Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    February 07
    Postów
    32
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Co brakuje przegladarce ??

    Czasami wyswietla mi w ten sposob strony z allegro i coniektore inne ...

    Mam jave ... czego moze brakowac i dlaczego cos mi to usunelo ??

    pozdr.


  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    April 07
    Postów
    336
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Wygląda to tak, jak by Ci wycięło css-a, czyli plik z opisem jak strona ma wyglądać. Taki problem może się pojawiać, gdy podczas transmisji dojdzie nagle do zerwania połączenia i plik .css nie zostanie ściągnięty z serwera na Twój komputer. Nie ma to nic wspólnego z posiadaniem lub nie Javy.

    Przeładowanie strony powinno pomóc doraźnie wyświetlić stronę prawidłowo.
    Natomiast sprawienie, by się tak nigdy nie działo nie jest sprawą trywialną, bo zależy od tego, jakie masz łącze i kto jest usługodawcą, czy łączysz się przez WiFi, a może to być też problem wydajnościowy serwera http, na którym jest strona www -- choć raczej nie w przypadku allegro.
    Generalnie musisz spróbować wyśledzić, gdzie występuje problem z transmisją.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    February 07
    Postów
    32
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał doderic Zobacz post
    Wygląda to tak, jak by Ci wycięło css-a, czyli plik z opisem jak strona ma wyglądać. Taki problem może się pojawiać, gdy podczas transmisji dojdzie nagle do zerwania połączenia i plik .css nie zostanie ściągnięty z serwera na Twój komputer. Nie ma to nic wspólnego z posiadaniem lub nie Javy.

    Przeładowanie strony powinno pomóc doraźnie wyświetlić stronę prawidłowo.
    Natomiast sprawienie, by się tak nigdy nie działo nie jest sprawą trywialną, bo zależy od tego, jakie masz łącze i kto jest usługodawcą, czy łączysz się przez WiFi, a może to być też problem wydajnościowy serwera http, na którym jest strona www -- choć raczej nie w przypadku allegro.
    Generalnie musisz spróbować wyśledzić, gdzie występuje problem z transmisją.
    Mam WiFi i to pewnie dlatego. Ale wczesniej bylo ok.Niewiem czy to zalezy od łacza WAN bo transmisja WiFi byla ok.

    Jak sprawdzic czy LAN osiedlowy jest obciazony ludzmi on-line czy poprostu WiFi zawala lacze ?

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    January 07
    Postów
    2
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    najprościej będzie zainstalować jakąś przeglądarkę internetową
    np Firefoxa i sprawdzić też pod nią.

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    April 07
    Postów
    336
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał wojtii Zobacz post
    Jak sprawdzic czy LAN osiedlowy jest obciazony ludzmi on-line czy poprostu WiFi zawala lacze ?
    Zawsze możesz wyeliminować wifi - podepnij się na kabelku i poprzeglądaj strony. Oczywiście takie porównywanie, czy będzie lepiej działało jest tylko "na oko", ale i tak liczy się odczucie jak dobrze używa się i-net.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer