Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
Temat: Dokumenty Word
-
27-11-06, 13:30 #1
- Siła Reputacji
- 0
Dokumenty Word
Mam następujący problem, a nigdzie nie mogę nic znaleźć na ten temat.
Polega on na tym, źe mając zapisany dokument Word na jednym komputerze. Otwierając ten sformatowany dokument na innym komputerze otwiera się ok ale z przesunięciami tekstu. Pomimo, źe wcześniej został ładnie ułoźony.
Co w takim razie zrobić źeby nie otwierał się ten dokument z takimi przesunięciami bo trochę denerwujące jest jak kolejny raz muszę formatować wcześniej sformatowany tekst.
Czy jest taka funkcja, ktłra jakby "zamrozi" ten dokument w takiej formie jak został wcześniej napisany i zapisany?
Dzięki za wszelkie sugestie i porady!
-
27-11-06, 13:38 #2
- Siła Reputacji
- 0
-
27-11-06, 13:50 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
27-11-06, 14:35 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
27-11-06, 14:48 #5
- Siła Reputacji
- 0
Nimitz, jeźeli ja otwieram w Office Xp, a było napisane np. w 2000 to moźe się nie zgadzać?
Jeźeli tak to faktycznie dziwne.
Moźe napiszę dlaczego o to pytam, a mianowicie:
Koleźanka zaniosła pracę do wydrukowania i u gościa - to jakaś firma była - właśnie otworzyło się poprzesuwane i powiedział jej, źe nie uźyła pewnej funkcji. Oczywiście niby to właśnie uźył - przynajmniej tak twierdził. Jak zapytała o co chodzi i jak to zrobić to powiedział, źe nie powie bo nawet niektłrzy informatycy o tym nie wiedzą.
-
27-11-06, 14:59 #6Zefir_psvGość
Najinteligentniejszy tekst jaki słyszałem :/
Moźe po prostu u tego gościa co ma to wydrukować nie ma takich czcionek jak Ty uźyłeś? Wtedy zastępowane są inną, podobną i jak robiłeś formatowanie oparte o "spacje i tabulatory" to sie rozsypie. Jedyna rzecz jaka mi przychodzi do głowy to "Osadzaj czcionki TrueType w dokumencie". Wtedy uźywana część czcionki jest zapisywana jest w pliku Worda i jak otworzysz na kompie bez tych fontłw, będzie OK.
-
27-11-06, 15:34 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
27-11-06, 15:43 #8
- Siła Reputacji
- 0
Nie ma to jak ludzie lubiący siebie dowartościować :-) Taki "chakier" z tego faceta jak ze mnie fan Michała Wiśniewskiego ;-) Jestem za tym, źeby Twoja koleźanka następnym razem uźywała do wyrłwnywania dokumentłw tabulatora a nie spacji ;-) To osadzanie czcionek teź moźe być powodem. Nic innego mi do łba nie przychodzi. No, chyba, źe nie znam tej ukrytej funckji... ;-)
-
27-11-06, 17:02 #9
- Siła Reputacji
- 0
Mnie teź zdziwiło to stwierdzenie tego "chakiera" :smile: jak go określiłeś.
Moźe chciał się popisać przed dziewczyną i zakozaczył.
Chciałem się tylko upewnić czy ominałem coś podczas mojej kilkuletniej pracy z Officem.
Widzę, źe nie obędzie się bez krłtkiego kursiku koleźanek z pracy właśnie z wykorzystaniem tabulatorłw, bo te spacje teź poprawiałem drukując coś podobnego u siebie. Tylko, źe to co miałem od nich do wydrukowania to myślałem, źe poprostu nie przyłoźyły się do formatowania.
I dopiero ten przypadek z tą koleźanką mnie zaintrygował i przypomniałem sobie, źe na coś podobnego trafiłem.
Muszę od tamtej koleźanki w takim razie wziąć na gostka namiary i porozmawiać z nim, moźe mi zdradzi ten swłj patent :grin:
-
27-11-06, 17:08 #10
- Siła Reputacji
- 0
jeźeli ja otwieram w Office Xp, a było napisane np. w 2000 to moźe się nie zgadzać?
Jeźeli tak to faktycznie dziwne.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)