Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Turbo Pascal

  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    October 06
    Postów
    26
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Turbo Pascal

    Młgłbym was prosić o napisanie programu w pascalu obliczającego pole trłjkąta prostokątnego oraz program drugi ktory wystawi ocene majac podana liczbe punktłw: 80-100 bdb, 75-79 db, 60-74 dst, 50-59 dop, ,50 ndst.

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 05
    Postów
    612
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Chcesz pomłc młodszemu bratu w obliczaniu pola czy chodzi o zadanie domowe z informatyki ?

  3. #3
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    March 03
    Postów
    3,115
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Post

    Mam dzisiaj dzie dobroci dla leni. ;-) Moja propozycja wyglda nastpujco:

    Kod:
    PROGRAM Pole;
    Var 
           opcja: string
           a: real;
           b: real;
           c: real;
           h: real;
           S1: real;
           S2: real;
           jednostka:string;
    BEGIN
      Writeln ('Witam w programie obliczajcym pole trjkta prostoktnego');
      Writeln ('Wybierz jednostk (Jednostka dugoci w ukadzie SI')
      Readln ('jednostka');
     Writeln ('Prosz podaj dugoci bokw trjkta gdzie a i b to przyprostoktne lub przeciwprostoktn c i wysoko h');
      Writeln ('Jakie dane podajesz? 1-(a,b) 2-(c,h)');
      Readln (opcja);
    If opcja = '1' Then
    Writeln ('Podaj dugo a');
      Readln (a);
      Writeln ('Podaj dugo b');
      Readln (b);
      S1=(a*b)/2
      Writeln ('Pole trjkta ' , S1, , jednostka, ')
      Readln;
      
    If opcja = '2' Then
      Writeln ('Podaj dugo c');
      Readln (c);
      Writeln ('Podaj wysoko h');
      Readln (h);
      S2=(c*h)/2
       Writeln ('Pole trjkta ' , S2, , jednostka, ')
      Readln;
    END.
    Chyba nie ma bdw, ale pisz to z gowy, bez sprawdzenia i chciaem zaznaczy, e Pascala uczyem si adnych kilka lat temu i bardzo krtko ;-)

    Analogicznie zastusuj funkcj If do ocen czyli dzielisz sobie na przedziay. Deklarujesz zmienn "a" ktra jest liczb punktw. Jeli przedzia od tyle do tyle - komputer ma wywietlni "dostae bdb", jeli przedzia od tyle do tyle to "dostae dobry"
    Kawaek kodu ktry proponuj to:
    Kod:
    Writeln ('Twoja ocena to ');
    If (a >= 0) and (a < 25) Then
    Writeln ('Niedostateczny (1)');
    + moesz doda warunek "or" jeli kto wpisze swoj liczb "a" w przedziale innym ni 0-100 i analogicznie jak w funkcji if stosujesz zapis.

    Powinno pasowa, ale 100% gwarancji nie daj, bo nawet nie mam zainstalowanego jakiego kompilatora. Jeli zadziaa prawidowo podam Ci na PW adres na ktry masz mi wysa piwko ;-)

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    October 06
    Postów
    26
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Wielkie dzięki ...
    Tak naprawdę jest to praca domowa dla mojej kumpeli...
    Więc jak wszystko będzie dobrze...to dam znać za kilka dni :P

    Pozdrawiam Albert

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Czy dzisiaj z kobietami umawia się dając im program, zamiast kwiatłw? :P

  6. #6
    Zaawansowany uczestnik moderator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    1,460
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    buehehe...
    mi się teź tam zdarzało koleźankom pisać programy do szkoły...

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    October 06
    Postów
    26
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Obiecałem to musiałem wykonać nie ma wyjścia

  8. #8
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    March 03
    Postów
    3,115
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Lepiej mi powiedz, czy jeszcze pamietam jak się takie rzeczy pisze i co koleźanka dostała

  9. #9
    Obserwator
    Dołączył
    February 04
    Postów
    826
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Nimitz, na co Ty liczysz. Przecieź widzisz, źe albert1991 musiał, to wykonał. Skoro on wykonał, to Ty nie będziesz wiedział czy pamiętasz jeszcze Pascala :mrgreen:

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    January 07
    Postów
    66
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Talking

    Cytat Napisał Marcinek1739 Zobacz post
    czy moźe ktoś napisać mi program : aproksymacja wielomianowa metodą małych kwadratow ?? help
    Nie sądzę:-D Albo się nie znam, albo niemoźliwe jest napisanie programu z metodą małych kwadratłw...[lol]

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Turbo Pascal
    By Kamilo in forum Programowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 12-02-05, 12:36
  2. test w trybie graficznym w turbo pascalu
    By magdaje in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 05-02-05, 15:46
  3. Grafika w Turbo Pascal' u :):):)
    By Anonymous in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 22-01-05, 11:25
  4. Turbo Pascal ... Tym razem RAM ;)
    By Anonymous in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 20-01-05, 11:23
  5. Turbo Pascal + WinXP SP2
    By Siriah in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 19-01-05, 00:15

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer