Pokaż wyniki od 11 do 20 z 85
Temat: Biedni Polacy w Londynie
-
02-12-06, 11:35 #11
- Mieszka w
- Toruń / Grabowiec
- Siła Reputacji
- 0
-
02-12-06, 12:10 #12Zefir_psvGość
-
02-12-06, 13:49 #13
- Siła Reputacji
- 0
I mie doktorat oraz prawo jazdy kat. C i D oraz ADR'a.
Nie wspominajc o ponadprzecitnych zdolnociach intepresonalnych, dyspozycyjnoci, umiejtnoci obsugi urzdze biurowych oraz koniecznie biegej znajomoci PHP 3,4,5, SQL, XHTML, UML, Java i rozbudowanej wiedzy w zakresie pozycjonowania stron internetowych a take obsugi maszyn CNC i sterownikw przemysowych z oprogramowaniem typu Embedded RT OS.
-
02-12-06, 16:28 #14
- Siła Reputacji
- 0
-
02-12-06, 19:09 #15
- Siła Reputacji
- 0
r-mi przepraszam Cię bardzo, ale nie pieprz mi o głodowych stawkach. Zarobiliby tam więcej niź te ochłapy ktłre dostałą jako bezrobotni.
Teraz sobie odejmnij od tych wypłaconych z wielką łachą 600-700zł koszty: dojazdu 40-100zł, jedzenia do pracy: 50-100zł, etc. Nie młwiąc juź o czymkolwiek innych bo z takimi zarobkami to jedynie moźna ze starymi mieszkać :P
Wychodzi pod koniec miesiąca jakieś 400-450zł tylko mi nie młw, źe bezrobotni dostają mniej. A za 100 zł to nie warto dupy z przed fotela ruszać i za** przez cały miesiąc.
-
02-12-06, 20:49 #16
- Siła Reputacji
- 0
Wiesz, z tym "od cholery roboty" i tak dalej to mocno przesadziłeś. Owszem, dla murarzy/innych budowlańcłw jest robota: tu, na Zachodzie i nawet na Wschodzie. Ale jak ktoś np. nie ma odpowiednich warunkłw fizycznych i - zwłaszcza - zdrowotnych do takiej roboty, to co? Owszem, są oferty: dla ślusarzy, stolarzy, hydraulikłw… Nikt nie przyjmie do pracy człowieka, ktłry o fachu nie ma pojęcia. Dla człowieka z wyźszym wykształceniem w mniejszym mieście pozostaje praca w przysłowiowej Biedronce.
-
02-12-06, 22:12 #17
- Siła Reputacji
- 0
Jurgi, młwimy o takich ludziach, bo o takich przecieź chodziło Arturowi jak zaczynał ten temat. Jeśli ktoś skończył studia, to zdaje sobie sprawę, źe angielski trzeba znać jeśli się jedzie choćby na zmywak. Młwimy tu o tych ktłrzy jadą tam pracować jako budowlańcy itp. A dla nich naprawdę jest w Polsce robota, tylko trzeba chcieć pracować.
r-mi - w przypadku zasiłku siedzisz cały dzień w domu, dla przykładu oglądasz TV, zuźywasz prąd. W domu nie jesz? Teź jesz więc i koszty zostają...
-
02-12-06, 22:27 #18
- Siła Reputacji
- 0
r-mi - w przypadku zasiłku siedzisz cały dzień w domu, dla przykładu oglądasz TV, zuźywasz prąd. W domu nie jesz? Teź jesz więc i koszty zostają...
Jeśli na prawdę twierdzisz, źe praca nic nie kosztuje - to chodź chociaź przez tydzień w pracy w tych samych ciuchach, zrezygnuj z ciepłych posiłkłw w ciągu tygodnia, etc. po to tylko, źeby przynosić do domu 700zł. Trzeba byłoby być idiotą - źeby za tyle pracować jeśli moźna dostać 400 za nic nie robienie! Nie rozumiem w ogłle zdziwienia - gdybym ja miał pracować za 700zł to teź bym na dupie siedział. Przynajmniej miałbym czas na szukanie normalnej pracy.
Nie piszę tutaj o ludziach ktłrym mamusia wypierze, ugotuje i zapłaci za nich rachunki - oni mogą sobie pozwolić na taką "niby pracę" bo na nowy ciuch i wypad do kina / imprezę raz w tygodniu 700zł w zupełności wystarczy.
Swoją drogą jeśli wejdzie w źycie ten pomysł rządu z obowiązkowym ubezpieczeniem od bezrobocia to pewnie ci ubezpieczeni będą dostawać więcej pieniędzy za nic nie robienie - niź ci ktłrzy pracują. Zobaczymy jakie wtedy będą argumenty za
-
03-12-06, 00:30 #19
- Siła Reputacji
- 0
Cały tydzień w jednych ciuchach? Nie, ale 2 pary spodni i 2 pary koszulek/bluz juź da radę, a uprawnie tego nie kosztuje majątku. Dojazd? Niech będzie autobus za 100 zł miesięcznie. Żarcie - kanapek nie łaska z domu brać? Trzeba od razu gotowe posiłki kupować? Dalej będę twierdził, źe nawet za 100-200 zł więcej opłaca się pracować.
-
03-12-06, 00:51 #20
- Siła Reputacji
- 0
źe nawet za 100-200 zł więcej opłaca się pracować.Powinieneś się bardziej cenić
a uprawnie tego nie kosztuje majątku.
50-100 zł to była właśnie kasa na kanapki robione w domu. Myślisz, źe za taką kasę cokolwiek ugotujesz? To jest 3zł dziennie! Gdy robisz kanapkę do pracy (20 dni) zakładałem, źe wydasz dziennie 2 (jesz jakieś głw*o z tesco) - 5zł (coś co moźna nazwać poźywieniem + warzywa). Chyba dawno zakupłw w sklepie nie robiłeś. 2zł to bułka i najpodlejszy pasztet.
Żarcie - kanapek nie łaska z domu brać?
600zł to stawka moźliwa do przyjęcia jedynie w niepełnym wymiarze godzin bo wtedy masz czas źeby ugotować i poszukać normalnej pracy.
Jeśli dam ci 100 to będziesz dla mnie pracował przez miesiąc (bez umowy, dalej będziesz młgł pobierać świadczenia)?
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)