Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32
-
03-12-06, 16:02 #1
- Siła Reputacji
- 0
Jak w tych czasach 15 latek może sobie dorobić do kieszonkowego
Witam, jestem młody, mam 15 lat i szukam odpowiedzi na pytanie w temacie
. Chciałbym odciąźyć troszkę rodzicłw i napewno wszyscy miło byśmy się czuli jesli zapłacił bym sobie rachunek za internet ze swoich pieniędzy, albo nie będe musiał "sępić" od mamy aby zabrac koleźankę do kina
. I tak sobie myślę i myśle i nic nie przychodzi mi do głowy
. Kiedys zbierało się butelki i makulature a teraz stawki niskie a konkurencja duźa - duzo bezdomnych, pijakłw itp więc postanowilem sobie to odpuścić. Znam się na HTML, CSS, Photoshopie w stopniu ponadpodstawowym, ale nie mam pomysłu jak to wykorzystac zeby zarobic sobie to 50zł na kieszonkowe. Mowie tutaj raczej o symbolicznych kwotach wiec pomyslalem sobie ze sprzedaz linuxa na plytach cd-r/dvd-r miałoby sens, pomijając oczywiście fakt działalności gospodarczej, podatkłw, zusłw itp. Jeźeli macie jakieś pomysły to będe wdzięczny za podzielenie się nimi. Mimo wszystko proszę o potraktowanie tego tematu powaźnie
-
03-12-06, 17:10 #2
- Siła Reputacji
- 0
Moźesz wkręcić się do jakiegoś portalu jako redaktor. Kiedyś w zamierzchłych czasach dla przykładu DI płaciło 100 zł na miesiąc za pisanie kilku tekstłw dziennie. Nie wiem jak to teraz wygląda ale moźe gdzieś się załapiesz. Moźesz załoźyć swoją stronkę/vortal w ktłrym będziesz pisał jakieś artykuły, pomagał ludziom i zgarniać będziesz kasę z reklam. Moźesz popytać po myjniach - tam zawsze chętnie przyjmą jakiegoś pomocnika. Moźliwości troszkę jest, tylko trzeba się za tym naganiać :-) Co do samego HTML, CSS i PS`a - jeśli nie jesteś w tym bardzo dobry to nawet się nie pchaj do tego biznesu.
-
03-12-06, 17:22 #3
- Siła Reputacji
- 0
Jak sie znasz na linuksie to moźesz pisać artykuły na jakilinux.org
Teraz moźesz rłwnieź zarobić pisząc artykuły dla wortalu jakilinux.org! W zaleźności od jakości tekstu, dostarczenia tłumaczenia na angielski, a taźe popularności, za artykuł zapłacimy od 20 do ponad 100 zł. Szczegłły wspłłpracy ustalamy indywidualnie po osobistym kontakcie
-
03-12-06, 18:23 #4
- Siła Reputacji
- 0
Dzięki Nimitz za pomoc, ale myjnie przerabiałem i jest w moim regionie tylko automatyczna
Z tym serwisem to nawet ciekawy pomysł ale jest tylu gigantłw, źe cięźko mi się będzie przebić. A jeśli chodzi o linuxa to sam się narazie ucze
. Myślałem zeby sprzedawać szablony do allegro np po 4.99
Ostatnio zrobiłem taki szablon, ale udostępniłem go za darmo - podgląd tutaj:
www.ryben.masternet.pl/Szablon01 - Jeśłi chodzi o kod no to moze być tam kaszanka bo ciąłem go na szybko - chciałem tylko oszacować, czy ktos z teog skorzysta a pobrało go sporo osłb
-
03-12-06, 20:57 #5
- Siła Reputacji
- 0
Jeśli umiesz pisać po polsku, to znalazłem coś takiego: http://pl.shvoong.com/ - ale ile płacą, to nie wiem. Na robieniu stron i reklamach trudno duźą kasę zrobić.
Zawsze zostaje roznoszenie ulotek.
-
05-12-06, 19:41 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
31-12-06, 17:25 #7
- Siła Reputacji
- 0
jak poprzednicy pisali... ulotki... ale czy to dobry i dochodowy biznes... w wakacje nosilem i wrazenie niezbyt mile - duzo roboty, malo hajsu - wysilek wlozony w prace nie jest wprostproporcjonalny do wynagrodzenia... ale jesli nie masz innego pomyslu to zawsze wyciagniesz te 100 zl/mc robiac w soboty po pare godzin... u mnie placili chyba 3 gr za ulotke... - to raczej b. malo...
juz lepsza od tych ulotek jest chyba praca na PC - czyli wszelkiego rodzaju tworzenie stronek, zabawa w reklamy - GPTR i GPTS itd.
IMO, mozliwosci zarobku jest duzo, tylko trzeba pomyslec, gdzie zainwestowac i byc kreatywnym... a skoro bawisz sie w Photku to raczej jestes kreatywny, wiec nie wiem czemu idziesz na latwizne i prosisz o pomoc innych, ale zawsze wiecej glow to wiecej pomyslowa poza tym topic przyda sie innym, mniej kreatywnym...
BTW. teraz mam 16 lat i znalazlem fuche 5 zl/h - 20h/mc... malo, bo malo... ale
zawsze na doladowanie koma jestgdyby nie nauka to szloby grubo ponad 500 zl
oprocz tego obstawiam zaklady bukmacherskie - przez net, jak zostana puszki po browarku to odkladam i pozniej do skupu, zbieram makulature, czytam reklamy-maile itp., itd. itd.
pozdr. i duzo hajsuheh
-
31-12-06, 20:07 #8
- Siła Reputacji
- 0
zabawa w reklamy - GPTR i GPTS itd.
teraz mam 16 latjak zostana puszki po browarku
-
14-12-08, 17:57 #9
- Siła Reputacji
- 0
A ja ma 13 lat i jak mogę sobie zarobić?Mieszkam w Pustkowie-Osiedlu (taka wieś ale domu tam nie znajdziesz same bloki). Niedaleko jest Dębica do której można dojechać autobusem (bilet w jedną stronę 2 złote) i jak tu se dorobić?Lubie aranżować wnętrza ale gdzie tu można aranżować wnętrza w takiej wsi!!!
-
27-01-09, 08:23 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)