Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46
  1. #31
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    zaraz, zaraz...
    zawsze można jeszcze odwrotnie podłączyć:
    - monitor do karty VGA (sprawdzone - pracownicy JTT dali radę);
    - kartę PCI włożyć w ISA (malowniczo strzeliła);
    - odwrotnie podłączyć wtyczkę MOLEX (zasilanie np do HDD, czy napędów optycznych) - da się, mimo kształtu wtyczki i gniazda...

    Pamięć udało się mojemu kiedysiejszemu szefowi podłączyć odwrotnie... Wielkie zdziwienie, że nie działa i śmierdzi - też się da...

  2. #32
    Obserwator
    Dołączył
    February 07
    Postów
    50
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Szkoda, że jeszcze nikt nie próbował przycinać nożyczkami nóżek od procesora, żeby "zmieścił" się w mniejszy slot :/.

  3. #33
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    2,236
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Zawsze można jeszcze pomylić strony i wkładać sobie łyżeczkę z zupą nie z tej strony. A potem niewłaściwą stroną usiąść na sedesie. :lol:

  4. #34
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał PrzemekM Zobacz post
    I jeszcze o producencie: bardzo ciężko natrafić (ale nie jest to niemożliwe) na płyty produkowane przez Intela (nie chodzi o chipset, całość jest sygnowana jako Intel) i to wg mnie najlepsze rozwiązanie.
    nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź...
    Płyty Intela są dostępna tak samo łatwo/trudno jak każde inne. Np.:
    BLKDG33TLM - 455 zł.
    BLKDQ965GFEKR - 435 zł.
    BLKDG965SSCK - 380 zł.
    Jak będzie potrzeba - dajcie znać - wystawimy na Allegro lub sprzedamy za pobraniem...

  5. #35
    Obserwator
    Dołączył
    August 07
    Postów
    6
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Lightbulb A jaki procesor mi polecicie????

    Witam


    Jestem kompletnie zielony w tym temacie:-|

    W kompie mam plyta glowna MSI 915P Combo2 - F S775 procesor to Celeron D330 2,66 GHz.

    Nie gram wogole jedynie co robie to slucham duzo muzyki, ogladam filmy itp. Czy jest sens wymiany tego procesora?? Chce zwiekszyc wydajnosc



    Kasa - tak do 700 zl.


    Dzieki za pomoc.

  6. #36
    Obserwator
    Dołączył
    June 05
    Postów
    589
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Zwiększyć wydajność słuchania muzyki i odtwarzania filmów? :akuku: chyba se jaja robisz... albo masz Vistę (tam się zdarza że przez DRM albo inne badziewie filmy tną). Stary celeron 400MHz z 256 mb ramu już się do tego w zupełności nadaje.

    Lepiej dokup z giga ramu, jak wymienisz procka to nic się nie poprawi bo do tego o czym piszesz to masz jakieś 1,6GHz "zapasu" jeszcze. W ostateczności zmień system na windows XP lub 2003 server.

    Jeśli komp muli na XP to pewnie trzeba zreinstalować albo masz problem ze spyware i żaden nowy sprzęt nic tu nie da.

  7. #37
    Obserwator
    Dołączył
    February 07
    Postów
    50
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał r-mi Zobacz post
    Zwiększyć wydajność słuchania muzyki i odtwarzania filmów? :akuku: chyba se jaja robisz... albo masz Vistę (tam się zdarza że przez DRM albo inne badziewie filmy tną). Stary celeron 400MHz z 256 mb ramu już się do tego w zupełności nadaje.
    Ehe, spróbuj uruchomić na tym swoim celeronie 400MHz z 256MB ram jakiś film z większą rozdzielczością / zakodowany w jakimś nowszym kodeku.

  8. #38
    Obserwator
    Dołączył
    June 05
    Postów
    589
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Procesory w tunerach TV cyfrowej mają poniżej 100MHz i jakoś to chodzi dobrze. Fakt, że to rozwiązania dedykowane.

    Na celku ~500MHz DivX chodzą, płyty DVD też, może fakt Real albo Quick się potnie (nie sprawdzałem), jednak czego to ma dowodzić? Że trzeba zmieniać procek z 2,6 na 3,6 żeby sobie film obejrzeć skoro na 1,0 pójdzie wszystko.

  9. #39
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    2,236
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Poza flashowymi filmami w nieco większej rozdzielczości (YouTube itp.). Na procku 1,0 typowy filmik jest blisko granicy wydolności sprzętu. Dlatego też nie lubię tego formatu, do niedawna musiałem się tak właśnie męczyć.
    Inna sprawa, to wpływ karty graficznej. Przykładowo TNT2m64 ma np. problem z wyświetleniem filmu w rozdzielczości DVD na fulskrinie powyżej około 1024*768 - to pewnie kwestia przepustowości, albo wydajności skalowania. Niewiele osób ma taki zabytek, a za parę dych to można już GF4 kupić, więc to nie jest duży problem, ale warto zauważyć.

  10. #40
    Obserwator
    Dołączył
    February 07
    Postów
    50
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał r-mi Zobacz post
    Procesory w tunerach TV cyfrowej mają poniżej 100MHz i jakoś to chodzi dobrze. Fakt, że to rozwiązania dedykowane.

    Na celku ~500MHz DivX chodzą, płyty DVD też, może fakt Real albo Quick się potnie (nie sprawdzałem), jednak czego to ma dowodzić? Że trzeba zmieniać procek z 2,6 na 3,6 żeby sobie film obejrzeć skoro na 1,0 pójdzie wszystko.
    Playstation 2 ma procesor 300MHz z 40KB cache i posiada 32MB ram oraz kartę graficzną z 4MB pamięci, a mimo to, może odtwarzać DVD i zaawansowane graficznie gry, ale nie w tym rzecz (jak sam napisałeś, to rozwiązania dedykowane).

    Sam doświadczyłem horroru oglądania filmów na Celeronie 400MHz. A celeron 2GHz nie poradziłby sobie z materiałem H.264 w rozdzielczości 1920x1080. Tego jestem praktycznie pewien.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jaki serwer wybrać, aby zarejestrować strone za darmo???
    By Adam (Adi) in forum HTML, XHTML, CSS, JS, AJAX
    Odpowiedzi: 70
    Ostatni post / autor: 30-01-15, 15:26
  2. Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 07-07-09, 12:01
  3. jaki ups wybrać?
    By marta2007 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 12-06-07, 17:13
  4. Modemy - jaki wybrać?
    By Nemo_omeN in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 19-04-07, 10:58
  5. Jaki procesor kupić?
    By Anonymous in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post / autor: 14-02-05, 16:14

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer