Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    July 07
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Unhappy Pentagram Cerberus ADSL (router)

    Mam problem z konfiguracją.

    Router konfigurował mi jakiś facet i moją prędkość 640kb/s rozdziela na 2 komputery jedynie po 100kb/s i nie wiem gdzie sie podziała reszta prędkości łącza? mam instrukcje ale nigdzie nie mogę znaleźć jak to odkręcić żeby równomiernie mi rozdzielał połączenie na tyle komputerów ile mam podłączonych obecnie do routera.
    Domyślam sie że może ustawił w nim jakieś ograniczenie ale jestem jeszcze zbyt za ciemny żeby to przestawić.

    dziekuję z góry za pomoc. pozdrawiam.

  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    July 07
    Postów
    16
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Router

    Tzn jak ci facet konfigurował?
    I skąd się wzieło to 640kb/s ?
    Może napisz dokładnie jaki masz router jakie masz pasmo przydzielone dla siebie.
    Czy to jest LAN czy to jest jakaś nie wiem neostrada czy inne badziewie.

    Pozdrawiam Tomasz

  3. #3
    Zaawansowany uczestnik moderator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    1,460
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Moe napisz dokadnie jaki masz router
    Napisa, jest w temacie, Pentagram Cerberus ADSL

    I skd si wzieo to 640kb/s ?
    jaki czas temu(ze dwa lata pewnie ju) jedna z ofert tp. Obecnie pewnie pojawia si jeszcze u jaki lokalnych operatorw.

    Czy to jest LAN czy to jest jaka nie wiem neostrada czy inne badziewie.
    Router obsuguje Aneks A i Aneks B, wic jakiekolwiek podczanie tego miedzy dwoma LAN'ami niema sensu.

    masterro33, piszc 100kb masz na myli kilobajty, czy kilobity?

    Przejrzaem par recenzji tego routera, nigdzie nic o ograniczaniu prdkoci nie widziaem...

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    July 07
    Postów
    64
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    NIewiem jakiego cerberusa masz może coś zmienili w sofcie ale mój na pewno nie dzielił pasma.
    ja mialem kiedys takiego i nie dizielil
    http://pclab.pl/art15016.html
    A wersja litle jest jeszcze gorsza.

    Podejrzewam ze masz do tego rutera podpięte jakieś łącze szerokopasmowe
    o prędkości 640 kiloBITOW/sek
    A na kompie masz download w kiloBAJTACH na sekundę

    A 640 to taka stara neostrada jeszcze zanim weszły limity na download, ale ona chyba z 200 pln bedzie kosztowac za ta kase mozna miec z 6 megabitow przy umowie na 24 mies

  5. #5
    Uczestnik Forum redaktor DI
    Dołączył
    April 07
    Postów
    31
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jeśli jest to wersja + "Cerberus ADSL+" to ma managera pasma i musisz w instrukcji poszukać właśnie tego. Ponadto po co tracić swój czas i nerwy? :-) Pentagram ma swoją infolinię techniczną, przygotuj instrukcję do urządzenia, najlepiej kartę gwarancyjną, bo stamtąd prawdopodobnie będzie najłatwiej odczytać konkretny model urządzenia i szukaj pomocy na ich infolinii. Jeśli nie znajdziesz tego numeru w instrukcji czy karcie gwarancyjnej, to szukaj na www.pentagram.pl

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    July 07
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    skoro mowisz "PrzemekM" że pomoga to poszukam tego tel. i zadzwonie i po kłopocie THX ;]

    Pozdro

    Update(17:33):

    A jeśli chodzi o moj router to identyko jak http://pclab.pl/art15016.html bo u mnie ten problem ze nie rozdziela proporcjonalnie połaczenia na tyle kompoterów ile jest podłaczonych i to wszystko.

  7. #7
    Uczestnik Forum redaktor DI
    Dołączył
    April 07
    Postów
    31
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Looknąłem artykuł, do którego podałeś link. Ten model jest bez "+" na końcu, więc niestety nie posiada managera pasma, czyli możliwości ustawienia np. proporcjonalnego rozdzielenia łącza pomiędzy komputerami.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. router
    By aloes21 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 09-08-10, 17:58
  2. Router?
    By Pawelec123 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 20-07-10, 12:04
  3. HorNET Pentagram
    By Goodall in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 24-07-07, 07:27
  4. router i dwa komputery
    By markni in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-07-07, 19:04
  5. LiveBox czy Router Pentagram.
    By Rammstein777 in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 01-05-07, 22:25

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer