Zobacz najwyżej oceniony post w tym temacie. Kliknij tutaj
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 149
Temat: Wirtualne zakupy
-
09-01-08, 15:18 #11
Ja w sumie wolę kupowac w sklepach internetowych niż na allegro, jakos bezpieczniej się jednak czuję. Tzn mówię oczywiście o sprawdzonych sklepach działających od dawna.
Ale na allegro własnie można połazić, poszukać, jest duży wybór przeróżnych różności, czasem po naprawdę okazyjnych cenach. Więc łażę i czasem coś kupię, ale nie ukrywam, że sam porces decyzyjny trwa u mnie długo. Zanim się zdecyduję, zanim wykalkuluję, czy na pewno się opłaca... no ale czasem warto
Chociaz czasem tak łaże po aukcjach i widzę naprawdę kuriozalne zachowania kupujących. Np kiedyś szukałam pewnej książki, która akurat była mocno na topie i na allegro ludzie licytowali używany egzemplarz bez żadnych "bajerów" typu autograf autora czy coś w ten deseń do jakiejś kosmicznej kwoty, podczas gdy w Merlinie można było kupić nówkę dwa razy taniej... I skąd się to bierze?
-
09-01-08, 18:35 #12
- Siła Reputacji
- 0
Bardzo dziękuję za cenne wskazówki.
RRybak
Porównywarka ceneo.pl to jest super sprawa, jeśli chodzi o konkretny zakup to można sobie wybrać sklep.
Verena
Wydaje mi się, że nie wszyscy wiedzą o innych punktach sprzedaży w internecie, albo nastawiają się na licytację towaru tak jak na Allegro.
W moim przypadku tak było, od kilku tygodni dopiero wiem, że są też inne sklepy internetowe, wcześniej nie interesowałam się zakupami wirtualnymi.
-
05-03-08, 14:02 #13
- Siła Reputacji
- 0
-
05-03-08, 15:45 #14
- Siła Reputacji
- 0
-
07-03-08, 11:24 #15
- Siła Reputacji
- 0
-
17-03-08, 20:33 #16
- Siła Reputacji
- 0
Na allegro w ogóle nie kupuję, w sklepie internetowym (niby miał dużo pozytywnych opinii) chciano mnie oszukać(neo24), dlatego podchodzę z ograniczonym zaufaniem do tego typu zakupów. Natomiast z chęcia kupuję w dużych sieciach sklepów, które istnieją też w realu. Do takich sprawdzonych osobiście e-sklepów należą: avon, pachnidełko, empik, vobis, koszulki.com, fujifilm, quelle.pl.
Ze sklepów tylko internetowych: agito.pl
-
17-03-08, 22:53 #17
- Siła Reputacji
- 0
Mandy
Z Allegro miałam inny problem, pisałam do nich o pomyłce, ale nic to nie pomagało, najgorsze były ich reklamy zachęcające do zakupów.
http://forum.di.com.pl/showthread.php?t=640
-
18-03-08, 22:45 #18
- Siła Reputacji
- 0
Zakupy w internecie... Wystarczy znaleść dobry sklep internetowy, aukcje są raczej dla osób, które lubią troche ryzyka. Osobiście kupowałem akcesoria do gier RPG (chodzi mi o te prawdziwe RPG z karta postaci i masą podręcznikow).
Poza tym to nic innego. Przeglądam dość często witryny sklepów internetowych i trzeba przyznać, że między nimi też są niezłe różnice cenowe,a można je sprawdzić na wymienionych już strona skapiec.pl i ceneo.pl, chociaż polecam poszukac też na własną ręke. Co do różnic w cenie są to różnice nawet 150%. Warto więc porównywać ceny towarów, które chcemy kupić.
-
19-03-08, 14:10 #19
- Siła Reputacji
- 0
-
21-03-08, 16:19 #20
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)