Zobacz najwyżej oceniony post w tym temacie. Kliknij tutaj
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37
-
27-07-12, 14:24 #21
- Siła Reputacji
- 0
-
17-12-13, 11:35 #22
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Bezkarne chamstwo w internecie
O tym, że problem jest nie tylko poważny, ale i wszechobecny, świadczą już nie tylko spoty w tv i w TV BUSIE
, ale i fakt, że pojawiają się poważne książki, traktujące na ten temat. Ostatnio miałem w ręce "Agresję elektroniczną i cyberbullying" niejakiego Pyżalskiego, z "Impulsu" - analizuje zjawisko przemocy wśród osób młodych, dokonywanej właśnie z pomocą m.in. netu. Książka zbiera fantastyczne recenzje, ja także polecam
-
18-12-13, 15:23 #23
- Siła Reputacji
- 0
-
26-05-14, 13:32 #24krawczykadrianGość
-
30-05-14, 11:55 #25
- Siła Reputacji
- 0
Szczytem chamstwa jest niesławne forum Android.com.pl
Niby największe forum o Androidzie a jest takie chamstwo i samowolka że coś...... samowolka ekipy, usuwanie niewygodnych tematów, chamstwo, nieodpisywanie na PM/maile, banowanie bez poowodu albo z fikcyjnym powodem (czyt dalej) itp.
Zostałam wczoraj zbanowana za rzekome multikonto. Od razu wysłałam maila do głównego admina z prośbą o podanie dowodu i delikatnym daniem do zrozumienia iż nie odpuszczę tej sprawy....... Jak na razie cisza ....... Prawda jest taka iż wyrażałam worost (nie używając obraźliwego języka) opinie nt forum a ekipa składa się z ludzi w wieku okołogimnazjalnym którzy nie do końca wiedzieli jaki powód bana wpisać to wpisali wyssane z palca multikonto.......
Miałam konto od (coś około) maja 2013 i jakoś nikt "multikonta" nie zauważył - bo niby jak skoro go nie było ??
Aby nie było - mam na wszystko dowody w postaci screenów......
Nawiązując do tytułu wątku - nie tak bezkarne gdyż ja (wspólnie ze znajomymi) mam zamiar coś z tym zrobić. Na poniedziałek mamy umówioną wizytę u prawnika.
-
13-08-14, 14:28 #26
- Siła Reputacji
- 0
-
14-08-14, 17:05 #27
- Siła Reputacji
- 0
Jak ktoś jest chamem w sieci to często i w realu też. Problem polega na tym, że niektórzy komentujący nie potrafią przyswoić sobie, że inni mogą mieć odrębne zdanie na jakiś temat. Anonimowość w sieci sprawia, że ludzie czują się bezkarni i mogą drwić ile wlezie z wszystkich i wszystkiego.
-
17-09-14, 15:13 #28
- Mieszka w
- Wrocław
- Siła Reputacji
- 0
Często nie chodzi nawet o własne zdanie - wydaje mi się, że niektóre osoby takie wylewanie pomyj na innych traktują jako swego rodzaju "terapię" - nie tylko mogą się bezkarnie wyżyć na innych czy wdeptać ich w ziemię (czego oczywiście nigdy nie zrobiłyby w realu bo najzwyczajniej w świecie brakuje im odwagi), ale też w jakiś chory sposób się "dowartościować". Nigdy nie rozumiałam jak można czerpać jakąkolwiek satysfakcję z podobnych praktyk i chyba raczej tego nie zrozumiem...
-
23-11-14, 16:46 #29szczeartGość
-
26-11-14, 12:44 #30
- Mieszka w
- Wrocław
- Siła Reputacji
- 0
Jest taki ładny zwrot, którego nie będę używał, aby nie zniżać się do poziomu tego typu ludzi. Chodzi jednak o to, że ktoś kto jest wielkim cwaniakiem, mocnym w gębie, w internecie, na żywo prawdopodobnie boi się w ogóle wyrazić własne zdanie. Dlatego przenosi swoje chamstwo i kompleksy do sieci, często zresztą występując pod profilami typu "Pan Świnka" itd.
Zwłaszcza widać to na serwisach typu Kwejk czy inne tego typu, gdzie komentowanie odbywa się głównie za sprawą połączenia konta z facebookiem. Osoby, które wylewają najwięcej pomyj, które obrażają innych, prawie zawsze występują jako zmyślone konta, bo nie mają odwagi nawet przez internet pokazać kim są.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)