Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
Temat: problemy lamy
-
07-11-07, 11:41 #1lamaGość
Mam pytanie do eksperta. Czy istnieje życie na ziemi ?
//Przeniesione z http://forum.di.com.pl/showthread.php?t=2574&page=2. Macol
-
07-11-07, 13:27 #2
- Siła Reputacji
- 0
-
07-11-07, 14:39 #3lamaGość
I to ma być pomoc eksperta? Ja poproszę o wsparcie kogoś z większą liczbą postów. Tak gdzieś 65353 będzie odpowiednie. To samo co Jurgi odpowiedziała mi automatyczna sekretarka na linii pomocy. Pytanie o życie cytowałem za kiełbasą zwyczajną (chyba) z mojej lodówki.
PS. Ona wciąż prosi mnie o nowe gazety i żebym nie gasił światła. Nie wiem czy jej to nie szkodzi...
-
07-11-07, 15:38 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
08-11-07, 22:34 #5
- Siła Reputacji
- 0
Lama, to Ty nie wiesz, że każda kiełbasa słucha gazet po ciemku?
No cóż, długa jest droga od Lamy do Mastaha.
Powiem szczerze - rozczuliłem się, przypomniały mi się własne rozterki na początku tej trudnej drogi, kiedy sam męczyłem się z podobnym wyzwaniem.
Oto co wtedy odkryłem, guglając i jahując (a w okolicach okien nawet liwiąc) nieustanie przez miesiąc po sklepie sprzedającym wydmy i klify szelfowe:
Kiełbasa zwyczajna prosi o gazety, gdyż przyzwyczajona jest do zwyczajnych zachowań (stąd jej nazwa), a słuchanie gazet do takich właśnie należy. Jest to kiełbasa prosta, podobnie jak równia pochyła czy skrzynia biegów do pralki (z powodu podobieństwa do wspólnej ciotki, mylona często z kierunkowskazami mocowanymi oddolnie do widelców szklanych, o czym, jako początkujący adept, juz z pewnością wiesz).
Wróćmy do tematu:
Nieco później, w bigosie, widząc świat z szerszej perspektywy i niejako zwiększając spektrum wrażeń,kiełbasa pragnie słuchać gazet w systemie 5.1 Mono Reloaded i oglądać je na kartach "Nwizja G-Siła 256MX Matejko".
Zafascynowana nowymi doznaniami, kiełbasa zwyczajna(podmiot liryczny lub harmoniczny, do wyboru) próbuje poznać osobiście to, o czym tyle w gazetach słuchała i próbuje się usamodzielnić. Rodzą sie wartości poznawcze, narasta chęć do ponownego wydostania sie na świat. Zwazywszy, którędy się wydostała poprzednio (zakładając, ze jest kiełbasą w otoczce z jelita grubego), nie należy się dziwić jej lekkiej traumie.
I tu pomaga nie tyle wyłączenie światła, co wyłączenie prądu i uchylenie drzwi lodówki.
Stopniowo, z biegiem czasu, kiełbasa przyjmując zielona barwę maskującą i obrastając lekkim kożuszkiem (zima się zbliża), zacznie powoli wychodzic sama, odprowadzana przez podobnie wyposażoną i wyglądającą resztę bigosu.
A automatyczna sekretarka i jej odpowiedź? No cóż, jak wiesz - telewizja kłamie.
Mam nadzieję, że pomogłem
Pozdrawiam
-
09-11-07, 14:21 #6lamaGość
Stilgar: Miałem na myśli ewentualne przeciągi. Podobno stany grypowe u kiełbas mają trudne do przewidzenia skutki.
Osiaq: zakładam, że Twój licznik postów zwyczajnie się przewinął i nabijasz od początku? Szklany widelec? Tak miałem kiedyś jeden, ręcznie sfazowany w okolicach soboty. Kiełbasa przerzuciła się na tygodniki. Nie mam pojęcia, czy ona podlega efektowi Bekensteina. Na wszelki wypadek ograniczyłem jej dostęp do "CKM" i "Przegląd rzeźniczy"
PS. Bigos wyprowadził się wczoraj do matki.
PS. Czy mogę odmówić kiełbasie czynnego prawa wyborczego?
Pomocy !
-
14-11-07, 00:53 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
15-11-07, 10:13 #8lamaGość
-
15-11-07, 17:47 #9
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)