Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69
Temat: Pomocy - pająk !!!!
-
04-08-07, 22:56 #1
- Siła Reputacji
- 0
Pomocy - pająk !!!!
Wczoraj przy okazji porządków w łazience odkryłam ogromnego pająka - czarny, włochaty, odwłok jakieś 2 cm , z odnóżami 6 cm
średnicy. Anihilacji dokonał mąż mojej przyjaciółki.
Poszukałam w gogle i okazało się że to bydle nazywa się kątnik domowy większy, dorasta do 8 cm średnicy.
Zawsze myślałam że w Polsce coś takiego nie ma racji bytu i nigdy takiego dużego nie spotkam, a do Afryki się nie wybieram.
Prawie nie spałam w nocy bo myślałam czy nie przyjdzie jego brat siostra lub mamusia mścić się za usunięcie z tego świata członka rodziny.
W czym problem.
Od wczoraj szukam w googlu jakiegoś środka, trutki na pająki i nic takiego nie znalazłam.
Sama własnoręcznie go nie zabiję bo się boję.
Ale bardzo chętnie struję czymś tego włochatego, ośmionogiego potwora.
Na wszystko jest trutka począwszy od szczura na mrówkach skończywszy.
Pomóżcie proszę.!
Czym uśmiercić pająka ? !
Może ktoś zna jakiś skuteczny środek.
Ja się poddaję, od wczoraj siedzę w googluoddaje_sie:
Jak ktoś coś znajdzie to niech da linka.
Z góry dziękuję.
-
04-08-07, 23:03 #2
- Siła Reputacji
- 0
-
04-08-07, 23:13 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
05-08-07, 00:16 #4
- Siła Reputacji
- 0
Zwyczajowe metody unicestwiania zawierają użycie odkurzacza lub jakiegoś dużego, ciężkiego przedmiotu, np. szachownicy, jak w tym przypadku:
http://answers.yahoo.com/question/in...1083634AA9qxft
Znalazłem też przepis na miksturę odstraszającą pająki (po ang.):
http://www.ipmofalaska.com/files/spi..._bronners.html
Raczej nie sądzę, abyś znalazła w Polsce środki specjalnie na pająki. Z tego, co znalazłem w sieci, spraje na owady pełzające powinny zadziałać (jeśli trafisz w pająka), podobnie jak pułapki na (duże) owady pełzające - generalnie chodzi o to, żeby się przylepił.
ps. jak wynika z odpowiedzi a yahoo, nie musisz się martwić zemstą "rodziny"...
-
05-08-07, 00:33 #5
- Siła Reputacji
- 0
Dzięki Doderic.
A mógłbyś przetłumaczyć skład tej mikstury odstraszającej pająki.? :smile:
Co do wciągania w odkurzacz to znajomi straszą że po wyłączeniu ssania pająk z niego wyjdzie. A trochę nie opłaca się wyrzucać worka za każdym razem jak się złapie pająka.
Ktoś coś wie na ten temat: wyjdzie pająk z odkurzacza czy nie.?
Co do spreju to nie wiem czy takiego dużego pająka zabije, a jak go tylko rozwścieczy i on się na mnie żuci.
Próbował ktoś zabić pająka kątnika trutką w spreju na owady?
I z jakim skutkiem.?
-
05-08-07, 08:56 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
05-08-07, 10:41 #7
- Siła Reputacji
- 0
A mógłbyś przetłumaczyć skład tej mikstury odstraszającej pająki.?- Mydło lawendowe lub miętowe Dr Bronners [to pewnie nazwa firmy],
- jedna uncja olejku z miodli indyjskiej [drzewo takie, tłumaczenie opieram o Wikipedię, słownik zawiódł],
- można dodać 1-5 kropel któregoś z następujących olejków roślinnych: z kocimiętki, z citronelli, cynamonowego, miętowego, (z drzewa) herbacianego, lub innych.
Pięć łyżek stołowych mydła rozpuścić w kwarcie wody. Dodać uncję olejku z miodli indyjskiej, oznaczyć. Rozpylać wewnątrz domu, gdzie widziano pająki. Wypróbować siłę preparatu. Można stosować dowolnie często. Olejki mogą zostawiać brudządze ślady, wpierw sprawdzić.
Nie wiem, czy można u nas dostać olejek z miodli indyjskiej, może to być problem, jako że to główny składnik preparatu. Tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Olej_z_miodli_indyjskiej jest podany skład chemiczny olejku, można zapewne poszperać po Wiki i dobrać inne olejki o podobnym składzie.
-
05-08-07, 11:24 #8
- Siła Reputacji
- 0
Nie martw się Mientusiu
Niedługobędziemy miszkać razem to z pająkami ja będę walczył.
Nie dziwcie się jej, ale ten pająk podobno był gigant.
Sam bym się z gagatkiem rozprawił, ale musiałbym wsiąść w pociąg i udać się z Bydgoszczy do Zamościa heheNIe stety praca mi na to nie pozwala bo to kawał drogi
Pozdr.
-
05-08-07, 13:00 #9
- Siła Reputacji
- 0
-
05-08-07, 17:13 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)