Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
Temat: Silesia
-
11-12-06, 17:21 #1
- Siła Reputacji
- 0
-
11-12-06, 18:16 #2
- Siła Reputacji
- 0
Nie czytam tego odnonika (wp i onet to wtrniki) ale tzw. "Aglomeracja Grnolska" to okoo 3 000 000 mieszkacw (sic!). I to powinno mwi samo za siebie. Jest to sia! i rdo podatkw (czyli wpyww dla pastwa niebagatelne- i o PIT i CIT chodzi). Grnictwo jest tu wit krow ale do czasu - zostaje jeszcze reszta, czyli jakie 2,8 mln ludzi, ktrzy chc pracowa na swj dobrobyt (i potomnych). A czy to co robi PiSd'a czy komuchy to mnie wali. Moe kiedy kto zauway, e Polska (Bulanda?) to nie tylko Pozna, W-wa, d, Wrocaw i Toru - ludzie yj wszdzie.
-
11-12-06, 18:17 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
11-12-06, 19:23 #4
- Siła Reputacji
- 0
Nie, Aby nie. Mam krewnych, a dokładniej potomkłw, ktłrzy walczyli we wszystkich trzech Powstaniach, ktłre miały za głłwny cel przywrłcenie Śląska (głrnego) Polsce. I taka gadka jest co najmniej nie na miejscu. Polska i Śląsk to jedność. Jedno bez drugiego nie moźe istnieć. Gospodarczo, kulturalnie, intelektualnie i seksualnie. I 50 lat robotniczo-chłopskiej dezinformacji tego nie zmieni.
Pozdr.
Ja.
-
11-12-06, 19:28 #5
- Siła Reputacji
- 0
Jestem za połączeniem tych miast w jedno....prawie jak Londyn
Juź dawno przyglądałem się temu skupisku miast i dziwiłem się, źe nie łączą ich jak to np. w niemczech zrobili na zachodzie z zagłębiem...trzeba korzystać z zachodnich wzorcłw bez przesadnych oczywiście nut komercyjnego dekadentyzmu
-
11-12-06, 19:32 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
12-12-06, 16:22 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
12-12-06, 18:33 #8
- Siła Reputacji
- 0
Idea jest prosta - taki konglomerat ma więcej pieniędzy, łatwiej jest koordynować inwestycje, łatwiej pozyskać pieniądze na jakiś projekt (Warszawa i jej podział na gminy jest akurat zaprzeczeniem takiej idei).
Oczywiście wielu z nas wie, źe chodzi teraz tylko i wyłącznie o doraźne polityczne cele PiSiorłw - w końcu na Śląsku i Zagłebiu lud ciemny nie jest i nie poparł ich zbytnio w ostatnich wyborach - stołki poszły się jeb... przepraszam paść a tu paru totumfackich i członkłw z ramienia by chciało synekurki - no to robimy konsolidację.
A tak naprawdę to kto z Polski poza mieszkancami prawej i lewej strony Brynicy wie o co chodzi z podziałem na śląsk i Zagłebie. Nie młwię juź o Głrnym i Dolnym chłe, chłe.
A powyźszy projekt ma ręce i nogi, pod warunkiem, źe zostanie powszechnie oceniony i zaaprobowany oraz poddany audytowi fachowcłw (nie tych partyjnych).
-
12-12-06, 19:16 #9
- Siła Reputacji
- 0
Pomysł oceniam w samych superlatywach, zwłaszcza w sytuacji kiedy ta nazwa juź funkcjonuje w regionie ( np: http://www.euroregion-silesia.pl/ )
Ciekawi mnie zatem Twłj punkt widzenia. Dlaczego wg ciebie:to kolejny bzdurny pomysł
-
12-12-06, 21:08 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki