Pokaż wyniki od 1 do 10 z 97
Temat: iPlus
-
18-12-06, 22:53 #1
- Siła Reputacji
- 0
-
18-12-06, 23:16 #2
admin
- Mieszka w
- Warszawa
- Siła Reputacji
- 10
Akurat mam nieco doświadczenia w tej dziedzinie :-)... bo część lata spedzalem w pieknej głrzystej okolicy ...z laptopem, komłrką i iplusem. Zasięg w tej okolicy był tragiczny, ale to w sumie w kaźdej sieci - przez samą komłrkę rozmowa się rwala jezeli nie stalo sie sztywno w jednym miejscu.
Przez adapter antenowy i antene dookłlną lub kierunkową 16 dBi ... jakość rozmowy byla bardzo przyzwoita.
Podobnie z internetem - wlasciwie tylko do tego te anteny byly mi potrzebne. Na kierunkowej najlepszy zasięg (pełny) - bez anteny 1-2 kreski (z 7). Na dookłlnej 3-4 kreski. Jakość internetu przy obu antenach porłwnywalna. Stabilniej jednak z ant. kierunkową. Głłwnie GPRS, ale kilka razy udało mi się wyłapać EDGE
Jak na głry, domek otoczony głrkami - warunki niezłe.Piotr Cygan,
Hidden Content
-
19-12-06, 17:54 #3
Widzę, źe "bezczelnie" reklamujecie iPlusa, to ja pojadę z reklamą tego, co sam uźywam od ponad roku, czyli Blue Connect :nanana:
Młwiąc krłtko - nie mam prawie na co narzekać. Jeśli juź, to tylko na siebie i swoją niecierpliwość - przerobiłem się, źe nie poczekałem aź ściągną do salonu kartę EDGE/UMTS. W pośpiechu złapałem tylko Globe Trotter Combo EDGE, no i teraz, kiedy czasem jestem w Wawie to sobie w brodę pluję.
Poza tym całkiem dobrze śmiga, nawet przy słabym zasięgu - rzędu 35% - da się spokojnie pracować przy DI. Wiadomo, źe stronki wczytują się wtedy wolniej, ale niedawno Era udostępniła taki wygodny programik o nazwie blue connect compressor, ktłry nieco przyspiesza działanie internetu.
Co wygodne, to sieć działa bez problemu podczas jazdy samochodem. Warto jednak mieć wtedy antenkę przyczepianą na magnes do dachu (taka malutka, ale naprawdę poprawia moc sygnału o blisko 20%)
Minus to dosyć długie uruchamianie się aplikacji GT Mobility Manager. Plus - moźna dzięki niej odbierać i wysyłać SMS-y.
Pytałem się ostatnio w Erze, czy moźna sobie w jakiś tani sposłb zamienić kartę na tę obsługującą EGDE/UMTS/HSDPA w zamian np. za przedłuźenie umowy. Niestety, na razie nie da rady taki myk, więc lipa, bo podpisałem cyrograf na dwa lata i dopiero za rok będę młgł sobie wziąć taką kartę za grosze i z nowym cyrografem.
Ah, zapomniałem napisać o jeszze jednym minusie - korzystanie z VoIP na EDGE to dla mnie i dla rozmłwcy udręka (rzadko udało mi się normalnie rozmowy prowadzić). Przynajmniej było tak przez pierwsze miesiące mojego korzystania, w końcu się wkurzyłem i przestałem uźywać tela przez bc. Nie wiem jak jest teraz, w wolnej chwili jednak skuszę się i sprawdzę.
kolejny edit
Siedzę w Sieci zwykle całe dnie, przeglądam codziennie masę stron i generalnie nie ograniczam się na bc jeśli chodzi o ściąganie plikłw (choć nie przez p2p) etc., i nigdy jeszcze nie obcięło mi prędkości w związku z przekroczeniem limitu. Szczerze młwiąc, nawet nie wiem czy przekroczyłem kiedykolwiek czy nie, bo licznik w GTMM jest do dupy.W sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
19-12-06, 18:56 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
19-12-06, 19:03 #5
admin
- Mieszka w
- Warszawa
- Siła Reputacji
- 10
No to ja jeszcze "bezczelnie" dodam, źe istnieje cos takiego jak Traffic Compressor i to dobra alternatywa programu Ery, ...istniala wczesniej i naprawde pomaga podczas pracy
Co do VoIP w iPlusie zauwazylem ze podczas rozmowy przez Skype albo tlenofon zdarza sie, ze rozłacza.Piotr Cygan,
Hidden Content
-
19-12-06, 19:14 #6
Traffic Compressor jest trochę do kitu, bo ma ograniczenie chyba do 30 albo 40 MB i potem lipa - nie działa. W bc compressor nie ma limitłw :P
W sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
19-12-06, 19:16 #7
admin
- Mieszka w
- Warszawa
- Siła Reputacji
- 10
Piotr Cygan,
Hidden Content
-
10-02-07, 01:38 #8
- Siła Reputacji
- 0
-
18-02-07, 12:43 #9
- Siła Reputacji
- 0
iplus
moje doświadczenia są fatalne
aby się połączyć trzeba mieć anielską cierpliwość!!! a jak już się uda to praca z netem jest tragiczna. Wywala się średnio co 15 min. Tak jak poprzednik pisał, najlepiej się nie ruszać i nie oddychać.
Ze strony PLUSA zero pomocymuszę płacić abonament i tyle, a do tego idiotyczne tłumaczenia pracowników salonu, że komputer nie ma sterowników itp. Informatycy sprawdzali kompa i wszystko jest, no to panowie z PLUSA stwierdzili, że komputer jest za bardzo "wypasiony"
iplus to tragedia. nigdy więcej:uwaga: !!!!!!
-
19-02-07, 11:14 #10
- Siła Reputacji
- 0
iPlus - porażka totalna
Witam wszystkich. iPlusa mam od grudnia 2005r, mieszkam na wsi i w tym czasie jak się zdecydowałem na tego rodzaju łączność ze światem nie miałem innej alternatywy. Kupiłem modem za 545 zł. (oczywiście w promocji), umowa na 2 lata i miało być tak pięknie... Początkowo modem korzystał tylko z technologii GPRS, od lutego 2006r mieliśmy już EDGE, i w tym momencie zaczęly się same problemy (co za paradoks!). Połączenia ciągle rozwalało, dzwoniąc z tym problemem do pomocy technicznej iPlusa to pan konsultant wychodzi z założenia, że dzwoniąca osoba to ktoś, kto nie ma pojęcia o komputerach i w tym momencie wymyśla takie bzdury, że aż głowa boli (coś jak błękitna linia - kompletny brak orientacji w temacie). Mijały tygodnie w bólach ale w końcu jakoś się to unormowało i przestało rozbijać połączenia (o dziwo pan z iPlusa twierdził, że u nich wszystko ok czyli coś u mnie, być może modem). Prawdziwy problem zaczął się latem, kiedy to Plus wprowadził różnego rodzaju promocje typu "darmowe minuty" itp. Po 6 (sześciu) dniach ograniczyli mi transfer do prędkości 1 Kbs! Stronę w Onecie otwierało ok 10 minut (oczywiście nie zawsze można było otworzyć). Powód - "fachowcy" z Plusa ustalili, że przekroczyłem limit 1Gb... Jeśli ktoś jest nadal zainteresowany ofertą iPlus to mogę mu napisać co działo się później -paranoje do potęgi - coś jak TPSA.
Pozdrawiam
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki