Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
Temat: Włamanie na poczte
-
29-12-07, 16:07 #1
- Siła Reputacji
- 0
Włamanie na poczte
Chciałabym się dowiedzieć czy jest szansa, żebym zdobyła ip kogoś kto włamał się na moją pocztę, zmienił hasło, potem założył tlen i podaje moje dane np. imię, nazwisko, wiek, adres, numer telefonu? Jeśli tak to w jaki sposób mogę to zrobić. Jedyne co mam, to osobę która pisze z tym kimś kto włamał mi się oraz maila od tego kogoś gdzie podaje informacje na mój temat....
-
29-12-07, 17:21 #2
- Siła Reputacji
- 0
jesli masz wiadomosc od wlamywacza, zobacz zrodlo wiadomosci (powinna byc taka opcja w uzywanym przez ciebie programie pocztowym)
na samym poczatku bedzie lista adresow, przez ktore mail szedl od adresata do ciebie. pierwszym adresem bedzie jego adres. (a przynajmniej powinien byc)
Pytanie tylko, po co ci adres IP ?
-
29-12-07, 17:23 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
29-12-07, 17:25 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
29-12-07, 18:23 #5
- Siła Reputacji
- 0
Nie rozumiem po co chcesz wiedzieć kto się włamał. Napisz do gościa, że jak nie "odda" konta to sprawa ląduje na policji, ew. spróbuj napisać do portalu, podaj stare hasło i przybliżoną datę włamania.
I ogólnie to tyle co możesz w tej sprawie zrobić. Jak chcesz znać jego IP wyślij mu w mailu zdjęcie w formie adresu URL. IP sobie odczytasz z logów serwera ale i tak nic ci to nie da.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)