Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34
-
05-04-07, 14:12 #1
- Siła Reputacji
- 0
Czy meżczyźni wiedzą co kręci kobiety ?
Byłam ostatnio świadkiem dość ostrej wymiany zdań między zaprzyjaźnionym małżeństwem. Konkluzja całego incydentu była taka, że mąż kompletnie nie wiedział o oczekiwaniach swojej żony. Ciekawa jestem, czy panowie piszący na tym forum wiedzą co tak naprawdę pragną od nich ich partnerki ?
Nie ukrywam , że jestem bardzo ciekawa czy wogóle się nad tym zastanawiają?:hmmm:
-
05-04-07, 14:36 #2
moderator
- Siła Reputacji
- 0
Ja się nad tym nigdy nie zastnawiałem i moja TŻ twierdzi, że jej to bardzo pasuje. Podobno facet, który zachowuje się tak, aby "kręcić kobiety" jest beznadziejny, niezależnie od tego co robi w tym kierunku.
Ja robie to samo od lat, czyli nic nie robię. Mam swoje zainteresowania, wygląd, życie, sposób komunikowania się z ludźmi... i w sumie nigdy nie narzekałem na problemy w kontaktach z dziewczynami/kobietami. Sam zreszta uważam, że jak facet ustawia swoje zachowanie pod to, aby być atrakcyjnym, to jest ciotą.
-
05-04-07, 14:37 #3
zapewne zastanawiają się i to często (to ostatnie mówię o sobie), ale te nasze kochane kobiety, często te najbliższe, mają tak pokrętnie zaowalowane pragnienia i tak mało bezpośrednio je przekazują, że nietrudno o pomyłkę ;-)
z przyjemnością wysłuchałbym tych pragnień powiedzianych wprost, bez kręcenia, może są jakieś wspólne dla wszystkich kobiet? Np. częste powtarzanie, że się je kochaW sprawach forum uderzajcie do moderatorów, proszę. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie Hidden Content . Dzięki.
-
05-04-07, 14:44 #4
moderator
- Siła Reputacji
- 0
-
05-04-07, 15:01 #5
- Siła Reputacji
- 0
z przyjemnością wysłuchałbym tych pragnień powiedzianych wprost, bez kręcenia
-
05-04-07, 15:05 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
05-04-07, 15:33 #7
- Siła Reputacji
- 0
Sam zreszta uważam, że jak facet ustawia swoje zachowanie pod to, aby być atrakcyjnym, to jest ciotą.
Ja robie to samo od lat, czyli nic nie robię. Mam swoje zainteresowania, wygląd, życie, sposób komunikowania się z ludźmi...
Albo znajduje sobie gdzieś indziej te wrażenia, których każda kobieta potrzebuje, czyli poczucie wyjątkowości i niezastępowalności w sercu swojego mężczyzny.
kasa, kasa, kasa oraz wierny i trzeźwy chłop w domu
A te co mają swoją kasę to już tylko trzeźwego chłopa potrzebują?
-
05-04-07, 16:08 #8
- Siła Reputacji
- 0
"Pieniądze to nie wszystko" jak mówi tytuł filmu z Kondratem.
Czy to tak wielkie wymagania, wiernność i trzeźwość? to chyba normalne że jak jesteś w związku to należy być wiernym, co do pijaństwa to nie trzeba mówić wiele, wszystkim wiadomo jak fatalne skutki mogą być w zachowaniu po pijaku.
Dla mnie najbardziej liczy się miłość a jeśli kocha z wzajemnością to zgrzytów nie powinno być, zna swoją połówkę i wie jakie ona ma marzenia.
Nie chodzi tu jednak o klepanie "kocham cię", do mnie bardziej docierają obiawy miłości pokazane w gestach i czynach.
-
05-04-07, 17:34 #9
- Siła Reputacji
- 0
Słowa są tylko źródłem konfliktów. Nie ma szans ( to jedynie wynik moich beta testów
) na komunikację werbalną pomiędzy Kobietą i Mężczyzną. Nawet jeżeli zastosuje się proste, czytelne "hasła i odzewy" jak proponuje Krzysiek. Na chwilę obecną wydaje mi się, że Istotą relacji na tym Froncie
jest Samoświadomość. Jeżeli kobieta jest swiadoma swych pragnień, sama tak pokieruje mężczyzną ,że "weźmie" sobie od niego to co potrzebuje. Działa to oczywiście w obie strony. Mężczyzna, który chce w domu prawdziwego "ogniska", musi najpierw stworzyć kobiecie takie warunki , aby Westalka "zapłonęła"
-
05-04-07, 18:13 #10
Durden, mądrze gadacie, towarzyszu
Tylko, że to wielka sztuka jest i nie każdy jest w stanie ją posiąść :/
Ale równeiż zaczynam dochodzić do wniosku, że "porozmawiajmy o tym szczerze" jest przereklamowane. Tzn jeśli jakis facet umie słuchać, rozmawiać, to bosko, ale na swoim prywatnym podwórku stwierdzam, że to jest rzadka umiejętność. Co nie oznacza, że faceci nie chcą porozumienia. Chcą, oczywiście, ale to oni nie umieją wyartykułować swoich potzreb, to oni mają problemy z emocjami -> są zbyt prości i zbyt skomplikowani równocześnie.
A co do jasnych komunikatów - ja jestem mistrzem mówienia wprost, tyle że to się nie sprawdza, bo facet czuje się osaczony moimi "megawygórowanymi" żądaniami i zacina się w sobie. Staram się więc oddziaływać niewerbalnietylko, że jak już wspomniałam – jest to sztuka trudna, zwłaszcza dla tak prostolinijnego ludzia jak ja
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)