Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
-
16-01-08, 12:35 #1
- Siła Reputacji
- 0
Visa - gina pieniadze - awaria
Witajcie,
jak podaje trojmiasto.pl:
Klienci mBanku, którzy w poniedziałek korzystali z kart płatniczych powinni sprawdzić swoje konta. Na skutek pomyłki systemu część transakcji zaksięgowano nawet kilkanaście razy, a z rachunków klientów poznikały duże kwoty.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...?id_news=26478
nastapily pomylki na kontach bankowych przy wyplatach z bankomatów. Czy wy tez macie taki problem? jak dlugo potrfa anulowanie takich transakcji - informacja w artykule, ze ok 3 dni - a co wlasnie jesli ktos potrzebowal pieniedzy i nie wyszlo polecenie zaplaty, i klient z niesowjej winy poniosl konswkwencje (np. odsetki) za blad banku?
-
16-01-08, 14:49 #2
- Siła Reputacji
- 0
Nie giną, tylko zginęły. Winy nie poniósł bank, tylko Visa International. W przypadku zleceń typu "polecenie zapłaty" banki i instytucje finansowe dobijają przez 3 kolejne dni, gdy nie ma w danej chwili wystarczających środków na koncie. Do 3 dni wszystkie konta mają być uregulowane.
Pieniądze klientów są bezpieczne - zapewnia Mateusz Żelechowski z Multibanku. Według niego nikt nie straci ani grosza. Konsekwencje finansowe związane z brakiem środków na rachunkach klientów, będą oczywiście zawsze rozpatrywane na ich korzyść - uspokaja. Żelechowski dodaje, że bank dołoży wszelkich starań, żeby tę sprawę rozwiązać jeszcze dzisiaj.
Ja i żaden z moich znajomych takich problemów nie mieliśmy. Być może zależało to od tego, w jakiej sieci bankomatów wypłacałeś.
Podsumowując - nie wstawiaj niedorozwiniętych tytułów postów rodem z SuperExpressu i nie siej czarnego marketingu (tak to odebrałem). A wątpliwości - mam nadzieję - rozwiałem.
-
16-01-08, 14:49 #3
- Siła Reputacji
- 0
Miłe zaskoczenie, gdy idziesz do bankomatu a tutaj błąd że nie masz środków na koncie. W bankomacie obok to samo, a po zalogowaniu się widzisz 3000 debetu...
No nic, dzisiaj po prostu nic nie zjem, jeżeli do jutra nie będę miał środków to niestety będę musiał pożyczyć od znajomych kilkanaście złotych bo inaczej nie będę miał na bilet do domu.
-
16-01-08, 19:29 #4
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki