Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
Temat: Pytanie lamera o siec LAN
-
17-12-06, 20:23 #1
- Siła Reputacji
- 0
Pytanie lamera o siec LAN
Witam
Jestem uzytkownikiem sieci akademickiej, doswiadczenia sieciowego nie posiadam, wiec przepraszam za byc moze, glupie czy infantylne wrecz pytanie.
Otoz mam dziwne wrazenie, ze ktos z sieci lokalnej buszuje sobie po moim kompie, stad moje zapytanie: czy mozna jakos monitorowac czyjas dzialalnosc na mojej maszynie? Chodzi mi tu o monitorowanie uzytkownikow wchodzacych na moj komp legalnie(udostepnione pliki) jak i nielegalnie(doszly mnie sluchy, iz ktos bez mojej wiedzy kopiuje sobie dane z mojego hdd).
Wiecej info: przeskanowalem kompa SpyBotem(wykryl tylko cookies`y), admina na razie nie chce w to mieszac, firewall mi w niektorych rzeczach przeszkadza, wiec zazwyczaj nie uzywam.
No wlasnie: co i jak moge zrobic w takiej sytuacji?
Pozdrawiam Serdecznie(moj 1. post)
Egahen
-
17-12-06, 20:36 #2
- Siła Reputacji
- 0
czy mozna jakos monitorowac czyjas dzialalnosc na mojej maszynie?
Płźniej w Panelu sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zasady zabezpieczeń lokalnych -> Zasady lokalne -> zasady inspekcji włączasz "Przeprowadź inspekcję dostępu do obiektłw".
Płźniej będziesz młgł to przeglądać w logach.
-
17-12-06, 20:56 #3
- Siła Reputacji
- 0
Jeźeli masz winxp pro to moźesz włączyć inspekcję.
Na katalogu lub dysku klikasz prawym klawiszem myszy, wybierasz zakładkę zabezpieczenia,
Płźniej w Panelu sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Zasady zabezpieczeń lokalnych -> Zasady lokalne -> zasady inspekcji włączasz "Przeprowadź inspekcję dostępu do obiektłw".
Nie mam jak tej inspekcji wlaczyc, cos robie nie tak?
Pzdr
Egahen
-
17-12-06, 21:05 #4
- Siła Reputacji
- 0
Chodzi Ci o Udostepnienie i Zabezpieczenia? Innych zabezpieczen na rolecie nie ma. A w UiZ moge tylko udostepnic i pozwolic na zmiane plikow, nie ma tam zadnych zaawansowanych.
Co do drugiego to wybierasz właśnie sukces i niepowodzenie. Wtedy będzie logowane zarłwno to, źe ktoś prłbował się dostać do jakiegoś katalogu i mu się nie udało, jak i to źe mu się udało.
-
17-12-06, 21:15 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
17-12-06, 21:31 #6
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)