Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85
Temat: Papież Jan Paweł 2
-
02-04-07, 19:16 #1
- Siła Reputacji
- 0
Papież Jan Paweł 2
Dziś mija druga rocznica śmierci Papieża Jana Pawła 2. W całym kraju trwają uroczyste obchody. Prasa, radio, TV wspominają Papieża Karola Wojtyłę.
Wielki Polak rozsławił imię naszego narodu na całym świecie.
Tak sie niefortunnie złożyło, że nie miałam okazji uczestniczyć w spotkaniu z Ojcem Świętym w czasie pielgrzymki Papieża w kraju.
Macie jakieś wspomnienia związane z Janem Pawłem 2?
-
02-04-07, 20:46 #2
-
02-04-07, 20:49 #3
- Siła Reputacji
- 0
Unikanie TV i innych mediów podatnych na rocznice śmierci JP2 na początku kwietnia.
Przyklejenie mnie do pokolenia JP2, z którym związku nie czuje - moim zdaniem pokolenie JP2 to ludzie mający obecnie minimum dwadzieścia parę latek.
Dla większości ludzi w moim wieku JP2 nie reprezentuje żadnej większej wartości. A ich przynależność do pokolenia JP2 charakteryzuje się tym że noszą koszulki z napisem "pokolenie JP2" i raz w roku na początku kwietnia spotykają sie pod jednym z miliardów pomników JP2 w Polsce.
-
02-04-07, 21:05 #4
- Siła Reputacji
- 0
Odpowiedź masz w tym samym zdaniu "Wielki Polak ..."
macol
Papież kochał dzieci i młodzież, miał z nimi bardzo dobry kontakt, przykladem niech będą "rozmowy" z okna w Krakowie na Franciszkańskiej.
Ty należysz do młodzieży, wiec etykietkę "pokolenie JP2" można przykleić również i do Ciebie a to czy chcesz sobie przypąć tę etykietkę zależy tylko i wyłącznie od Ciebie.
Koszulki z wizerunkiem Jana Pawła nie założylabym, uważam że jest to komercja i nabijanie kieszeni cwaniakom.
-
02-04-07, 21:09 #5
- Siła Reputacji
- 0
Ty należysz do młodzieży, wiec etykietkę "pokolenie JP2" można przykleić również i do Ciebie
-
02-04-07, 21:14 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
02-04-07, 22:14 #7
- Siła Reputacji
- 0
Co z tego, ze żyłem, jak byłem wtedy gówniarz?
To mój 3 letni siostrzeniec, dla którego JP2 będzie tym samym co Leon I też zalicza się do pokolenia JP2? Bo przecież żył za jego pontyfikatu?
-
02-04-07, 22:58 #8
- Siła Reputacji
- 0
macol dwa lata temu nie byłeś gówniarzem i rozumiałeś pewne sprawy związane z miłością do Papieża, dla wielu młodych ludzi Jan Paweł był autorytetem. Nowością Jego pontyfikatu były Światowe Dni Młodzieży i w tych spotkaniach uczestniczyło tysiące młodych ludzi. W swoich podróżach po całym świecie zawsze było spotkanie z młodzieżą. Nastolatki a nawet małe dzieci też spotykały sie z Papieżem.
Nikt Cię do żadnych rejestrów nie wciąga, nie chcesz sie zaliczać do pokolenia JP2 masz do tego prawo i jest to wyłącznie Twoja sprawa, ja Ci tylko sugeruję że mógłbyś.
-
03-04-07, 00:04 #9
- Siła Reputacji
- 0
Powtórze się - żyłeś w czasach pontyfikatu JP2, więc można Cię zaliczyć do pokolenia Jana Pawła 2, ale nie musisz tej etykietki sobie przypinać.
Pokolenie JP2 - to pusty slogan stworzony po to, żeby sprzedawać filmy, plakietki i inne badziewie. No i jeszcze podtrzymywać tezę, że polak = katolik, albo won.
-
03-04-07, 02:11 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)