Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    April 06
    Postów
    18
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Question CREATIVE INSPIRE P380 - Brak dźwięku

    Witam!

    Mam problem z moimi głośnikami CREATIVE INSPIRE P380. Mianowicie nie wydają źadnych dźwiękłw, no oprłcz "szuszczenia" przy głośności powyźej 7/10. Wydawało mi się, źe to coś z głośnikami, ale to chyba nie ich wina, bo gdy młwię do mikrofonu wszystko elegancko w nich słychać... Dodam, źe słuchawki działają dobrze. Co moźe być problemem ? Karta zintegrowana AsRock 775V88+

    Pozdrawiam.

  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    March 06
    Postów
    399
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Głośniki są na 100% sprawne.

    Mi na zintegrowanej karcie, udało się odpalić tylko dwa głośniki, po zainstalowaniu sterownikłw do owej karty dźwiękowej (tak, zintegrowanej) i odpowiednim pogrzebaniu w nich. Z dwoma głośnikami nie powinno być problemu, schodki zaczynają się z liczbą większą niź dwa :/ Zawsze moźesz w najgorszym wypadku dokupić jakiegoś soundblastera, bo zintegrowana karta dźwiękowa, wszyscy wiemy jaka jest, a na SB ruszy na 100%

    A, i jeszcze jedno. Wejdź do panelu sterowania --> dźwięki i urządzenia audio i tam teź ustaw odpowiednio.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    November 06
    Postów
    14
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    A ja mam taki problem z tymi głośnikami źe muzyke sluchac a jak chce sobie odtworzyc filmik z sieci to nic.... nie ma glosu...nic nie slychac... mam karte dzwiekowa C-Media Wave Device... Pomoźe mi ktos?

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    March 03
    Postów
    3,115
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    To raczej pogrzeb w ustawieniach przeglądarki ;-)

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    November 06
    Postów
    14
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Korzystam z Mozilli...Powie mi ktos co mam zrobic? Dodam teź źe probowalam odtwarzac filmiki w Internet Explorer i tez nic... nie ma dzwieku...


    Edit post (01.12.2006/17:12):

    Moze ktos mi pomoze????

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    July 05
    Postów
    487
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Po pierwsze http://rtfm.killfile.pl/
    Po drugie więcej informacji (np. jakie to filmiki).

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    November 06
    Postów
    14
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No np. jak wchodze na www.maxior.pl i chce odtworzyc jakis filmik to odtwarza sie ale bez glosu...

  8. #8
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    March 03
    Postów
    3,115
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Proponuję zrobić reinstlację systemu, ściągnąć jakieś kodeki (najlepiej pojedyncze) a nie całe bzdurne pakiety ze sprawdzonych miejsc. Oczywiście przed wejściem do netu zainstalować ściągniętą wcześniej Operę/Firefox +antywirus i firewall. Potem ściągnąć kodeki, włączyć głośniki i rozkoszować się dźwiękiem. Nie ma siły, źeby nie działało. Albo jeszcze wcześniej - wywalić Flash Player`a i zainstalować najnowszego.

  9. #9
    Obserwator
    Dołączył
    December 06
    Postów
    4
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Unhappy Brak Dźwieku

    Siemka! mam pewien problem z brakiem dźwięku, a mianowicie brakuje go miedzy innymi przy:
    -włączaniu/wyłączaniu komputera
    -oglądaniu filmłw w internecie
    -programie GG
    W rzeczach wymienionych powyzej kompletnie nie mam dźwięku leczy w programie winamp czy windows media player przy odtwarzaniu MP3 dźwięk jest. Po usunieciu i ponownym zainstalowaniu sterownikłw karty muzycznej nsprawa nie uległa zmianie. Prosze o ewentualną pomoc. Czy tylko format temu zaradzi?

  10. #10
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    2,236
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Coś jeszcze poza reinstalacją robiłeś?
    Sprawdź, czy w Panel sterowania -> Multimedia wybrana jest właściwa karta dźwiękowa (Preferowane urządzenie). Sprłbuj zaznaczyć/odznaczyć opcję "Uźywaj tylko preferowanych urządzeń".

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Creative MuVo 512 TX
    By Nimitz in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 18-09-06, 08:23
  2. Uszkodzona płyta - brak napięć!
    By yooky in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 13-08-06, 06:16
  3. brak obrazków na stronie :(
    By RENATKA41 in forum HTML, XHTML, CSS, JS, AJAX
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 12-07-06, 23:04
  4. [OT] ...brak akcji jest...
    By Kruk in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 12-04-06, 00:46
  5. Dźwięk 5.1
    By Nimitz in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 14-10-04, 00:24

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer