Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    January 08
    Postów
    9
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Problem z uruchomieniem niektórych stron internetowych.

    Od 2-óch miesięcy mam problem z uruchomieniem niektórych stron internetowych. Kiedy wpisuję adres tej strony (niewiem czy tutaj można podawać adresy) np. strony: nasza-klasa albo fotka.
    I wtedy niby się uruchamia bo się ten pasek u dołu ładuje i ładuje (czasami nawet pół godziny!) i kiedy wkońcu dojdzie do końca pojawia się komunikat, że " połączenie nie może zostać zrealizowane ". Tak jest już 2 miesiące. Są to tylko te 2 strony. Niewiem dlaczego tak jest. Może ktoś wie co robić w tej sytuacji, aby wszystko się normalnie uruchamiało?

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 05
    Postów
    474
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jeżeli reszta stron chodzi Ci normalnie, pytaj osobę, która Ci dostarcza internet (o ile nie bierzesz jakiejś neostrady czy innej dużej firmy). To raczej nic u Ciebie, jeżeli tylko Ty masz dostęp do kompa.
    Bo jeżeli korzystają z tego kompa też inne osoby (np. siostra która ma gołe fotki na fotka.pl) mogli to zablokować np. na firewallu. Zjawisko dość dziwne.

  3. #3
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    December 05
    Postów
    2,236
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Miałem podobne dziwne zjawisko. Od pewnego momentu sieć transfer zaczął szwankować - np. wysyłanie powodowało obcięcie pasma na ściąganie, monitor sieci pokazywał non-stop download ~0,5-1,5 KB/s (nawet, kiedy nic nie chodziło), przy ściąganiu pokazywało również wysyłanie; co więcej, właśnie nie mogłem za nic otworzyć kilku wybranych stron, jakby były blokowane. Ich liczba się powiększała co jakiś czas. Nic nie pomagało, opieprzyłem nawet dostawcę (kablówkę), nic.
    Pomogło (i tego nie rozumiem) wywalenie i ponowne zainstalowanie sterowników od modemu kablowego (Motorola SB5100, podłączona przez USB). Jak ręką odjął.

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    January 08
    Postów
    9
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Mam połączenie radiowe, przez serwer. Nie tylko mi tak się dzieje z tymi stronami. Moja koleżanka, która też ma internet od tego samego gościa też tak ma. Ale tylko ja i ona mamy taki problem.

    PS. Nikt, kto korzysta z tego komputera nie ma nigdzie gołych fotek

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 05
    Postów
    474
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No i problem rozwiązał się sam: gość blokuje dostęp do tych stron, z sobie tylko znanych powodów. I to jest, że tak powiem 99.8% pewności.
    Tu mam apel do pozostałych, czytających ten wątek: porady jak to obejść, wysyłajcie dziewczynie na PW, bo ten gostek też może tu trafić i przeczyta, jak to zadziałało
    Inna sprawa, że zablokowało tylko dwie dziewczyny, a reszta ludzi ma dostęp? A może to jakaś cicha umowa rodziców z tym gościem?

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    January 08
    Postów
    9
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Napewno nie umowa rodziców. Nawet rodzice sie wkurzyli, że ta strona (nasza-klasa) nie dziala. Ale co teraz zrobić żeby wszystko wróciło do normy i normalnie się uruchamiało?

  7. #7
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 05
    Postów
    474
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No to rodzice niech opieprzą gościa i już. Inna sprawa, że nasza klasa dość często nie działa poprawnie. Ale przynajmniej z 4-5 razy dziennie powinna wskoczyć Niech mam zadzwoni do tego pana i mu powie, że chce fotkę i naszą klasę i już. W zależności od tego, jakim jest fachowcem, facet przywróci Wam dostęp w jakieś 2-10 minut

  8. #8
    Obserwator
    Dołączył
    January 08
    Postów
    9
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jak próbuję włączyć te strony to pierwsze się strasznie długo ładuje a później wkońcu się włącza ale taki komunikat:

    BŁĄD
    Ządany URL nie może zostać sprawdzony.

    Podczas sprawdzania URL-a: www.nasza-klasa.pl
    wystąpił następujący błąd:

    Nie można zrealizować połączenia

    System zwrócił następującą wartość:
    (110) Connection timed out


    Serwer źródłowy lub sieć mogą być nieczynne. Spróbuj ponowić żądanie później.
    _____________________________________________
    Generated Mon, 14 Jan 2008 13:14:40 GMT by Hades (squid/2.5.STABLE9)

  9. #9
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 05
    Postów
    474
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No to 100% jest wina gościa, blokada jest na routerze ("serwerze") i jest to celowe działanie tego pana. W związku z tym powiedz mamie, żeby zadzwoniła do tego pana i mu powiedziała, że ma włączyć

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    June 05
    Postów
    826
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    akurat na naszej klasie to timeout może się zdarzyć

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. tłumacz stron internetowych
    By tony tony in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 31-05-17, 13:34
  2. Problem z wchodzeniem stron internetowych
    By Pablomen in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-12-07, 14:16
  3. problem z wyświetlaniem stron internetowych
    By wojpap in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 23-05-06, 22:47
  4. Archiwum stron internetowych
    By tomasz rakoczy in forum INNE TEMATY
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24-05-05, 14:46

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer