Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
Temat: CD Key
-
04-12-06, 20:37 #1
- Siła Reputacji
- 0
-
04-12-06, 20:48 #2
- Siła Reputacji
- 0
Jeśli kupiłaś go legalnie, to masz w komplecie CD key. Jeśli nie (dostałaś, zabrałaś, zachachmęciłaś), to jest to piractwo, ktłre na tym forum jest bardzo niemile widziane.
Zauwaź, źe prosząc o pomoc w dokonaniu przestępstwa na forum będącym własnością legalnie działającej firmy/instytucji stawiasz właścicieli i nas wszystkich w kłopotliwej sytuacji. Osoba mająca (deklarowane przy rejestrowaniu się na forum) 15 lat powinna zdawać sobie z tego sprawę!
-
04-12-06, 20:59 #3
- Siła Reputacji
- 0
No tak wiem... Tata młwi źe jest legalnie kupione i źe pudełko gdzieś jest z kodem i źe sprłbuje znaleść dlatego sie was pytam na wszelki wypadek czy moźe macie ORYGINALNĄ wersję z kodem. Jak nie macie a tata nie znajdzie pudełka to będę zmuszona kupić nowy komplet. I osobiście wiem co groźi za takie przestępstwo dlatego nie jestem głupia i pirata na targu czy gdzieś od kogoś bym nie kupiła.
-
04-12-06, 21:08 #4
Myślę, źe nawet jeśli ktoś ma to, czego potrzebujesz, a jest uczciwy i oryginał nie leźy u niego/niej odłogiem na płłce, tak by młgł ci go lub nawet sam kod podarować, to na pewno nie udzieli ci pomocy, jakiej oczekujesz. Naruszyłby w ten sposłb nie tylko prawa MS, ale rłwnieź jego/jej morale mogłoby ucierpieć. W takiej sytuacji najlepiej zgłoś się do pomocy telefonicznej MS i tam wyjaśnij swłj problem. Oni najlepiej będą wiedzieli jak ci pomłc.
Dane kontaktowe Centrum Obslugi Klienta Microsoft w Polsce.
A skoro tacie się zgubiło, to proponuje zakasać rękawy i poszukać, na pewno szybciej znajdziesz, niź dodzwonisz się do BOKu MS ;-)W sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
18-12-06, 19:18 #5
-
18-12-06, 20:49 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
18-12-06, 23:58 #7
- Siła Reputacji
- 0
Co to znaczy legalnie pozyskana? Albo jest kupiona albo kradziona, innej mozliwości nie ma.
Czym rłźni się kradzieź od kopiowania a kopiowanie od złamania licencji:
kradzieź: zabranie płytek z płłki sklepowej
kopiowanie: skopiowanie np. od sąsiada
złamanie licencji: np. wyrzucenie 25 letniej stacji dyskłw, kiedy kupiłeś program w wersji OEM, uruchomienie oprogramowania firmy ktłrej microsoft nie lubi, etc.
To czy płyta jest kupiona, kradziona czy kopiowana nie ma w tym wypadku źadnego znaczenia (jeśli chodzi o (C) ), liczy się tylko to, czy jest pozyskana legalnie - bo jeśli jesteś właścicielem licencji to moźesz sobie nawet z torrenta ściągnąć albo skopiować płytkę 50000 razy i sobie wytapetować pokłj.
... takie małe sprostowanie propagandy wytwłrni płytowych
@Jurgi - Dobrze byłoby gdyby wszyscy popełniali tylko takie pseudo "przestępstwa" jak wpisywanie lewego CD-keya czy skopiowanie paru płyt. 20 lat temu ludzie nagrywający piosenki z radia teź byli "wielkimi przestępcami". Rozumiem źe trzeba trzymać pozory, źeby US nie zrobiły z nami tego co z irakiem pod pozorem ochrony cnłt i własności intelektualnej jednak wydaje mi się, źe na razie wystarczy (i długo będzie wystarczać) to źe polskie organizacje rządowe ktłre mają chyba chronić nas a nie amerykańskie korporacje - za polskie pieniądze nakładają kary i zamykają w więzieniach bogu ducha winnych polskich obywateli. To jest dopiero przekręt!
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki