Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    709
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    svchost.exe - Błąd aplikacji

    Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi w tym błędzie:

    Na komputerze znajomej pojawia się to za każdym zalogowaniem, czasem po 5 min. a czasem po 30 min., ale zawsze.
    Jak dam ok albo anuluj styl xp tak jakby się wyłączał, przechodził na klasyczny, po czym znów na xp. Następuje również w tym czasie zerwanie połączenia internetowego (coś ala neostrada tylko przez pppoe, modem usb speedtouch). Ale co najciekawsze, jak nic nie kliknę to wszystko działa ładnie, tylko to okienko trochę denerwuje.

    Edit: Jednak po dłuższym czasie nieklikania w nic, objawy są takie same jak w przypadku klikania ;]

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    758
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Miałem coś podobnego niedawno u kumpla tylko że nie taki błąd wyskakiwał. Ale objawy były takie same, czyli zmieniał się styl na klasyczny, rozłączało się neo i w ogóle dziwne rzeczy się działy z kompem. Jak się okazało dysk miał bad sectory. Sprawdź to Hdd regeneratorem:
    http://www.dposoft.net/
    Co prawda wersja testowa naprawia tylko jeden pierwszy sektor ale już będziesz wiedział czy to jest to.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    709
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Dysk nie posiada bad sector'w ;]

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    January 07
    Postów
    330
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Poczytaj to

    albo lepiej tu:
    google ;-) (podobne problemy)

    Powinno pomóc ;-)

    Jak nie znajdziesz pomocy tam, będziemy kombinować dalej.

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 05
    Postów
    474
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Roosterek, z całym szacunkiem: gwarantuję, że userowi który ma ponad 700 postów nie trzeba przypominać o googlach

    Z podobną sytuacją spotkałem się dwa razy i były to dwie infekcje. O tyle głupie, że podmieniły pliki systemowe (znajoma prawdopodobnie nie ma firewalla lub jest on wyłączony). Wsadz instalkę XP do napędu i spod konsoli (nie wprost z okienka "Uruchom") wykonaj instrukcje:

    SFC /SCANNOW

    która podmieni uszkodzone pliki na oryginalne

    Potem zobaczymy co dalej

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    January 07
    Postów
    330
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał osiaq Zobacz post
    Roosterek, z całym szacunkiem: gwarantuję, źe userowi ktłry ma ponad 700 postłw nie trzeba przypominać o googlach
    Broń Boźe, nie chciałem obrazić wojpapa ;-)

    Po prostu to co znalazłem wkleiłem, szukałem w googlach, a źe wynikłw nie było wiele, to dałem link do wszystkich naraz ;-)

    Poza tym, nie tylko wojpap, ma takie problemy (userzy z 1 postem teź ;-))

    No, ale mimo wszystko wojpap, jeśli poczułeś się uraźony w jakiś sposłb, to przepraszam, nie był to młj zamiar.

    Osiak Ci teź dzięki, ale mam nadzieję, źe się jakoś obroniłem ;-)

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    709
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    E tam uraźony, a czym ;] Co do google, no to cłź google googlami, ale zapytać zawsze moźna, zwłaszcza przy takim problemie, przy wystąpieniu ktłrego większość uźytkownikłw wgrała by system od nowa, bez prłb naprawienia tego (sam bym tak zrobił bo co to za problem ), ale niestety w tej sytuacji nie mam wystarczających uprawnień by to zrobić ;] Jeszcze w dodatku od dłuźszego czasu nie mam zbytnich kontaktłw z windowsem, gdyź jestem, moźna by powiedzieć, 95% linuksiarzem.

    Takźe,..., o czym to była mowa? A nie nie jestem w źaden sposłb uraźony, w ogłle to cięźko mnie urazić.

    Acha osiaq twłj sposłb przetestuje, jak znajoma odnajdzie płytę z windowsem ;]

  8. #8
    Obserwator
    Dołączył
    January 07
    Postów
    330
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał wojpap Zobacz post
    Takźe,..., o czym to była mowa? A nie nie jestem w źaden sposłb uraźony, w ogłle to cięźko mnie urazić.
    No to ufff, źe tak powiem ;-)

    Reinstalacja faktycznie wydaje się najłatwiejszym rozwiązaniem, choć to osiaka, teź moźe być skuteczne ;-)

    Jeśli wolno wiedzieć jeszcze, to ten svchost duźo RAMu zźera i jak wygląda przy nim uźycie procesora.

    A na przyszłość poleć koleźance jakiegoś Ad-aware, spybota, dobrego antywirusa. No i autopatchera wtedy ryzyko wystąpienia podobnego problemu w przyszłości zostanie w znacznym stopniu zniwelowane ;-)

  9. #9
    Obserwator
    Dołączył
    December 05
    Postów
    709
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Wiecie co? Tak siedzc na tym komputerze stwierdziem, e tu nie ma firewall'a, no to zainstalowaem i bd ju si nie ukazuje ;]

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    June 07
    Postów
    1
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Hej, miałem ten sam błąd z svchost.exe, format nie pomagał, za dwa dni pojawiało się to samo. Szukałem wrusa, ale to też nie to bo mam ciągle aktualizowanego Kasperskyego antywira i firewalla osobno... (sprawdzałem też innymi)
    Okazało się, że to chyba przez to, że miałem wyłączonego firewalla windowsowskiego, bo od czasu gdy go włączyłem problem sie nie pojawia

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. svchost.exe zżera procesor
    By babcia_samo_zło in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 23-06-05, 23:14

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer