Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19
Temat: Anoreksja
-
21-04-07, 20:07 #11
- Siła Reputacji
- 0
-
21-04-07, 20:20 #12
- Siła Reputacji
- 0
Ból żołądka czujesz bo nieregularnie się odżywiasz, możesz jeść mniej, ale staraj się by były to cztery posiłki o jednakowej porze.
Prawidłową masę ciała oblicza się: Waga należna = wzrost (cm)-100 - 5% (dla kobiet) i 10% (dla mężczyzn). Wedle tego miernika możesz mieć małą niedowagę, ale nie sądzę by to było objawem anoreksji.
-
21-04-07, 21:06 #13
- Siła Reputacji
- 0
-
21-04-07, 23:16 #14
- Siła Reputacji
- 0
-
27-04-07, 21:14 #15
- Siła Reputacji
- 0
-
28-04-07, 10:44 #16
- Siła Reputacji
- 0
-
05-03-08, 12:17 #17
- Siła Reputacji
- 0
Życie jest więcej warte niż zgrabna sylwetka!
Osobiście nie spotkałam się z tym problemem jakim jest anoreksja ale sporo czytałam na ten temat. Najbardziej polecam osobom ,kore mają zamiar się otchudzać do tego stopnia książke pt."Uczta o północy". Jest wspaniałą książka o tym do czego moze doprowadzic ta choroba i jak trudno jest z niej wyjść a nawet może ona doprowidzic do śmierci i całkowitego załamania psychicznego. Rónież nie bądźcie tycy głupi i nie dajcie się namówić do otchudzania bo to jest pewien naług taki jak narkotyzm i alkocholizm i STRASZNIE się z niego wyplątać i zapomnieć o swojej głupocie (nie obrażając innych). Jeśli ktoś ma jakiś problem związany z anoreksją niech nie boi sie pisać na mój adres emeila. Nie zważajcie na mój wiek poniewaz znam osobę która sie w to wplątała i ja po części jej pomagałam, bo przeciez prawdziwa przyjażń jest w stanie rozwiązać wszystko! A tak jeszcze do tematu to nie róbcie tego dla drugiej osoby ,która cię niezauważa a ty byś chciała zeby to robiła ,niech pokocha cie taką jaką jesteś a jeśli nie to nie jest ciebie warta! Naprawdę!!!!!!!!! ;-)
-
28-09-11, 20:42 #18
- Siła Reputacji
- 0
Witam
Byłam chora... Niestety mnie to spotkało. Cierpiałam na nieokreślone zaburzenia odżywiania tzn- etapy anoreksji pzreplatane z napadami bulimicznymi. Nawet po zjedzeniu jabłka szłam wymiotować... Coś strasznego.
Niby z tego wyszłam, przytyłam, ale gdzieś w glowie jeszcze mi siedzi ten głos- że jestem za gruba. Staram sie go nie słuchać. Bo jak zacznę to znowu wpadnę w to błedne koło. Chorowałam 1,5 roku- minęło 6 lat od momentu jak zaczęłam walczyć. Co gorsza nadal nie mogę jeszcze funkcjonowac jak normalnie odżywiająca sie osoba.... Dziewczyny uważajcie na siebie! Wpaść łatwo- wyjść trudno. I zycie można sobie zmarnować.
-
15-03-21, 18:05 #19
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Anoreksja
anoreksja może wystąpić że u alkoholików lub osób które częściej niż okazyjnie spożywają alkoholowe wyskokowe...nazywa się to alkoreksją lub drunkoreksja i jest to behawioralne zaburzenie odżywiania. Dla ciekawych posyłam link do artykułu: https://nasz-gabinet.pl/alkoreksja
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki