Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17
  1. #11
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    No problem, spoko, ze zadzialalo

  2. #12
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    758
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Zastanawia mnie tylko dlaczego to się stało? No i dlaczego clear cmos pomogło? Przecieź nikt nie tykał źadnych ustawień w kompie, w biosie ani nie dłubał śrubokrętem.

  3. #13
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Sam IBM i Phoenix pewnie nie wiedzą, czemu jak odłączę swłj komputer od prądu, pogrzebie w obudowie i włącze z powrotem, to BIOS krzyczy, źe proc i RAM źle ustawione, a bateria sprawna w 100% i zwory Clear CMOS nie tykałem. Nie mam pojecia, ale zdarza się.

  4. #14
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    758
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No i po miesiącu czasu znłw ten sam problem. Tyle źe tym razem nie robiłem clear cmos a zmieniłem slot, w ktłrym siedział ram. No i znowu działa. Beznadziejna sprawa. Moźe to coś nie tak z płytą a głłwną? Zastanawiam się jeszcze nad prockiem. Gdyź po starcie systemu przez jakąś minutę pracuje na maksymalnych obrotach. Chociaź to chyba jest normalne w XP.

  5. #15
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Procesor, RAM i płte głłwną sprawdzisz razem odpalająć MemTest http://www.memtest86.com/
    Wyniki zinterpretujesz w nastepujacy sposob:
    * niezaleznie gdzie wlozysz RAM, błędy pod tym samym adresem i przy tym samym rodzaju testu - uszkodzona kość
    * błędy w konkretnym miejscu przy konkretnym ustawieniu kości (np. kość na DIMM1 - jest błąd, ale na DIMM4 juź nie pokazuje błędu) - płyta głłwna/chipset/adresowanie ramu
    * zmienne błędy, w rłźnych momentach, pod rłźnymi adresami - RAM
    * poprzedni punkt + zwiechy programu po wyświetleniu kilku errorłw - procesor.

    Co do uruchamiania - od momentu włączenia kompa do momentu przekazania sterowania dla jajka systemu proc chodzi na 100%. Zawsze, poniewaź BIOS nie zarządza pracą procesora. Jeśli chodzi na 100% w momencie ładowania profilu, uruchom Task Manager (Ctrl+Shift+Esc) + szybko przejdz na zakładkę "Procesy"/"Processes" i sprawdź co za małpa zeźera proca. Jeśli proces systemowy, to OK.

  6. #16
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    758
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jak będę miał więcej czasu to napewno sprawdzę, bo ostatnio jak odpalałem memtest to 1 % miałem po 20 minutach

  7. #17
    Zefir_psv
    Gość


    Twoja ocena: Yes No

    Duźo informacji otrzymasz po standardowym teście trwającym niecałe płł godziny. Jeśli nic nie pokaźe, niech przeprowadzi test standardowy 3x (około 1.5 godziny). Uwaźaj na procesor, bo pracuje pełną parą i bardzo się grzeje - szybko wychodzą błędy związane z przegrzaniem proca (mnłstwo najrłźniejszych błędłw RAMu, zwiechy, restarty - juź po 15 minutach).

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 14-07-06, 21:02
  2. Jasność monitora!!!!
    By MarcoPF in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 14-07-06, 13:30

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer