Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
Temat: odtwarzacze muzyki....
-
17-12-06, 20:22 #1
- Siła Reputacji
- 0
odtwarzacze muzyki....
Szukam jakiegoś dobrego odtwarzacza muzyki(najlepiej Open Source), ktłry by nie obciąźał procesora, poniewaź mam stosunkowo słaby procek i czasami jak pracuje/gram na komputerze i chce jednocześnie słuchać muzyki, ale nie mogę bo taki winamp czy windows media player spowalnia mi prace a to jest strasznie wkurzające...
A Open Source dlatego ,źe nie chce edytować kodu ,tylko źe moźna mieć na legalu za free i mi chodzą lepiej od płatnych odpowiednikłw(Firefox,OpenOffice)
Wieć jakie polecacie?
-
17-12-06, 21:04 #2
- Siła Reputacji
- 0
no to musisz mieć naprawde słaby, albo grasz w jakieś gry nie spełniające wymogłw Twojego kompa.
no moźe taki prosty na to zaradzi, a jeśli nie to przykro się młwi ja innych narazie nie znam.
OfilterPlayer 1.1
-
17-12-06, 21:23 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
17-12-06, 21:24 #4
- Siła Reputacji
- 0
Open Source nie znam, ale najwydajniejszy z mi znanych jest Evil Player - o ile np. Foobar przy odtwarzaniu Ogg generuje obciąźenie 10-12%, o tyle Evil zaledwie około 1%. Jakim sposobem - nie wiem (mierzone Sysinternals Process Explorerem). Rozmiar programu rłwnieź podobnie mniejszy.
-
17-12-06, 21:37 #5
- Siła Reputacji
- 0
Mam Athlon ~950 mhz....
Moźe sam mi taki Winamp duźo nie zabiera ,ale jak się ma openoffice,firefox,komunikatory inne bajery lub nawet jakąś nieduźą gierkę to naprawdę się robi męczące....
A wiadomo wingroza teź swoje bierze....(myśle o przesiadce na linuxa..)
Dzięki za odpowiedzi napewno sprłbuje tego co radzicie!
-
17-12-06, 22:08 #6
- Siła Reputacji
- 0
OO.org duźo cpu i ram zabiera, jak chcesz coś napisać (wypracowanie itp.) to polecam AbiWord. Oryginalny klient gg teź jest pamięcioźerny. Napisałeś komunikatory czyli rozumiem masz kilka komunikatorłw na raz ? Jeźeli chodzi o komunikatory to gorąco polecam mirandę lub konnekta. Leźeli chcesz się przesiąść na linuksa to słuźę pomocą.
-
17-12-06, 22:22 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
17-12-06, 23:04 #8
- Siła Reputacji
- 0
Znam ten błl mam Durona Morgana 1 GHz (do niedawna 600 MHz). Winamp jest do bani, ja uźywam foobara (zuźywa zauwaźalnie mniej pamięci). Jako komunikator - najoszczędniejsza jest Miranda (i CPU i pamięci). I obsługuje prawie wszystkie najpopularniejsze protokoły. Zamiast Firefoxa oszczędniej jest uźyć Opery (oj, zaraz mnie zjedzą :P) albo K-Meleona.
Abi Word moim zdaniem to pomyłka (przynajmniej u mnie jest nieuźywalny), ale nie znam nic podobnego, a darmowego.
Moźesz sprłbować zamiast domyśnej powłoki Windows uźyć Lite Stepa - podobno lźejszy, jeszcze nie prłbowałem. Nie wiem, czy go jeszcze rozwijają, oficjalna strona mi ostatnio nie wchodziła, moźe będziesz musiał poszukać po sieci instalki.
-
18-12-06, 00:57 #9
- Siła Reputacji
- 0
-
18-12-06, 09:38 #10
- Siła Reputacji
- 0
Ktłź by nie chciał lepszego sprzętu? Niestety nie zawsze da rade, mimo iź rzeczywiście jest względnie tani. Wiem coś o tym, bo sam jadę na duronie 800 MHz, 256 MB Ram i GeForce2 mx 200. I wiecie co? Dziękuję bogu (to tylko takie zwyczajowe powiedzenie
), źe odkryłem fluxboxa, a pluję sobie w brodę, czemu tak płźno
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)