii, elektroniczny gigant odsania narzdzia i gry, ktre maj dac kopa PS3. Phil Harrison, szef Worldwide Studios w Sony Computer Entertainment, owiadczy, e firma wypuci narzdzia programistyczne, ktre pomog deweloperom osign najwiksz wydajno z nowego superwydajnego procesora i ukadw graficznych PS3, co pozwoli na tworzenie jeszcze bardziej szczegowych i zozonych wiatw. Zestaw narzdzi, pod nazw PlayStation Edge bdzie dostpny darmo dla licencjonowanych deweloperw PlayStation.
Na pewno nie pomaga im w tym to, e wydawcy gier podwyszaj budety na Wii, jednoczenie czekajc i przypatrujc si wchodzeniu PS3. "PlayStation 3 jest tak trudna do opanowania, jak wysokiej klasy samchd" - mwi Bruno Bonnel, prezes i szef dziau kreatywnoci Atari. Atari nie wyda swojej pierwszej gry na PS3 wczeniej, ni w przyszym roku, za to budet na gry na Wii zosta podwojony do 20 mln. $, mwi Bonnel. Juz na najblisz gwiazdk Atari planuje wyda 5 gier na Wii, a nie - jak pocztkowo - jedynie dwie.
Pandemic Studios, planujc now gr wojenn Mercenaries 2: World in Flames na PS3 i 360 na sierpie, jednoczenie po cichu pracuje nad nowatorskim tytuem dla Wii, ktry mgby przycign modszych graczy (zaznaczmy, e "modszy" w tym przypadku oznacza nie-dorosego), mwi dyrektor wykonawczy, Andrew Goldman. Zamierza w ten sposb odzyska modzie, zncon przez MySpace.com i inne miejsca, gdzie dzieje si co nowego, w czasie, gdy przemys gier trwa w pewnym zastoju. "Wii to jest co nowego i przyciga ludzi z powrotem do gier".
Maszyna Nintendo posiada wyjtkowy kontroler, ktry reaguje na ruchy doni i rki uytkownika, a kosztuje mniej, ni konkurencja (Wii: $250, cPlayStation 3 $500 do $600, Xbox 360 - $300 do $400).
Scott Orr, prezes D2C Games (dweloper gier) te bliej przyglda si Nintendo. "Zdecydowanie zainteresowanie Wii mocno wzroso, w porwnaniu do lata zeszego roku, wydawcy, ktrzy siedzieli z boku, teraz przepychaj si, eby wyda tytuy na t konsol ju na gwiazdk".
A w Atari Bonnel mwi, e tworzenie gry na PS3 kosztuje "spokojnie" 30% do 40% wicej, ni ten sam tytu na Xboxa. W przemyle, gdzie budety na najlepsze tytuy osigaj nawet 20 mln. $, to nie przelewki.
-
08-03-07, 17:00 #20
- Siła Reputacji
- 0
Sony zgotowało graczom przykrą niespodziankę - na konsolach PlayStation 3, które trafią na rynek europejski, nie będzie można zagrać we wszystkie dotąd wydane gry.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)