Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
-
28-03-07, 05:39 #1
Abonament RTV za korzystanie z... prądu
W kwietniu przedstawione zostan zaoenia nowej ustawy abonamentowej. 'Bardzo powanie rozwaany' jest pomys, by abonament rtv pacili wszyscy, ktrzy maj dostp do prdu - powiedziaa przewodniczca Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Elbieta Kruk. (Rzeczpospolita)
Z drugiej strony, jak to wprowadz w ycie, to istnieje prawdopodobiestwo, e zacznie si masowa pokazwka - pozbywanie si telewizorkow i radioodbiornikw. Potem ludzie glodni informacji przerzuc si szybko na internet (marzyciel ze mnie ;-) ), ale wkrce wprowadzony zostanie podatek od... internetu pacony przez kadego, kto ma dostp do prdu.
Zapraszam do mojej ziemianki, gdzie mam wieczk zrobion z tuszczu zabitego meteorem mamuta i komputer z kamiennych liczyde ;-)W sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
28-03-07, 06:59 #2
- Siła Reputacji
- 0
-
28-03-07, 10:39 #3
- Siła Reputacji
- 0
No cóż jest tak a nie inaczej, że trzeba płacić za TV publiczną, według mnie wygodniej jest płacić za to razem z prądem niż zawracać sobie głowę tymi 17 zł co miesiąc.
Przykład z przed paru lat, gdy podatek drogowy dodali do ceny paliw, przed tym zabiegiem było podobnie jak z podatkiem za TV, dużo osób jego nie płaciło.
-
28-03-07, 10:50 #4
- Siła Reputacji
- 0
Obiło mi sie o uszy że około 20% użytkowników RTV jest zwolnionych z płacenia abonamentu np inwalidzi, kombatanci i osoby powyżej 75 roku życia.
Co zrobią z tymi użytkownikami? prawdopodobnie ludzie stracą te uprawnienia, ale znam rodzinę, w której młodzi przepisali abonament na niewidomego dziadka, który siłą rzeczy nie ogląda TV a oni nie muszą płacić i darmo oglądają.
-
28-03-07, 10:59 #5
Tylko co z wolnością wyboru... Nikt w moim domu, ani ja nie oglądamy ani 1 programu TV ani 2 ani 3 i nie słuchamy żadnej ze stacji Polskiego Radia państwowego. Czy ci, co oglądają i słuchają te programy powinni się zatem analogicznie dorzucać do rzeczy, które robię i za które płacę, ale oni ich nie robią i za nie obecnie nie płacą?
W sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
02-10-07, 09:08 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
17-01-09, 10:36 #7
- Siła Reputacji
- 0
Leon rtv to nie oplata za podstawowe programy czy za sygnał.
RTV to opłata za posiadanie TV, radia i korzyustanie z niego.
Za ilość programów masz kablówke albo antene na dachu a nie RTV...
Co do zwolnień to fakt- nawet niezłe te przywileje
http://www.poczta-polska.pl/Uslugi/?U=RTV&R=Zwolnienia
niestety mojej rodzinki nie obejmują...odstep:
Jak już pisałam na innych postach lepiej zapłacić i mieć święty spokój. Nie ma co kombinować to kasiora Państwa a oni już znajdą sposób na ściągnięcie tego zadłużenia.
Coś słyszałam o komercjalizacji Poczty Polskiej ze ma byc spółką Skarbówki. Zastanawiam się czy przypadkiem nam ze zwrotu z podatku tego by nie zabrali tak jak mandaty. Eh opłaciłam 186.70 za cały 2009 nawet zniżke mi dali.
Oni już znajdą sposób ... do tego politykom główka pracuje...:czarownica:
-
20-02-09, 18:43 #8
- Siła Reputacji
- 0
-
24-04-09, 13:01 #9
- Siła Reputacji
- 0
-
26-04-09, 01:15 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)