Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1
Temat: Sprawa Dominiki
-
25-06-07, 22:21 #1
Sprawa Dominiki
Witajcie,
przyznam, że na początku zastanawiałem się czy to będzie odpowiedni dział i miejsce do zamieszczania tego typu informacji. Na co dzień słyszy się o wielu tego typu akcjach ale postanowiłem poinformować o tej również Was drodzy forumowicze. Głównie dlatego, że dobrze znam sprawę i chociaż tak będę mógł dołożyć coś więcej od siebie. Ale zacznę od początku.
Dominika mieszka w Chabsku koło Mogilna którego jestem mieszkańcem, ma jedenaście lat, choruje na ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie przebywa w Szpitalu Uniwersyteckim im. dr. Antoniego Jurasza w Bydgoszczy - Katedrze i Klinice Pediatrii Hematologii i Onkologii. W niedzielę miała miejsce akcja podczas której zbierano krew od mieszkańców Mogilna i okolic. Efekty przeszły najśmielsze oczekiwania - zebrano ponad 40 litrów krwi (91 "worków"). Poza tym była prowadzona kwesta przez wolontariuszy na ulicach miasta, w marketach itp. Pieniądze zbierane były także podczas piątkowej "Muzyki pozaradiowej" w Magazynie GS i sobotnich Świętojanek.
Ale nie tylko krwi czy pieniędzy na leczenie Dominika potrzebuje. Na pewno bardzo pomagają jej choćby najmniejsze słowa otuchy które można do niej napisać - czy to przez jej stronę www.dominika.studio7.pl czy też bezpośrednio na podany na stronie adres e-mail. Więcej informacji znajdziecie właśnie na w/w stronce a ja zachęcam wszystkich dobrych ludzi do okazania wsparcia Dominice poświęcając trochę czasu choćby na napisanie do niej kilku ciepłych słów.
Z góry Wam BARDZO dziękuję.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)